grillowane skrzydełka w miodzie Bardzo możliwe, że to już ostatnie słoneczne dni tego lata, warto więc jeszcze raz uraczyć się, tą prostą i smaczną przekąską z ogrodowego grilla. Składniki Danie dla czterech osób 8 skrzydełek kurczaka 1 łyżka octu balsamicznego 3 łyżki miodu 1 łyżeczka sosu sojowego 1/2 cytryny 3 łyżki oleju sól, pieprz Sposób przygotowania Z pieprzu, soli
Miód i pieprzZapraszam na małe warzywne zapiekane kanapeczki. Trzy pyszne warzywka razem z mozzarellą nie tylko fajnie się prezentują ale też wspaniale smakują. Kanapeczki idealne na przekąskę lub też lekki posiłek a nawet dodatek do mięska z grilla. składniki: 1 średni bakłażan 1 średnia cukinia żółta 3-4 pomidory, u mnie malinowe 250 g mozzarelli (dałam taką z kawałka do zapiekanek
Monia miesza i gotujebananowy sandwich Nie jest to deser, choć jest pyszny, a raczej energetyczny baton, dostarczający naszemu organizmowi energii i cennych składników odżywczych. Takiej przekąski często potrzebujemy, czy to po wyczerpującym treningu, czy tez po trudach codziennego dnia. Składniki dla czterech osób 8 kawałków pieczywa chrupkiego 3 banany masło migdałowe, przepis na które znajduje się tutaj 3 łyżki miodu
Miód i pieprzpołączeniu z witaminą E i beta-karotenem chronią nas przed wolnymi rodnikami i przedłużają młodość. Luteina i zeaksantyna pomaga zaś chronić nasze oczy. Ugotowana w wodzie stanowi smaczą przekąskę, może nieco kaloryczną, ale na pewno zdrową. I tak do tej pory najczęściej kukurydzę przygotowywałam, a smakowite słodkie ziarenka zastępowały kolacyjne danie. Dzisiejszą zrobiłam na szybko, przysmażyłam i udusiłam na patelni
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!pamiętam, który to już raz robię te sakiewki. Są nieziemskie! Sprawdzą się doskonale jako przekąska w ciągu dnia. Serdecznie polecam! Składniki: (na okolo 40 sakiewek) Ciasto: 250 g twarogu półtłustego zmielonego dwukrotnie 250 g masła 2 szkl. mąki pszennej Lukier: 1 szkl. cukru pudru 1 łyżka kwaśnej śmietany 12% Dodatkowo: 4 jabłka 2 łyżeczki cynamonu 2 łyżeczki cukru Przygotowanie
Nastoletnie WypiekanieCukinia z grilla to smaczna przekąska podczas letniego biesiadowania. Tak podaną cukinię jadłam we Włoszech :) Od tamtego czasu cukinia na stałe gości w mojej grillowej kuchni. Zapraszam na cukinię z grilla. Składniki: małe cukinie olej lub oliwa sól Wykonanie: Cukinie myjemy, odcinamy końcówki i kroimy wzdłuż na paseczki. Smarujemy dokładnie olejem lub oliwą i solimy. Cukinię można
Smak mojego domuburleski, pokazy tańca Rock&Roll z elementami akrobatycznymi oraz casyno i bowling. Dopełnieniem imprezy będzie występ zespołu The Chance , koncert DizzyBoyzBrass Band oraz znakomite amerykańskie przekąski. Imprezę poprowadzi znany i lubiany prezenter TVN Turbo- Irek Bielenik. Arco to nie tylko miejsce, gdzie można pograć w kręgle. To również centrum eventowo-konferencyjne dla ludzi
Kuchnia PROzdrowotnaczterech dodruków. Ja mam trzecie, poprawione i rozszerzone wydanie z 2011. Książkę podzielono na jedenaście rozdziałów oznaczonych kolorami. I tak znajdziemy tu sosy, marynaty i smakowe masła, przystawki, przekąski i pizze, główne dania, potrawy z jaj, potrawy z warzyw, dania z ryb i skorupiaków, dania mięsne, przepisy na drób, dziczyznę, sery i desery. Nowe wydanie dodatkowo przed każdym rozdziałem
Karo in the Kitchendługo pieczone. Zostają miękkie, przypieka się tylko ich wierzch. Zjedzcie je szybko. Z tej porcji wyjdzie 10 średnich albo 15 małych ciasteczek. Super ciastka dla dzieci. Zdrowa, słodka przekąska dla dorosłych. Dzięki bogactwu witamin i minerałów mogą spokojnie zastąpić poranną owsiankę czy lunch w pracy. Idealny power snack do zabrania na siłownię albo na rowerową wycieczkę. SKŁADNIKI 2 średnie
Karo in the Kitchenjakieś 4 dni. Zalanie oliwą zablokuje dopływ powietrza do sera i nie będzie on już bardziej dojrzewał. Za to przejdzie bogatym aromatem przypraw i ziół. Będzie idealną przekąską na imprezę lub dodatkiem na kanapki. I kto by pomyślał, prawda? Jeden duży kubek jogurtu i tyle możliwości! Wybierzcie to, co najbardziej lubicie i pamiętajcie, że możliwości jego podania nikt
Karo in the Kitchenczterech dodruków. Ja mam trzecie, poprawione i rozszerzone wydanie z 2011. Książkę podzielono na jedenaście rozdziałów oznaczonych kolorami. I tak znajdziemy tu sosy, marynaty i smakowe masła, przystawki, przekąski i pizze, główne dania, potrawy z jaj, potrawy z warzyw, dania z ryb i skorupiaków, dania mięsne, przepisy na drób, dziczyznę, sery i desery. Nowe wydanie dodatkowo przed każdym rozdziałem
Karo in the Kitchenspodzie zrobią się znowu smakowicie chrupiące. Na wierzchu rozkładamy małe kawałki sera, szybko się rozpuszczą. Smaczna jest i na ciepło, i na zimno. W Hiszpanii zimną podaje się jako przekąskę (tapas). Oryginalny przepis to same jajka i ziemniaki, a masa jajeczna jest jednolita i wymieszana dokładnie z usmażonymi wcześniej ziemniakami. A ja lubię właśnie tak zrobioną – z mocno chrupiącymi ziemniakami
Karo in the Kitchenkotlety mielone" w kształcie cylindrów o długości około 5 centymetrów, które swój charakterystyczny smak zawdzięczają mięsu baraniemu i odpowiednim przyprawom. Można je jeść bez dodatków jako ciepłą przekąskę, można dodać do nich pieczone ziemniaki i surówkę i jeść jako pełnowartościowy obiad. W każdym wydaniu smakują po prostu pysznie
Milion SmakówWywodząca się z Włoch focaccia, to nic innego jak rodzaj drożdżowego chlebka z różnymi dodatkami, który głównie podawany jest jako przystawka lub przekąska (na imprezę idealna:)). Miękkie i puszyste ciasto, którego podstawą są 4 główne składniki (nie licząc soli i cukru): mąką, drożdże, woda oraz oliwa plus (nie)ograniczona ilość dodatków-czasami jest to sama oliwa, a w tym przypadku
Kraina Miodem Płynąca