wielu mniejszych i większych ogródkach cukinie panoszą się w dużych ilościach, na straganach również ich nie brak. Trzeba korzystać, bo sezon szybko minie :), na upalne dni świetny pomył na przekąskę lub obiad, w zależności od ilości chili można dopasować pikanterie pasztetu do upodobań naszych domowników. Składniki na 1 keksówkę: 3 małe cukinie, długość ok. 30 cm 2 średnie
Apetyczna babeczkasię do tej sałatki. Sałatka z łososia z orzechami włoskimi 2015-08-07 13:39:20 Lekka, zdrowa i oryginalna sałatka z łososia z orzechami włoskimi. Łatwa do przygotowania przekąska dobra o każdej porze roku i dnia. Zapisz przepis Drukuj Składniki (dla 4 osób) 150g łososia wędzonego na zimno w plastrach 150g dojrzałego camemberta 150g pomidorków koktajlowych 50g łuskanych orzechów
Kulinarna PokusaWędzenie to technika którą często wykorzystujemy do przygotowywania różnych ostrych potraw. Ale dlaczego nie dodać trochę dymu deserom lub słodkim przekąskom. Wędzona czekolada jest jednym z naszych ulubionych sposobów aby dodać deserom wyjątkowego i wyrazistego smaku. Pomyślcie o klasycznych ciasteczkach w kawałkami czekolady albo wędzonym sosie czekoladowym do lodów. Tak naprawdę możliwości mamy nieograniczone. Aby wędzić czekoladę trzeba utrzymać niską
naRuszciezachcianki' dotyczą się zdrowych produktów, to należy słuchać organizmu. Najlepiej jest jeść 3 spore posiłki podczas dnia, każdy bogaty w węglowodany, z minimalnym dodatkiem tłuszczu. Jeśli mamy ochotę na przekąski między posiłkami, jest to znak, że spożyliśmy zbyt mało węglowodanów w poprzednim posiłku. Pewnie wielu ludzi ma wątpliwości co do tej tezy. Cóż, przyznam, że początkowo też uważałam
Wegańska kuchnia orientalnaciasteczka to idealna pełnowartościowa przekąska do pracy - są lekkie i zdrowe bo nie zawierają białej mąki ani cukru a zawartość tahini, czyli sezamowej pasty dostarczy Wam energii tak potrzebnej na przykład po obiedzie gdy poziom cukru we krwi powoli spada. Przygotowanie ich jest banalnie proste bo wystarczy po prostu wymieszać wszystkie składniki. Jako dodatek wykorzystajcie coś z domowych przetworów
Milion SmakówOzorki w sosie karmelowym po żydowsku Zupa grochowa na wędzonej golonce po kanadyjsku Serca drobiowe po egipsku Tadżin z podrobów Pasztet z cynaderek cielęcych Gorąca przekąska z wątróbek indyczych z sosem śliwkowym Podroby to kompendium wiedzy, które przyda się zarówno profesjonalnym kucharzom, jak i zwykłym osobom gotującym w swojej kuchni. Nikt wcześniej nie zebrał w jednym
Parowar FacetaDzisiaj zachęcam do zrobienia fasolki szparagowej w tradycyjny polski sposób. Fasolka szparagowa z masłem i bułką tartą jest bardzo dobrym dodatkiem do letniego obiadu. Może stanowić również samodzielną przekąskę. Składniki: 1 kg fasolki 1/3 kostki masła (masło minimum 82% tłuszczu) 1,5 czubatej łyżki bułki tartej 3 czubate łyżeczki soli Wykonanie: Fasolkę myjemy, odcinamy ogonki i wrzucamy na gotującą się
Smak mojego domumnie zaczął się sezon na maliny. Ja zjadam je w postaci wszelakiej, a najbardziej smakują mi te prosto z krzaczka, ale gościć będą one teraz w moich śniadaniach, przekąskach i ciastach. I dziś także zapraszam Was na pysznego przekładańca z kremem i galaretką malinową. Ciasto samo w sobie nie jest mocno słodkie, a maliny dodają mu dodatkowego smaczku. Biszkopt
Cynamonowe szczęścieVilleroy & Boch). A może jednak zupa w kształcie prostokąta wcale nie wygląda tak źle? Wtedy wybierz prostokątny talerz, w którym „komora zupna” również jest prostokątna. Wędliny, sery czy przekąski najlepiej podać na podłużnym, prostokątnym płaskim talerzu – plasterki sera czy koreczki równo ułożone na takim talerzu wprowadzą harmonię na Twoim stole. Podajesz rybę lub dania kuchni azjatyckiej? Najlepiej sprawdzą się
WojnaNaSmaki.plOmlet zapiekany z mięsem do ciekawa propozycja podania pożywnego śniadania lub ciepłej przekąski dość sytej. Za pierwszym razem gdy przygotowywałam omlet zapiekany z mięsem przygotowałam go na śniadanie w niedzielę (jajka pod każdą postacią), ale świetnie też nadaje się na lunch lub wczesną kolację. Składniki na: Omlet zapiekany z mięsem 8 jajek cztery łyżki śmietany […] The post Omlet zapiekany
Magiczny Garnekświecie. Wiem co mówię, bo przepis ten pochodzi od mojej babci a może nawet i od prababci. Sprawdzają się doskonale podczas rodzinnych wypadów za miasto, niedzielnego śniadania czy jako przekąski w szkole lub pracy. Czytaj więcej » Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com
Wielki apetytMięso drobiowe znakomicie się komponuje z różnymi warzywami i owocami. Wystarczy dobrać tylko odpowiednie przyprawy. Orzeźwiającą sałatkę z kurczakiem można podawać z grzankami jako lekką przekąskę w środku dnia lub przygotować na przyjęcie gości. Na obecne upały idealna. Składniki: 1 sałata lodowa 1 podwójna pierś z kurczaka 2 kiwi 2 pomarańcze sos 4 łyżki oliwy z oliwek
O kuchni z uczuciemtych , którzy zmęczeni upałem marzą o czymś lekkim i chłodnym . W upalne dni schabowy i ziemniaki to niekoniecznie najlepszy pomysł na obiad . Pyszne chrupkie i orzeźwiające , doskonałe jako przekąska , a nawet kolacja . Takie gołąbki możemy wykonywać w dowolnych wariacjach smakowych , są szybkie w przygotowaniu . Warto spróbować , szczególnie ,że o tej porze w ogrodzie zazwyczaj mamy wszystko pod ręka
Ogrodnik w podróżyoleju roślinnego . Pasteryzujemy około 15 minut . Po wyjęciu z wrzątku , odstawiamy dnem do góry, aż do wystygnięcia – lepiej dociągną . Przechowują się doskonale przez rok i dłużej Polecam, świetna przekąska lub dodatek do kanapek . Post Cukinia w marynacie koperkowo-czosnkowej pojawił się poraz pierwszy w Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróży