Ciastka, ciasteczka-nasze ulubione przekąski. 😊 Z dodatkiem orzechów i posypane cukrem pudrem można jeść garściami.😆 Ostatnio jakoś mam pecha do mąk, bo już druga mi
zdrowo i aktywniePomysł na pyszne i zdrowe babeczki, pełne warzyw, które smakują dobrze zarówno na ciepło, jak i na zimno. Możemy je przygotować z kaszy, która
słodki bratekDziś pogoda za oknami nas nie rozpieszcza niestety! Szaro, buro, zimno i pada deszcz, pora więc odpalić piekarniki. Będzie się można przy nich nieco ogrzać
Kulinarne przygody GatityTakie babeczki smakują oczywiście najlepiej na ciepło, ale świetnie sprawdzą się również na zimno jako np. drugie śniadanie zabrane ze sobą do szkoły. Składniki: 1 ząbek
Krokusowy DomCiastka, ciasteczka-nasze ulubione przekąski. 😊 Z dodatkiem orzechów i posypane cukrem pudrem można jeść garściami.😆 Ostatnio jakoś mam pecha do mąk, bo już druga mi
Zdrowie i pysznie na talerzuZima przyszła. No może jeszcze nie zima, ale prawie. Zimno, buro, pada i do domu daleko. I wilki jakieś. My jak zawsze pocieszamy się jedzeniem. To
slodkokwasnaplCukinia w cieście piwnym to pyszna przekąska, smaczna na ciepło jak i na zimno. Cukinię można doprawić ulubionymi przyprawami, ja wybrałam czubrycę zieloną. Do cukinii podałam
Monia miesza i gotujePlacki cebulowe z serem i makiem – są bardzo dobre na ciepło jak i na zimno. Są one bardzo proste i
KuchniaWeDwoje.plRyba po grecku dobrze smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. W niektórych domach jest obowiązkowym daniem spożywanym podczas kolacji wigilijnej. Czytaj dalej »
Przepisy Kulinarne10 kwiatów cukinii, 5 łyżek kaszy kuskus, 1 łyżka oleju rzepakowego tłoczonego na zimno, 200 g truskawek, 100 g młodego słodkiego groszku w strączkach, sól, pieprz
królestwo garówŁagodniejsza wersja dipu do samosów. Polecam również do ostrych i wyrazistych przekąsek. Składniki 3 łyżki posiekanego koperku 3 łyżki posiekanej natki pietruszki 3/4 szkl śmietany 18
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatyDziś przedstawiam przepis na pyszną i wcale nie taką trudną w przygotowaniu przekąskę: mini pizzerinki z mozzarellą i salami (zamiast tego możecie je przygotować np z plastrami cukinii i suszonymi pomidorkami). Smakuje super zarówno na ciepło jak i na zimno - osobiście wolę. Zapraszam do przygotowań! Składniki na ciasto: 20 g świeżych drożdży 1/2 szkl. ciepłego (NIE gorącego!) mleka 1 czubata
My Culinary ArtŚwinki z drożdżowego ciasta to pyszna i urocza przekąska, która smakuje równie dobrze na ciepło (tak, jem ciepłe ciasto zaraz po wyciągnięciu z pieca, nie, nigdy nie bolał mnie od tego brzuch :) ) jak i na zimno. Jako nadzienie możecie użyć owoców ze słoika, porządnego babcinego dżemu (dobrze wysmażony i bez żelatyny) lub najprościej - Waszej ulubionej czekolady. Ja upiekłam świnki
CiastkozercyBardzo popularna w Niemczech i Austrii prosta sałatka. W zasadzie można wyróżnić dwa jej zastosowania : jako klasyczna przekąska ( wtedy można ją modyfikować dodając np. śledzia, parówkę
Buniabaje w kuchnipachnące. Można je zjeść na przystawkę, albo zmienić w pełnowartościowy obiad, podając z ryżem i sałatą. Zobacz przepis Spring rolls, czyli świeże sajgonki Niskokaloryczne danie stworzone na pyszną przekąskę lub jako doskonały zamiennik kanapki pakowanej do pracy na lunch. Przygotowanie sajgonek wymaga trochę precyzji, ale wysiłek się opłaci. Zobacz przepis Błyskawiczne curry z małż i kurczaka Bardzo aromatyczne danie(...)aromatyczne i pełne smaków. Obiad dla zabieganych, który świetnie smakuje na zimno i na ciepło. Błyskawiczny makaron ryżowy z mocnym imbirowym sosem można zrobić w 10 minut. Zobacz przepis Larb moo, czyli mięsna sałatka Nam sałatka kojarzy się z przystawką, dodatkiem do obiadu, względnie z lekką przekąską.. W Laosie podawana jest jako danie główne. I nic dziwnego
Niedzielny kucharz