Mięciutkie i aromatyczne plastry polędwiczki wieprzowej podane z sosem truskawkowym. Czy może być coś smaczniejszego? Idealne na przystawkę zarówno na ciepło jak
To co kochamBardzo smaczny dodatek, miedzy innymi, do samosów. Pikantny, lekko czosnkowy smak dipu doskonale komponuje się z łagodnymi przekąskami. Składniki 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 łyżki
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatyPieczona marchewka z morelami i migdałami czyli pyszne danie samodzielnie lub dodatek do innych potraw. Można spożywać na ciepło jak i na zimno. Sprawdzi się również
MohiellaDzisiejsze danie może stanowić zarówno samodzielny posiłek (np. na obiad) jak i dodatek. Można je podawać na gorąco lub na zimno. Czerwona fasola - bo ona jest
Codzienna kuchnia niecodzienna…na przystawkę …na kolację …na przyjęcia …na Wigilię …na postne dni Tatar z łososia to nic innego, jak drobno posiekany filet
Kulinarny S.O.S.wędzonym łososiem to bardzo prosta i szybka w wykonaniu przekąska Wprost idealna na spotkanie z przyjaciółmi lub inne przyjęcie. Skład tych roladek możecie dowolnie modyfikować. W mojej propozycji znajdziecie klasycznie połączone smaki, które zawsze się sprawdzają. Naleśnikowe roladki z wędzonym łososiem Składniki: 200 g wędzonego łososia na zimno 135 g serka śmietankowego 2 łyżki śmietany 18% ogórek szklarniowy papryka czerwona
PatiGotujeprzepis na najszybszą i przepyszną roladę szpinakową z wędzonym na zimno łososiem i kremowym serkiem. Tę roladę można przygotować ze szpinaku baby lub szpinaku mrożonego. Chociaż polecam sięgnąć po młody szpinak. Taka rolada będzie wówczas miała znacznie intensywniejszy, zielony kolor. Rolada szpinakowa z łososiem i serkiem to idealna przekąska na każdą imprezę, Sylwestra, czy Święta. Z dodatkiem chrzanu warto podać
AniaGotuje.plpiekarnika i odstawiamy do wystudzenia. Torta rustica je się na zimno, lub po odgrzaniu. Jest zdradziecko sycący i swoje waży- konQbek w Bergamo poprosił 300 gram i dostaliśmy raczej niewielki kawałek. W zupełności jednak wystarczył, żeby zapełnić nasze żołądki. Ten domowy też taki był. Świetnie sprawdził się jako przekąska do pracy. Co tu dużo gadać- zróbcie go, a spłynie
les mirabelleslubimy sobie powspominać :), zwłaszcza jak za oknem zimno, szaro i ponuro, wciąż poszukujemy nowych sposobów na zjedzenie morskich przysmaków. Dzisiejsza propozycja to ugotowana ośmiornica (przepis) podana z ziołową bitą śmietaną Cafe de Paris, sosem winno czosnkowym i mizerią z ogórka i rzodkiewki. Prosta i efektowna przekąska, którą można podać w muszlach po przegrzebkach. Śmietanę ubijamy z gotową
SzczyptaSmaQbyło później wesoło wspominać…;) Niestety straciłam głos z „byle jakiego” powodu ciągłych zmian temperatur… Jeden tydzień ciepełko i słoneczko a w tym tygodniu znowu zimno i szaro… Ale bez głosu jest strasznie dziwnie… chcesz coś powiedzieć, bo zapomniałeś, że mówić nie możesz i nie powinieneś a tu z paszczy wydobywają się dźwięki, które(...)głos wróci..?! A żeby sobie jakoś polepszyć nastrój przygotowałam coś chrupiącego – oto przepis na szparagi chrupiące. Przygotowanie ich zajmuje chwilkę a smakują wyśmienicie! To super pomysł na ciepłą przekąskę. Przepis na szparagi chrupiące – składniki: pęczek szparagów 2 łyżki mąki 6 łyżek parmezanu 1/2 szklanki bułki tartej 1 łyżeczka ziół prowansalskich, sól, pieprz oliwa 1. Szparagi umyć i odłamać
UgotujmyTo.plRosół z kaczki to idealny pomysł na niedzielny obiad. Użycie mięsa z kaczki sprawi, że rosół będzie o wiele delikatniejszy i bardziej aromatyczny niż tradycyjny rosół
Wasze PrzepisyBardzo proste w wykonaniu i wyjątkowo pyszne zimne nóżki wieprzowe bez żelatyny. Ta przekąska to absolutna klasyka polskiej kuchni. To bez wątpienia bardzo swojskie smaki , które
Kuchnia Na Wypasiewegetariańskim. Mogą być smażone lub nie smażone i podawane na zimno. Dzisiejsze sajgonki są typowo wietnamskie. Smażone w głębokim tłuszczu i chrupiące. Podałam je z dwoma sosami: najbardziej znanym, klasycznym sosem rybnym ( nước chấm ) oraz słodkim sosem chili. Oba są pyszne Sajgonki świetnie sprawdzą się jako danie główne lub przekąska na imprezę. Bardzo polecam! Składniki: papier ryżowy 600 g mięsa
Oryginalny smakPrzepis na pyszne paluszki krabowe w panierce z sezamem. Smakują wyśmienicie na ciepło jak i na zimno z dowolnym ulubionym sosem. Czas przygotowania: 15 minut Ilość
karolgotujeDzień bez kawy, to dzień stracony... zgadzacie się? Cold brew, to nic innego jak kawa „parzona” na zimno. Coraz częściej można ją spotkać w
Kuchnia Łukasza