przekąski na zimno - 3108 przepisów (strona:92/208)

Muszle makaronowe faszerowane kanapkowym serkiem i suszonymi pomidorami 609

kategorii przekąsek postawiłabym makaronowe muszle na równi z ciastem francuskim. Przynajmniej ja mam o tych dwóch produktach takie zdanie, że czym by ich nie nadziać, zawsze fajnie smakują. Są dobre i na ciepło i na zimno. Tym razem muszle na zimno, z farszem z kremowego serka kanapkowego, jajkiem, suszonymi pomidorami oraz szczypiorkiem. Całość bardzo fajna, choć …. porcja jest mała

Smaki Na Talerzu
Schab z ziołami pieczony w niskiej temperaturze 897

Składniki – porcja na 1 kg mięsa: 1 kg schabu w kawałku bez kości, 1 łyżka ziół prowansalskich, 1 łyżeczka białego pieprzu, 3 – 4 ząbki

Coś bym zjadła
Tosty z łososiem, rukolą, serem pleśniowym i kawiorem 276

Prosta w przygotowaniu i doskonale wyglądająca przekąska z nutą wyrafinowania. W sam raz np. na szybkie śniadanie, jak i na poważniejsze okazje. Zapisz przepis Drukuj Składniki (dla 2 osób) 4 kromki chleba tostowego (mieszanego lub pełnoziarnistego) 100g łososia wędzonego na zimno w plastrach 1 łagodny naturalny serek pleśniowy (najlepiej camembert), może być kozi 1 lub 2 garście rukoli kawior – rodzaj

Kulinarna Pokusa
Francuskie Rogaliki z Szynką i Serem 253

Idealny pomysł na natychmiastową przekąskę z ciasta francuskiego. Doskonałe rozwiązanie na podanie smacznej zakąski gdy wpadną niezapowiedziani goście lub gdy po prostu mamy ochotę przekąsić coś dobrego, a mało pracochłonnego. Rogaliki świetnie smakują zarówno na ciepło jak i zimno. Francuskie Rogaliki z Szynką i Serem - Składniki: opakowanie ciasta francuskiego kilka plasterków szynki (można również użyć boczek, salami itp.) kilka plasterków

Słodka Strona
Tarta ze szpinakiem i serem pleśniowym 222

Posiadając takiego gotowca  w lodówce można wtedy na szybko zrobić ciepłą przekąskę albo słodkie kąski. Ciasto francuskie to cudowny wynalazek, który przyjmie każde nadzienie. Tym razem padło na wypiek wytrawny, czyli tartę ze szpinakiem i serem pleśniowym. Smakuje wyśmienicie zarówno na ciepło jak i na zimno ! Tarta ze szpinakiem i serem pleśniowym Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego

Kulinarne przygody Gatity
Sylwester 2016 - smaczne menu na domową imprezę 368

listkami świeżego oregano. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni i pieczemy 35 - 40 minut. Pieczone ziemniaki ze śródziemnomorskim serkiem z chili i świeżym oregano można podać jako gorącą przekąskę. Frittata z łososiem i szpinakiem 3 jajka 100 g wędzonego łososia 100 g świeżego szpinaku 1 małe opakowanie jogurtu greckiego 4 łyżki płatków jęczmiennych lub jaglanych 50 ml mleka(...)wierzchu układamy liście bazylii. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym na 200 stopni przez 25 minut. Smakuje na ciepło i równie dobrze na zimno jako dodatek do innych potraw. Hummus z burakami 1 puszka ciecierzycy 2 średnie buraki 1 łyżka tahini 1 łyżka oliwy z oliwek 1 ząbek czosnku 1 łyżka octu balsamicznego jasnego

My Chcemy Jeść
Pogacse czyli węgierskie bułeczki 152

tego najlepszym przykładem. Pogacse ziemniaczane Pamiętam kiedy pierwszy raz wybrałam się na wycieczkę na Węgry. Był październik. Pogoda jaka nas wtedy zastała w Budapeszcie była wręcz wymarzona. Nie za zimno, nie za ciepło, brak deszczu – jednym słowem warunki idelane na zwiedzanie. Zwiedziliśmy miasto na ile to było możliwe do zrobienia w dwa dni. Było co zwiedzać bo jak wiadomo(...)poza urokami miasta interesowałam się też jego kuchnią. W owym czasie na standardzie to czego spróbowałam to był langosz, zupa gulaszowa i zupa czosnkowa. Tu i tam jakieś mniejsze przekąski podjadłąm. Nie pamiętam jednak abym zajadała się innym, typowym dla tego kraju jedzeniem. Czas, który wtedy spędziłam w Budapeszcie był na to zbyt krótki. Moja wizyta może i była krótka

mecooks
Szynka pieczona w rękawie + film 228

Soczysta, krucha, aromatyczna szynka pieczona w rękawie, którą można podać na gorąco jako główny element obiadu, to wyśmienita propozycja, której nie może zabraknąć na świątecznym stole.Taka

Smakowite Dania
Paszteciki z kapustą kiszoną i grzybami 183

Aromatyczne kruche paszteciki z kapustą kiszona i grzybami.  Pyszne na ciepło jak i na zimno, doskonałe jako dodatek  do czerwonego barszczu. Polecam:) Składniki: ciasto

magiczna kuchnia Kasi
Roladki z kurczaka z pomidorami suszonymi i fetą 158

Do roladek kurczakowych ze szpinakiem i  z pieczarkami dołączają roladki z suszonymi pomidorami i fetą. Mogą być podawane na ciepło

To co kocham
Panierowane paluszki śledziowe 150

Trochę inny pomysł na śledzie czyli śledzie jak schabowe, w panierce z jajka i bułki tartej. Mnie osobiście paluszki bardziej smakowały na

To co kocham
Szybkie pizzerinki (z ciasta bez wyrastania) 1087

Pizzerinki to nic innego jak pizza w bardziej poręcznej wersji:). Świetne na imprezy lub do zabrania na wynos, smakują dobrze także na zimno lub odgrzane. Przygotowałam

Szefowa kuchni
Karjalanpiirakat - pierogi karelskie podawane z masłem jajecznym munavoi 197

Dzisiaj zapraszam Was w podróż do Krainy Tysiąca Jezior . Ta niezwykle piękna i zimna część Europy powszechnie nie słynie ze swojej kuchni. W sumie trudno się

Food Square
Mini focaccie z oliwkami 188

Mini focaccie to płaskie włoskie bułeczki skropione oliwą z oliwek, które podaję się na ciepło przed daniem głównym lub na zimno jako dodatek do innej potrawy.Sk

wyzwania kuchenne
Ogórkowe rollsy z miętowym labneh i wędzonym łososiem. 211

Świetny pomysł na pyszną i lekką przekąskę. Składniki: 450 g jogurtu z koziego mleka 450 g jogurtu naturalnego 1/2 łyżeczki grubej soli morskiej ok. 15 listków mięty (ilość jest zależna od jej intensywności) 2 duże ogórki świeży koper łosoś wędzony na zimno Sposób przygotowania:  Głęboką miskę wykładamy muślinową ściereczką lub gazą.  W drugiej misce mieszamy oba jogurty

DominikaDolci
MUFFINKI RYŻOWE Z PIECZARKAMI 190

Babeczki jajeczne z ryżem i pieczarkami to pomysł na szybką i smaczną przekąskę. Możemy w ten sposób wykorzystać ryż, który został nam z obiadu, a dodatki skomponować jak tylko lubimy - także w wersji mięsnej, np. z chudną wędliną 😉 Muffinki są pyszne zarówno na ciepło, jak i na zimno, więc można je zabrać ze sobą do pracy, szkoły czy na piknik

Kuchnia MagdaLeny
Śliwki w boczku (zboczone śliwki) 352

Śliwki w boczku (zboczone śliwki) to przekąska stara jak świat, a i tak znika zawsze jako pierwsza. Połączenie słodkiej, suszonej śliwki i spieczonego, słonawego, wędzonego boczku to smak idealny na pobudzenie apetytu lub zakąskę do napoi wysokoprocentowych Świetnie smakują zarówno na zimno, jak i na ciepło. Jeśli nie znacie tego połączenia, spróbujcie koniecznie. Śliwki w boczku (zboczone śliwki): śliwki wędzone

Poezja smaku

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję