Do roladek kurczakowych ze szpinakiem i z pieczarkami dołączają roladki z suszonymi pomidorami i fetą. Mogą być podawane na ciepło
To co kochamTrochę inny pomysł na śledzie czyli śledzie jak schabowe, w panierce z jajka i bułki tartej. Mnie osobiście paluszki bardziej smakowały na
To co kochamPizzerinki to nic innego jak pizza w bardziej poręcznej wersji:). Świetne na imprezy lub do zabrania na wynos, smakują dobrze także na zimno lub odgrzane. Przygotowałam
Szefowa kuchniDziś chciałam zaprezentować roladę serową, która podbiła serce mojego mężczyzny. Bardzo fajne danie, które można podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno. Proste i szybkie
6nieboDzisiaj zapraszam Was w podróż do Krainy Tysiąca Jezior . Ta niezwykle piękna i zimna część Europy powszechnie nie słynie ze swojej kuchni. W sumie trudno się
Food SquareMini focaccie to płaskie włoskie bułeczki skropione oliwą z oliwek, które podaję się na ciepło przed daniem głównym lub na zimno jako dodatek do innej potrawy.Sk
wyzwania kuchenneŚwietny pomysł na pyszną i lekką przekąskę. Składniki: 450 g jogurtu z koziego mleka 450 g jogurtu naturalnego 1/2 łyżeczki grubej soli morskiej ok. 15 listków mięty (ilość jest zależna od jej intensywności) 2 duże ogórki świeży koper łosoś wędzony na zimno Sposób przygotowania: Głęboką miskę wykładamy muślinową ściereczką lub gazą. W drugiej misce mieszamy oba jogurty
DominikaDolciBabeczki jajeczne z ryżem i pieczarkami to pomysł na szybką i smaczną przekąskę. Możemy w ten sposób wykorzystać ryż, który został nam z obiadu, a dodatki skomponować jak tylko lubimy - także w wersji mięsnej, np. z chudną wędliną 😉 Muffinki są pyszne zarówno na ciepło, jak i na zimno, więc można je zabrać ze sobą do pracy, szkoły czy na piknik
Kuchnia MagdaLenyŚliwki w boczku (zboczone śliwki) to przekąska stara jak świat, a i tak znika zawsze jako pierwsza. Połączenie słodkiej, suszonej śliwki i spieczonego, słonawego, wędzonego boczku to smak idealny na pobudzenie apetytu lub zakąskę do napoi wysokoprocentowych Świetnie smakują zarówno na zimno, jak i na ciepło. Jeśli nie znacie tego połączenia, spróbujcie koniecznie. Śliwki w boczku (zboczone śliwki): śliwki wędzone
Poezja smakukurczaka. Polecamy ją każdą porą roku, na imprezę urodzinową, grilla, czy szybką przekąskę - ponieważ jest bardzo szybka w przygotowaniu! W smaku jest bardzo orzeźwiająca, nie należy do sałatek ciężkich z tonami majonezu czy innych ciężkich dressingów na bazie smietany. Można ją spożywać zarówno na ciepło jak i zimno - wedle upodobań. Zresztą.. musicie sami spróbować, aby poznać jej smak! Zapraszamy
Symfonia SmakówPlacki z parówkami, pieczarkami i żółtym serem to ciekawa, prosta i niedroga propozycja na szybki obiad dla całej rodziny. Takie placki wspaniale smakują zarówno na gorąco
Smakowite DaniaPlacki ziemniaczane z serem feta to ciekawy zamiennik tradycyjnych placków ziemniaczanych, prosta i niedroga propozycja na szybki obiad dla całej rodziny. Takie placki wspaniale smakują zarówno
Smakowite Daniakonsystencji krokiecików. Poza tym to właściwie tylko kalafior i jajka , więc ser stanowił tu także miłe urozmaicenie… Keto krokieciki z kalafiora jako imprezowa przekąska Takie keto krokieciki z kalafiora to świetny pomysł na lekkostrawną przekąskę! W dodatku sprawdzają się rewelacyjnie jako finger food , więc wpiszą się świetnie w każde imprezowe menu. A że nadal mamy Karnawał , to przepis może(...)więc kto chętny na krokiecika…? Krokieciki z kalafiora Keto krokieciki z kalafiora może i wyglądają niepozornie, ale to pyszna i zdrowa przekąska, która sprawdzi się także podczas karnawałowej imprezy. Spróbujcie sami! Dania Przekąska Kuchnia Europejska , Wege , Włoska Keyword finger food , jajka , krokieciki Porcje 12 sztuk Czas przygotowania 10 minut Czas gotowania 25 minut Składniki 0,5 kalafiora (same różyczki
Modern Cave GirlBułeczki z parówką to prosty i sycący posiłek smaczny zarówno na ciepło jak i na zimno. Idealnie zaspokoją głód naszych milusińskich w domu ale sprawdzą się
Do Garów!Befsztyk tatarski. Klasyk nad klasykami! Rozpływają się nad nim koneserzy sztuki kulinarnej. I choć nie jest potrawą pochodzenia polskiego, to ta tradycyjna, polska przekąska jest kwintesencją
Wędrówki po kuchni