Śledź to specjał kuchni norweskiej, ale w Polsce też jest bardzo lubiany. Proponujemy przepis właśnie z kuchni norweskiej. Doskonale pasuje na ciepło jaki na zimno. Można
R'n'G KitchenWytrawne tarty mogą stanowić prosty,ale sycący obiad, który można zabrać ze sobą do pracy, albo zjeść na przykład na kolację zamiast nudnych kanapek. Można je
Bon appetit mon amieCebularz warszawski to wytrawne ciasto drożdżowe z cebulą, czosnkiem i tymiankiem, inspirowane słynnym cebularzem lubelskim. Proste i szybkie w przygotowaniu jednocześnie dość efektowne :). Można go podawać
SzczyptaSmaQ2 płaty śledzi z zalewy, garść suchych igieł jałowca, 6 jagód jałowca, 1 liść laurowy, 1 cebula, 6 ziaren pieprzu czarnego, 1 cytryna, 50 ml ginu
królestwo garówZapraszam na wspaniały schab po sztygarsku. Tak przygotowany schab doskonale smakuje na ciepło jako danie obiadowe i równie wybornie podany na zimno jako domowa wędlina. Taki
Kuchnia z widokiem na ogródOmlet to bardzo smaczna przekąska, przygotowywana z jajek, którą możemy podawać w wersji na słodko i na słono. Wzbogacony o różnego rodzaju dodatki, za każdym razem smakuje inaczej. Ty razem u nas szybkie mini omlety z serkiem, które są idealnym pomysłem na słodkie śniadanie. Możemy je także zabrać ze sobą do pracy, ponieważ na zimno smakują równie świetnie! Składniki
Przepiski.plDziś bardziej pomysł, niż przepis. Idealna na imprezę deska serów i wędlin. Komponując ją warto postawić na różnorodność, wybrać różne rodzaje serów oraz wędlin, tak by
Smaki Na Talerzutradycyjnych i serników na zimno. Liofilizowane borówki nie dodają nadmiaru wilgoci do wypieków, dzięki czemu nie musimy się obawiać, że pieczywo, babeczki i ciasta będą niedopieczone. Sproszkowane borówki amerykańskie świetnie sprawdzają się jako składnik zbożowych batoników, nadając im intensywny smak i piękny kolor. Można je zabrać do pracy lub na spacer, jako zdrową pełnowartościową przekąskę. Dodatkową zaletą liofilizowanych borówek jest
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataoleju (np tłoczonego na zimno) Kapustę kiszoną lekko posiekać. Marchewkę i jabłko zetrzeć do kapusty na grubych oczkach tarki. Połowę pomarańczy obrać z białych błonek,porozrywać na kawałki,dodać do kapusty. Z drugiej połówki wycisnąć sok,skropić nim surówkę. Dodać olej i posiekaną natkę,wszystko dokładnie wymieszać. Surówkę podawać do obiadu lub zjeść jako przekąskę
Kolorowa kuchnia Elkijako samodzielne np. śniadanko / przekąska do pracy. Składniki: Ciasto: 20 dag mąki pszennej 10 dag masła 10 dag twarogu 50 g kwaśnej śmietany Łyżeczka proszku do pieczenia 2 szczypty soli Pasta z zielonego groszku: Składniki: Opakowanie mrożonego zielonego groszku 2-3 ząbki czosnku Ok. 2 łyżki masła Sól, pieprz do smaku Łosoś wędzony na zimno Czarny kawior Przygotowanie: Ciasto
Kate's Kitchenpowodu właśnie dużego zimna jakie jej towarzyszy. Szukamy sposobów, aby się rozgrzać . Włączamy w domu ogrzewanie, odpalamy rano samochód przed jazdą, ubieramy się zdecydowanie cieplej czy spożywamy pokarmy rozgrzewające-zupełnie inne jak te latem. Poza tym, wręcz instynktownie przestajemy sięgać po wszystko co chłodne. Napoje z lodówki stają się abstrakcją, a i zimne przekąski kompletnie przestają nas interesować. Habak przyprawa
sierotka maRysia w kuchnimożna jeść na zimno, albo na ciepło, można je też przekroić i posmarować np. hummusem albo białym serkiem. Po upieczeniu z wierzchu są chrupiące i przypieczone, później nabierają nieco wilgoci i co ważne nie robię się suche, więc można je trzymać w lodówce do kilku dni. Takie muffinki t o świetny pomysł na szybką przekąskę do pracy, albo
Healthy food explorerQuiche z warzywami to doskonała propozycja na śniadanie, drugie śniadanie czy kolację. Możesz zabrać sobie do pracy czy na uczelnię
Kolorowy PrzepisownikKolejna placuszkowa kombinacja tym razem z kurczakiem i warzywami. Wyszło super, nie dość że mieliśmy pyszny obiadek to jeszcze kilka sztuk zostało na kolację i
Simply FoodBardzo smaczna, syta i łatwa do zrobienia rolada serowa. Zrobiłam ją na komunię syna i była hitem. Wszystkim bardzo smakowała i najszybciej znikała z talerza
O kuchni z uczuciemSezon na cukinię w pełni, więc jak co roku w mojej kuchni nie może zabraknąć pasztetu z cukini. Przygotowuje się go bardzo szybko i bardzo szybko
Kuchnia z widokiem na ogród