Pyszna sałatka z grillowanymi warzywami i pomarańczą. Doskonała na kolację jak również jako przekąska do pracy. Pomysł zaczerpnięty z książki "Kuchnia włoska krok po kroku" wydawnictwa Jedność
Milion Smakówciasto nie zawsze oznacza potężną dawkę cukru i kalorii przy jednoczesnym braku wartości odżywczych. Ciasto marchewkowe przygotowujemy bez białej mąki czy cukru dzięki czemu jest naprawdę zdrową przekąską a przy okazji zaspokoi apetyt na słodkie co nieco... Przed podaniem udekorować można np. serkiem ricotta. W mniej restrykcyjnej wersji - pieczemy posypane chrupiącą kruszonką
Milion SmakówRozpływają się w ustach - jabłka upieczone z miodem, migdałami i brązowym cukrem. Idealne gdy macie ochotę na słodką przekąskę w długi, zimowy wieczór
Milion SmakówLangosza to tradycyjne danie kuchni węgierskiej choć można to danie spotkać również w Czechach i na Słowacji. Z odpowiednimi dodatkami może być pysznym obiadem albo przekąską między posiłkami
Milion Smakówrodzaju pyszne, słodkie i lekkie - ciasteczka z masła orzechowego. Ja kupuję masło firmy Sante - bez sztucznych dodatków i cukru. Idealnie jako pożywana przekąska do pracy. Przechowywane w foliowym woreczku nie tracą świeżości przez wiele
Milion SmakówIdealne na przekąskę, śniadanie czy danie do przegryzania na imprezę. Smakują przysznie na ciepło oraz na zimno. Najlepiej podawać z sosem tatarskim
Milion SmakówTarta "na słono" to świetna opcja nie tylko na przekąskę ale również na lunch do pracy. Dzisiaj przepis na jedną z moich ulubionych - tartę z kurkami. Prosta do przygotowania zachwyca smakiem przez kilka dni. Pyszna również na zimno
Milion SmakówProsty, zdrowy, szybki pomysł na przekąskę w sezonie malinowym. Sprawdzi się zarówno jako dodające energii drugie śniadanie jak i poobiedni deser
Milion SmakówKoktajl na bazie awokado? Teoretycznie nie brzmi to może zachęcająco, ale dzięki dodatkom (głównie banana) stworzymy pyszny, gęsty deser stanowiący zdrową i dodającą energii przekąskę w ciągu dnia
Milion SmakówPrzepis z zeszytu mojej mamy, który nigdy się nie znudzi. Świeżutkie drożdżowe rogaliki z powidłami (moje ulubione) lub jabłkami to niezawodny sposób na słodki początek dnia czy też popołudniową przekąskę
Milion SmakówJeśli tak jak ja uwielbiacie kuchnię góralską, polecam pyszną przekąskę podpatrzoną w zakopiańskiej restauracji - smażony oscypek z kurkami podawany na listkach rukoli
Milion Smakówpołączenie boczku, sera i cebuli. Quiche Lorraine to tradycyjne francuskie danie z Lotaryngii, które dość łatwo można zrobić w domu. Smakuje na ciepło jako obiad i na zimno jako przekąska
Milion Smakówtofu jest zdrowe i lekkie nie trzeba nikomu mówić. Nie wszyscy wiedzą o tym, że potrafi być naprawdę smaczne. Polecamy przekąskę na bazie tofu. Ostra nuta chili, specyficzny aromat trawy cytrynowej. Idealne między posiłkami, do filmu i... do piwa - żeby aż tak zdrowo nie było ;) Przepis zainspirowany jednym z odcinków „Luke Nguyen w Wietnamie
Milion SmakówBruschetta to tradycyjna przekąska z kuchni włoskiej. Jej historia sięga aż do XV wieku gdzie prawdopodobnie była prostym daniem rolników, którzy opiekali kawałki pieczywa nad ogniem posypując je solą i polewając oliwą. Klasyczna bruschetta ma posiekane pomidory i bazylię - ta wersja została wzbogacona o ser, żeby danie było bardziej sycące
Milion SmakówMacie ochotę na coś słodkiego? Potrzebujecie słodkiej przekąski gdy przyjdą znajomi? Ciasteczka maślane robi się tylko pół godziny a są pyszne - zwłaszcza, że każdy może je zrobić ze swoimi ulubionymi dodatkami. Dziś mam do zaprezentowania propozycję w klimacie świąt - cynamon i pomarańcze
Milion Smaków