świetne połączenie mielonego mięsa i makaronu. Idealne na obiad dla rodziny lub ciepłą kolacje dla gości. Nikt nie zdoła oprz eć się pokusie skosztowania tej potrawy. Efektowna i smaczna przekąska. Można dowolnie modyfikować nadzienie dodając na przykład paprykę lub ser. Składniki: 8 gniazd makaronu wstążki 10dkg sera żółtego Składniki na farsz: 50 dkg mięsa mielonego 20 dag pieczarek jajko
Podróż w kulinarialubi pizzy? Oto alternatywne babeczki dla dzieci. Nawet największe niejadki dadzą się skusić. Świetnie sprawdzą się także na imprezach jako przekąska. Praktyczne, fajne i smaczne r ozwiązanie. Robi się je wyjątkowo szybko a efekt jest naprawdę świetny. Ciekawe czy i Wy je polubicie? Miski w dłoń i do roboty! Składniki: Ciasto: 3 dag drożdży 1 płaska łyżeczka cukru 1 płaska
Podróż w kulinariaMałe ozdobniki zarówno wielkanocnego stołu jak i koszyczka wywołujące uśmiech i radość. Są delikatne, puszyste i mięciutkie. Idealne na świąteczne śniadanie oraz na lekką przekąskę w ciągu dnia! Składniki: 250 g mąki tortowej 1 jajko 2 łyżki cukru Pół łyżeczki soli 20 g drożdży 1/4 szklanki mleka 50 g margaryny 1 jajo do smarowania ciasta Wykonanie: Mleko podgrzewamy i rozpuszczamy
Podróż w kulinariapomysł na alternatywne podanie sałatki. Przepis na rewelacyjne gniazdka makaronowe z sałatką, bardzo proste do zrobienia, szybkie a jakże efektowne. Koszyczki makaronowe świetnie sprawdzą się na każdej imprezie jako przekąska! Składniki: Koszyczki: ok 200 g makaronu nitki 10 dkg sera żółtego 1 jajko olej do smarowania foremek Sałatka: 1 ogórek 1 pomidor 6 oliwek Cebula czerwona peczek szczypioru
Podróż w kulinariadziś pyszne danie, które zaskoczy każdego. Robi się go niewiarygodnie szybko. Kanapeczki z chleba tostowego podane inaczej pięknie udekorują stół i zapewne zachęcą wszystkich do skosztowania. Idealne na ciepłą przekąskę na imprezę. Składniki: • 6 kromek chleba tostowego • 6 plasterków wędliny • Pół czerwonej papryki • 8 oliwek czarnych • 3 łyżki kukurydzy • 2 łyżki zielonego groszku • 30 g sera feta w kostkach Przygotowanie
Podróż w kulinariaPaluszki surimi w cieście piwnym to pyszna przekąska lub element dania głównego. Ten wykwintny przysmak idealnie komponuje się z sosem słodko- ostrym. Pychotka Składniki: • 300 g paluszków surimi o smaku krabów • 125 g mąki + 3 dodatkowe łyżki do obtoczenia • 150 ml zimnego piwa • Chili, sól, pieprz ( kupione tutaj ) • ½ łyżeczki proszku do pieczenia • Olej do smażenia Wykonanie: Do miseczki wsypujemy mąkę
Podróż w kulinariamoże przekąska? Smaczna i zdrowa przystawka dobra na przyjęcia, wygląda atrakcyjnie i nie wymaga dużo pracy. Całość efektownie prezentuje się na stole, dobrze smakuje i spokojnie zaspokoi Wasz głód Składniki: • 1 bakłażan • 1 cukinia • 2 kulki mozzarella • 1 pomidor żółty • 1 pomidor czerwony • świeża bazylia • sól • zioła suszone Etap przygotowania: Bakłażana i cukinię myjemy a następnie kroimy w plasterki
Podróż w kulinariaPrezentuję Wam dziś niezwykle lekką i szybką w przygotowaniu sałatkę z soczystymi truskawkami i miodowym melonem. To pyszny i słodki owoc, który świetnie nadaje się do podania jako przekąska czy deser albo dodania do smacznych, letnich, owocowych chłodników czy sałatek. Jest owocem idealnym do łączenia zarówno ze słodkimi, jak i wytrawnymi składnikami. Sami spróbujcie! Składniki: 3 garście rukoli 1 melon
Podróż w kulinariaKebaby świetnie smakują jako przekąski z sosem czosnkowym. Idealnie sprawdzą się na wszelkich imprezach. Koniecznie wypróbujcie! Składniki: 1 filet z kurczaka 1 opakowanie placków tortilla, 4 sztuki Pół papryki czerwonej Pół papryki żółtej 1 ogórek Parę liści sałaty kręcona Przyprawa gyros Sól, pieprz Pierś kurczaka kroimy w paseczki, posypujemy pieprzem, solą, słodką papryką i przyprawą do gyrosa. Mięsko smażymy
Podróż w kulinariaCukinia faszerowana ryżem i mięsem może być zarówno lekkim daniem obiadowym, jak i ciepłą przekąską na przyjęcia i imprezy. Przygotowana wcześniej, wymaga jedynie, w wybranym momencie, włożenia na pół godziny do piekarnika. Składniki: 100 g ryżu 1,5 szklanki wywaru warzywnego 2 duże cebule 5 ząbków czosnku 3 łyżki oliwy z oliwek 250 g mielonej karkówki pół kilo pomidorów
Smak mojego domuChrupiące koszyczki z ciasta francuskiego wypełnione pysznym nadzieniem z wędliny, sera camembert, oliwek i pomidorków posypane żółtym serem to znakomita przekąski na domowe przyjęcia, szybkie w przygotowaniu przystawki, świetny pomysł na kolację. składniki na 15 sztuk 1 opakowanie ciasta francuskiego 20 dag wędliny w plastrach 120 g sera camembert 15-20 sztuk czarnych oliwek 15 sztuk pomidorków koktajlowych
Smakowite DaniaChrupiący owies, bakalie, świeże masło, masło orzechowe… Te ciasteczka na pewno nie należą do dietetycznych, ale mogą być pyszną, pełnowartościową przekąską. Sprawdzą się w tej roli lepiej, niż dowolne ciastka owsiane ze sklepowej półki. Możecie je zrobić ze swoimi ulubionymi dodatkami – ze szklanką mleka są nie do pobicia! Jak w innych wypiekach czy deserach które robię, taki
Karo in the KitchenWstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni i pieczemy 30 minut. Po wyjęciu studzimy i dopiero jak ciasto będzie zimne kroimy na porcje. Takie batony to smaczna i zdrowa przekąska między posiłkami lub dodatek do kawy. Jednym ze składników domowych batonów musli jest siemię lniane. Nie każdy wie, że to niezbędny dodatek do potraw dla osób, które chcą zrzucić parę
My Chcemy Jeść