przekąski - 41322 przepisów (strona:1275/2755)

Sakiewki ze szpinakiem i feta 113

Łatwe do przygotowania i z niewielkiej ilości składników. Nadaje się zarówno na przystawkę jak i na przekąskę, a także na drugie danie :) "Farszem"  można posmarować tosty i wystawić na imprezowy stolik, można także podawać farsz na krakersach - jest na prawdę wiele form podania tego pysznego nadzienia i pod każdą postacią będzie smakować :) SKŁADNIKI:  na "farsz" - 4 garstki świeżego

dlaSmaQ
"Diabel na koniu" Szaszlyki w szynce szwardzwaldzkiej z sosem z suszonych sliwek 145

Pyszna przekąska - nie wymaga za dużo pracy a na dodatek jest bardzo efektowna. Małe szaszłyczki z suszonymi śliwkami, zawinięte w szynkę szwarcwaldzką podane z sosem z suszonych śliwek.  Składniki:  (na około 20 szaszłyków) 3 duże opakowania suszonych śliwek z Biedronki 2 opakowania szynki szwardzwaldzkiej z Lidla długie patyczki do szaszłyków szklanka coli szklanka piwa  Śliwki namaczamy przez

dlaSmaQ
Wegańskie ceviche z pieczarek 222

świeże produkty, a ich zdobycie nie zawsze jest proste. Wersja wegańska przygotowana z pieczarek smakuje znakomicie i nie ma większych problemów z zakupem świeżych. Wegańskie ceviche jest idealną przekąską na upalne dni, lekkie, orzeźwiające, aromatyczne i przygotowuje się je w ciągu kilkunastu minut bez tracenia czasu na stanie w kuchni. Kwaskowa marynata cytrynowo-limonkowa z kolendrą i chilli i słodycz

SzczyptaSmaQ
Słodkie środy - Muffiny z czekoladą i truskawkami 132

świeżymi truskawkami. Dzisiaj wracamy do muffin, które są najszybsze, najprostsze i najsmaczniejsze. Połączyłam nich owoce z czekoladą i efekt był pyszny. Polecam na deser jak i na słodką przekąskę do kawusi.  Muffiny z czekoladą i truskawkami SKŁADNIKI : Składniki suche 2 szklanki mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szklanki cukru składniki mokre 130 g roztopionego masła

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Bruschetta 175

Bruschetta to smaczna przekąska pochodząca z Włoch. Jest to grzanka, której podstawą jest pieczywo posmarowane oliwą i roztartym czosnkiem. Poniżej przedstawiam moją własną wersję. Składniki : - bułka ciabatta - mozzarella - pomidor - oregano/bazylia - oliwa Przygotowanie : Pokroić bułkę. Wymieszać oliwę z oregano i natrzeć tym pieczywo. Następnie pokroić w kostkę pomidora i mozzarellę i nałożyć na kromki. Posypać przyprawami do smaku. Piec około

Kuchenne innowacje
Makaron tagliatelle w pomidorowym sosie z krewetkami 122

wina  50 ml śmietanki kremówki 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki masła 20 całych krewetek bez pancerzy garść posiekanej pietruszki sól, świeżo mielony pieprz czarny Dodatkowo jako przekąska:  pieczone krewetki tygrysie przekrojone na pół w sosie chilli i z czosnkową nutą, zapiekane w piekarniku.  Do dzieła:  Krewetki dokładnie myjemy / jeśli są mrożone - rozmrażamy i osuszamy

Spektrum Smaku
Arbuzada ;) 168

lodu świeża mięta Do dzieła: Arbuza miksujemy w blenderze, przelewamy do szklaneczek, dodajemy kostki lodu i listki mięty. Arbuzada najlepiej smakuje schłodzona ;) W takie upały arbuz stanowi także świetną przekąskę i odświeżający deser. Jeśli szukacie sposobu na przechowywanie plastrów arbuza w lodówce - polecam Wam naczynia polskiej firmy Glasmark - http://www.glasmark.pl/. Osobiście bardzo podoba mi się kolekcja szkło-drewno

Spektrum Smaku
Recenzja książki: Mamma Mia. Domowa kuchnia włoska – Frank Bordoni 150

każda następna strona to podróż po słonecznej Italii. Taki przewodnik kulinarny już we wstępie przybliży nam  historię i kulturę kraju. Całość podzielona jest na kilka rozdziałów: przystawki i przekąski (antipasti), pierwsze dania (primi piatti), dania główne i dodatki (secondi piatti e contorni) oraz desery (dolci). Na początku każdego rozdziału zobaczymy małe wyjaśnienie co znaczy np. antipasti i co dokładnie

noteskulinarnyfiga
Pieczony bakłażan z cukinią :) 192

ulubionych warzyw, a frytki z oberżyny, czyli właśnie bakłażana są genialne, w razie czego przepis jest TUTAJ :) Pieczone warzywa to świetny dodatek do głównego dania, ale także jako osobna przekąska. Są ciekawą propozycją na ubogowęglowodanową kolację. Są pyszne! Mięciutkie, soczyste, dobrze przyprawione! Składniki (1-2 porcje): 1 mały bakłażan 1 mała cukinia  przyprawy: sól morska, pieprz cayenne , papryka słodka

Zdrowie na języku :P
Naleśniki z botwinką i parmezanem 215

rulon i podsmażyć na maśle. Aromaty się połączą, ser rozpuści. Doda też to dodatkowego posmaku. Gotowe naleśniki można posypać dodatkowo parmezanem. Prosty szybki sposób na obiad lub ciepłą przekąskę:) Smacznego

Basia w kuchni
Poniedziałkowy "fit" - Lekka sałatka z orzeszkami 206

piknik czy też do pracy. Ma w sobie wszystko co potrzeba by uznać ją za pożywny posiłek. Polecamy na II śniadanie bądź jako przekąskę.   Lekka sałatka z orzeszkami SKŁADNIKI : 12 liści sałaty masłowej 6 - 8 rzodkiewek 150 g chudego twarogu szczypiorek pieprz kolorowy  świeżo mielony 50 g orzeszków fistaszków PRZYGOTOWANIE :  Sałatę płuczemy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Tortilla z kurczakiem 159

Świetna sycąca i pyszna przekąska. Tortilla z kurczakiem. Przepis na kąski z kurczaka znajdziecie tutaj. Taki domowy fast food. Dodatki można samemu dokładać jakie tylko lubicie. Składniki na 6 tortilli Kąski z kurczaka  przepis tutaj 6 tortilli 2 duże pomidory 1 długi ogórek 1 duża cebula 1 garść rukoli Sos czosnkowy 2 łyżki majonezu. 2 łyżki jogurtu naturalnego

O kuchni z uczuciem
BATONY PROTEINOWE 178

Zapraszam do wypróbowania nowego przepisu na Pyszne Proteinowe Batoniki. W sam raz na pyszne śniadanie. CZYTAJ DALEJ

Sylwetka Od Kuchni
Faszerowane parówki 145

Faszerowane parówki to świetny pomysł na przekąskę lub ciepłą kolację. Parówki w tym wydaniu smakują wyśmienicie, ja robiłam bez cebulki ale ich smak jest niepowtarzalny. Polecam spróbować są łatwe i szybkie w wykonaniu na pewno nie pożałujecie:) Przepis podpatrzony tutaj (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SKŁADNIKI : 7 parówek, 1 ogórek konserwowy, 1 średnia cebula jeśli ktoś lubi, 100 g żółtego sera

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Koreczki śledziowe 222

Kolorowe ,smaczne przekąski czyli koreczki ,które można wykorzystać na każdej imprezie.Przepis na koreczki jest bardzo łatwy a w smaku są wyśmienite. Super się prezentują i są naprawdę pyszne.Polecam Składniki: - 4 filety śledziowe a`la matias - 3 marchewki - 5 ogórków kiszonych - 2 cebule - 3 szklanki wody - 1/3 szklanki ocet - 1 łyżka cukru - 1 liść laurowy - 2 ziarenka

magiczna kuchnia Kasi