przekąski - 40822 przepisów (strona:1264/2722)

Sałatka z kapustą, surowym kalafiorem, kukurydzą i żółtym serem + film 224

Prosta, tania, smaczna i sycąca sałatka z kapustą, surowym kalafiorem, kukurydzą oraz żółtym serem to znakomita propozycja do potraw z grilla lub jako samodzielna przekąska. Chrupiąca i szybka w przygotowaniu sałatka będzie świetnym pomysłem dla niespodziewanych gości. składniki na 6 porcji 1/2 główki małej kapusty mały kalafior 25 dag sera żółtego 400 g kukurydzy z puszki 100 g majonezu czarny

Smakowite Dania
Szybkie batony energetyczne 140

proste w wykonaniu. Takie batony możemy jeść od razu, nie muszą leżakować przed spożyciem, a są naprawdę pycha. Możemy je śmiało pakować dla naszych pociech do szkoły jako słodką przekąskę. Składniki: 400 g suszonych daktyli bez pestek 75 g preparowanego amarantusa Wiele innych pyszności znajdziecie  tutaj Przygotowanie: Daktyle umieszczamy w naczyniu miksującym i mielimy na gładką masę. Następnie

Niezły Młynek
Tortilla ze szparagami 164

danie zostało zaplanowane, miałam po prostu chęć na tortillę ze szparagami. Wyszło smaczne i sycące danie. Smaczne i ciepłe i zimne. Dobre jako danie główne, ale też jako zimna przekąska na towarzyskie spotkanie. Polecam! składniki 200 g zielonych szparagów 200 g ziemniaków 1 cebula 1/2 czerwonej długiej papryki  drobno pokrojona 80 g  ciecierzycy 5 jajek 125 ml śmietany

Stare Gary
Zdrowe ciasteczka owsiane 133

Pyszne ciasteczka. dobre jako przekąska w ciągu dnia lub na drugie śniadanie do kawki :) Składniki (niestety nie policzyłam ile sztuk wyszło, ale całość ma około 800kcal): 2 białka jaj 40g  ksylitolu 80 płatków owsianych 50g słonecznika 20g błonnika firmy Oleofarm cynamon Sposób przygotowania: Słonecznik prażymy na teflonowej patelni, następnie dodajemy płatki i smażymy aż się lekko zbrązowią, studzimy białka

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Imprezowe chipsy cukiniowe z parmezanem. 239

Robicie organizowac imprezy ? Dziś polecam przepyszną , zdrową przekąskę w formie chipsów. Sugeruje odrazu na imprezke  podwoić , potroić itd. składniki , bo cukiniowe chipsy z parmezanem znikają ze stołu jak  przysłowiowe " świeże bułeczki ". Składniki: cukinia - 1szt bułka tarta - 2łyżki tarty parmezan - 3-4łyżki oliwa - 4-5łyżek sól , świeżo zmielony pieprz Sposób przygotowania: Cukinie myjemy , kroimy w półcentymetrowe plasterki

Bazylia kontra Rozmaryn
Moules mariniere z cydrem green mill 156

nakomita przekąska, lunch lub kolacja, wszystko zależy od wielkości porcji, a smak rewelacyjny więc na małych raczej się nie skończy ;).  Cydr z polskich jabłek, małże z Hiszpanii, styl azjatycki, smak rewelacyjny :) Czas przygotowania: 15 minut S kładniki: 1 kg świeżych muli, 1 szalotka drobno posiekana, 2 ząbki czosnku, 10 cm trawy cytrynowej (grubsza część) 1/2 - 1 chilli

SzczyptaSmaQ
Parówki z pieczarkami i serem żółtym w cieście francuskim + film 177

Smaczna i prosta przekąska na śniadanie, kolację lub domową imprezę czyli parówki z pieczarkami i serem żółtym w cieście francuskim. Danie doskonale smakuje podane na ciepło z ulubionym sosem lub keczupem. składniki na 12 sztuk 2 opakowania gotowego ciasta francuskiego 6 cienkich parówek 20 dag pieczarek 2 małe cebule 150 g sera żółtego 1 białko 3 łyżki masła czarny pieprz

Smakowite Dania
Czekoladowa Rolada z Karmelem i Bananami 149

honeycomb. Ciasto roladowe jest mocno czekoladowe, idealnie współgra z kremem na bazie mascarpone, z dodatkiem karmelu i bananów, z chrupiącym honeycomb. Całość dodatkowo polana karmelem i posypana słodką przekąską to już czysta rozkosz podniebienia. Koniecznie wypróbujcie. Mało pracy a smak mocno zadowalający Składniki na ciasto: 120 g gorzkiej czekolady Goplana 6 jaj 100 g cukru kryształu 30 g kakao

Made By Mom And Son
Finger food- dietetyczne i szybkie przekąski na imprezę w wersji light 152

Finger food (z ang. żywność jedzona palcami) jak sama nazwa wskazuje jest to rodzaj dań jedzonych przy użyciu rąk. Są to przekąski, które zawsze goszczą na moim stole podczas wieczornych przyjęć, imprez. Często jednak wśród głównych składników znajdowały się wysokokaloryczne składniki tj. ser żółty, ser pleśniowy, majonez, jajka, ciasto francuskie, krakersiki, pieczywo pszenne itp. Z racji mojej aktualnej diety postanowiłam

Tradycyjna Kuchnia
Cukinia smażona- krążki z serem i otrębami 132

Idealne na szybką przekąskę. Składniki: 40 dag młodej cukinii 6 dag żółtego sera 2 jajka 1/3 szklanki otrąb pszennych Sól czosnkowa Tłuszcz do smażenia Ketchup Sposób przygotowania: Cukinie umyć, pokroić w grube plastry, posolić, obtoczyć w rozmąconych jajku i otrębach.  Następnie ułożyć na rozgrzanej patelni i smażyć na tłuszczu w obu stron. Na chrupiących krążkach położyć po plasterku sera

Tradycyjna Kuchnia
Czekoladowe płatki kukurydziane 79

Szybka, słodka przekąska z tradycyjnych płatków kukurydzianych. Składniki: 2 szklanki płatków kukurydzianych 3 łyżki miodu 2 łyżki masła 2 łyżki cukru 1 łyżka kakao Wykonanie: Masło stopić, dodać cukier, kakao i miód.  Następnie wsypać płatki kukurydziane, dokładnie wymieszać z powstałą masą czekoladową, przełożyć do ozdobnej salaterki

Tradycyjna Kuchnia
Finger food- Mini grzanki musztardowe 125

cytryny do smaku. Sucharki rozłożyć w naczyni żaroodpornym, posmarować przygotowanym sosem. Na sosie ułożyć pokrojone ukośnie parówki, posmarować również ozdobnie resztą sosu i zapiec w piekarniku. Podawać ciepłe jako przekąskę, przybrane zieleniną

Tradycyjna Kuchnia
Paszteciki z ciasta naleśnikowego na drożdżach 138

porcje jak tort, panierować w bułce tartej krojone boki i rumienić na oleju.  Następnie ułożyć na półmisku w odstępach, formując koło. Podawać do czystych zup lub jako przekąskę

Tradycyjna Kuchnia
Kruche paszteciki z mięsem 143

stopni na złoto przez 15- 20 minut.  Po upieczeni napełnić paszteciki ciepłym nadzieniem ( możemy nadziać innym farszem według uznania) i przykryć małymi upieczonymi krążkami. Podawać gorące jako przekąskę, lub jako dodatek do zup czystych

Tradycyjna Kuchnia
Zrazik niedźwiedzi z parówką w środku 121

Następnie obłożyć liśćmi czosnku, położyć obraną parówkę, zwinąć i spiąć wykałaczkami. Obtaczać w mące i smażyć delikatnie  na oleju, po czym wystudzony zrazik pokroić ukośnie i podawać na przekąskę lub do drugiego dania

Tradycyjna Kuchnia