Bruschetty chyba wszyscy znają, ale zapewne nie wszyscy robili. Są to przepyszne włoskie grzanki z pomidorową salsą, które idealnie nadają się na leniwe śniadanie, przekąskę czy też kolację. Proste połączenie, niby nic nadzwyczajnego, a jest to przysmak, od którego ciężko się oderwać. Ja do pomidorków oczywiście dodaję ukochany czosnek, świeżą bazylię i jeszcze odrobinę parmezanu – taka wersja na bogato
Ostra na Słodkokażdego dania. Były już mielone, cukinia faszerowana, kurczak z cukinią i surówka. Teraz kolej na placki, z duuuuużą ilością cukinii. Bardzo pyszne, chrupiące i delikatne. Idealne na przekąskę, kolację a nawet obiad. Ja je podaję z sosem jogurtowo-koperkowym, który według mnie pasuje idealnie. Zapraszam!!!! Składniki: 1 cukinia ( większa), 1 woreczek ryżu, 1 jajko, sól, pieprz
Passion of Cookingpyszny i pełen aromatów konkurs! Zatrzymajmy smaki lata na dłużej, rodzinne, towarzyskie spotkania w domu i w plenerze! Zadanie polega na stworzeniu dania -śniadanie,obiad lub kolacja,od przystawek, przekąsek, aż po dania główne- czyli szerokie pole do popisu- w którym został/by/ użyty jeden z wybranych sosów ze strony FOLWARK . Pisząc przepis p odaj link do sosu ze strony
Z Kuchni Do Kuchnizwłaszcza takie jakie są - malutkie. Łatwo się je robi i nie potrzeba do tego skomplikowanych składników ani wybitnych umiejętności kulinarnych, więc polecam do kawki lub po prostu na przekąskę poobiednią :) Kto chętny ? Podaję składniki, bo przepis nieco zmodyfikowałam Z przepisu wyszło mi 18 małych kokosanek. Oto składniki : 2 jajka 120 g. cukru pudru 150 g. wiórków kokosowych
apetytnapieczeniePyszna przekąska dla wielbicieli brokułów. Można również dodać sos do usmażonych już brokułów a wówczas brokuły zaserwować jako samodzielne danie, polecam. Brokuły w cieście. Składniki: 4 małe brokuły Ciasto
Moje Małe Czarowanienamawiam Was bardzo do przygotowania takiej sałatki i oczywiście do grillowania owoców. A takie pieczone w boczku brzoskwinie czy np. kawałki ananasa z rusztu możecie też podać jako samodzielną przekąskę albo dodatek do deski wędlin czy serów. Na ruszt wrzućcie też przy okazji wątróbkę z boczkiem, śliwkami i gruszkami - to dopiero jest cudowne! Takie zawijaski upieczone na grillu albo choćby
Smaczna PyzaBardzo prosta, efektowna wersja sałaty stanowiąca dobry dodatek do obiadowego dania, ale również stanowiąca wersję sałatki - samodzielnej przekąski, choćby do pracy (na wynos) Składniki: 1 główka kruchej sałaty (może być lodowa) 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli pęczek szczypiorku pęczek natki pietruszki 2 łyżki gęstej śmietany 1 łyżka majonezu sól, świeżo zmielony pieprz Wykonanie: Sałatę myjemy, osuszamy, rwiemy
kgwjanczewoSłoiki wyjęłam i pozwoliłam, by wolno stygły. Który sposób będzie smaczniejszy? Czas pokaże... Poza tym smak to kwestia gustu, a o gustach... Te w occie zamierzam wykorzystać jako samodzielną przekąskę. Te z wody pewnie pójdą na sos do makaronu. ------------ Podobne: Sos pomidorowy Sos pomidorowo-paprykowy Przecier pomidorowy
Weekendy w domu i ogrodzieSzaszłyki z krewetek to fantastyczna odmiana od mięsa z grilla. Lekka, aromatyczna, słodko-pikantna marynata. Połączenie krewetek z ananasem od razu kojarzy się z przekąską na pięknej plaży z palmami. Marynata z mielonymi migdałami nadaje im delikatnej słodkości i cudownej struktury, a chili ożywia smak. Szaszłyki z krewetek są bardzo proste, grillują się krótko i na pewno zachwycą wszystkich miłośników
Pociąg Do Kuchnipozwala mi na urozmaicenie przepisów sałatkowych na blogu. Ta będzie należeć chyba do moich ulubionych, a to za sprawą ryżu. Połączyłam go z sosem pomidorowym, doprawionym świeżą bazylią. Przepyszna przekąska, którą można zabrać se sobą w drogę. Dodatkowe składniki można modyfikować według własnego smaku. Postawiłam
Pink EnvelopeDzisiejszy wpis rozpocznie serie wpisów na szybkie i smaczne przekąski. Do ich przygotowania nie trzeba będzie dużo składników. Bardzo łatwo je przygotować. Dobrze wyglądają na stole i dobrze smakują. ciasto francuskie ser owczy figi miód Nie za często korzystam z gotowców, wyjątek robię dla ciasta francuskiego, kiedy szybko chcę przygotować coś smacznego :) Ciasto pokroić
Polska Zupapyszna zupa krem ze szpinaku z jajkiem. Szpinak można jeść na surowo, jak i po ugotowaniu czy podsmażeniu. Dzięki temu możesz go dodać do sałatki na zimno, jak i przekąski czy obiadu na ciepło. Możliwości jest bardzo wiele. Składniki: 3 garści świeżego szpinaku 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka mąki 1 łyżka oleju sól pieprz 1 jajko sadzone na jedną
Smaczne Potrawy