Roladki z ciasta francuskiego z mięsem mielonym, suszonymi pomidorami, grillowaną cukinią i aromatem czosnku sprawdzą się zarówno jako danie główne jak i przekąska. Świetnie smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. Nie ukrywam, ze bardzo lubię to danie z racji łatwości przygotowania. Składniki na jego przygotowanie zawsze znajdę w lodówce więc jeśli nie mam weny do wymyślania obiadu
Pyry na Gazprzekładam do miseczki ok. 2 łyżeczki. Jabłko ścieram na plastikowej tarce, dodaję do mięska, wkruszam biszkopt. Ścierając jabłko na plastikowej tarce, tracę mniej witamin niż na tarce metalowej. Przekąska dla maluszka gotowa! Idealna na podwieczorek- mój synek zawsze z ogromnym apetytem zjada całą miseczkę
WielopokoleniowoPyszne! Tylko to mi przychodzi na myśl gdy je jem. Gruszki są teraz słodkie, dojrzałe. Najlepsze! Do tego orzechy i mamy idealną przekąskę. Składniki : * bagietka pszenna * łyżka masła * 150g gorgonzoli * dojrzała gruszka * 2 łyżki orzechów Przygotowanie : Bułkę pokroić na kromki, rozpuścić masło na patelni grillowej, opiec bagietki. Na każdej położyć po 2-3 plasterki sera oraz gruszki
Magiczne Życie MartyPrzepyszna włoska przekąska inaczej antipasto w postaci posmarowanej oliwą grzance z roztartym czosnkiem.Takich grzanek jet bardzo duży wybór.Moja też nie jest zrobiona według podstawowego przepisu.U mnie grzanka pachnie miętą i smakuje kaparami. 1 duży pomidor posiekane listki mięty posiekane kapary ząbki czosnku Roztarte oliwa z oliwek sól i pieprz 2 pokrojone na kromki ciabaty Ocet balsamiczny
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiCzęsto robimy muffinki, są świetne jako przekąska do kawy albo herbaty, robi się je bardzo szybko i można urozmaicać ich smak różnymi dodatkami. Dzisiaj ulubione muffinki Taty - muffinki czekoladowe. Z kawałkami czekolady, mięciutkie, na bazie mleka kokosowego . Zapraszam do spróbowania! 2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szklanki cukru 2 łyżki dobrego kakao 1 żółtko 1/3 szklanki
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieTakie proste dania są czasem bardzo zaskakujące w smaku. Idealna przekąska do zrobienia kiedy wpadną niezapowiedziani goście. Składniki: 1/2 małego melona 5 plastrów szynki parmeńskiej garść szpinaku garść rukoli szok z cytryny oliwa z oliwek Melona obieramy ze skórki, pozbawiamy nasion i kroimy na kawałki. Szpinak i rukolę myjemy i suszymy ręcznikiem papierowym. Na talerzach układamy rukolę wymieszaną ze szpinakiem
Mango Papaja(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Mleczna kanapka to batonik, który uwielbiają nie tylko dzieci, ale także dorośli :) Też należycie do grona, które kocha delektować się Mleczną Kanapką ? :) Jeśli
Kulinarne Przebojebardzo potrzebne podczas wzmożonego wysiłku intelektualnego. Są wprost idealne do zabrania ze sobą jako drugie śniadanie. Kruche i o bogatym aromacie za sprawą melasy, będą na pewno idealną przekąską dla każdego łasucha. ;) * SKŁADNIKI na ok. 45 ciastek 1 kostka masła (200 g) 350 g razowej mąki orkiszowej, typ 2000 150 g brązowego cukru ½ łyżeczki soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Food SquareSuszone owoce i warzywa mogą stanowić doskonałą przyprawę do wszelakich dań i zdrową smaczną przekąskę na chłodne zimowe wieczory. Skoro można przygotować chipsy z ziemniaków, to proponuję abyście też spróbowali chipsów ogórkowych w kilku wariantach smakowych. W postaci zmielonej mogą służyć jako jedna z przypraw do dipów, labnehu lub masła ziołowego Składniki 3 kg twardych ogórków gruntowych lub wężowych Dodatki
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataKlasyka włoskiej kuchni - prosta przekąska z zaledwie kilku składników, która sprawdzi się również na całkiem sycące śniadanie. Jeśli lubicie wątróbkę to danie na pewno przypadnie wam do gustu. Oczywiście tą bazę można wzbogacić o wiele dodatkowych składników, np cebulę, paprykę, pomidory czy pieczarki. Warto jednak spróbować najpierw klasycznej wersji
Milion Smakówszybką i smaczną sałatkę z paluszkami krabowymi zwanymi również paluszkami surimi. Przygotowuje się ją bardzo szybko i jest idealna na każdą okazję. Świetnie sprawdza się również jako przekąska w pracy. Zapraszam!!! Składniki: 350 g paluszków krabowych, 1 ogórek, 0,5 puszki kukurydzy, pęczek koperku, sól, pieprz, 3- 4 łyżki majonezu Wykonanie: Paluszki krabowe kroimy w paski, przekładamy
Passion of Cooking