I znowu przepis Pani Anny Starmach z książki "Pyszne 25" :) Pomysł na przystawkę, kolację, lub - tak jak u mnie- na śniadanie. Minipizze można również podawać na
My Culinary ArtDaktyle suszone - słodka przekąska idealnie nadają się dla osób z problemami trawiennymi.Zawierają witaminę A,B1,B2 wapń, mangan. Dodają organizmowi niezbędnej energii. 1kg 8,99zł. 6. Pasta orzechowa- 500 g 10,99zł. Idealna do deserów, ciast, kremów. 7.Olej kokosowy- idealny do pieczenia i smażenia,dzięki wysokiej zawartości kwasów tłuszczowych nadaje się do przyrządzania potraw na zimno. 900ml 18,99zł
Sama słodycz i szczypta chiliKwas perełka, o smaku cytrynowo pomarańczowym, to wspaniały napój, zrobiony na bazie świeżych Składniki: owoców (cytryn i pomarańczy), miodu oraz drożdży. Wspaniale gasi pragnienie w upalne
KorniszonkiByła już pieczeń wieprzowa, która bardzo Wam się spodobała, dlatego dzisiaj podzielę się z Wami kolejną, tym razem drobiową. Soczyste mięso, sporo zielonych dodatków dla zdrowotności
Do Garów!Hawajska tortilla z kurczakiem i ananasem – podbije serce niejednego imprezowicza :)) Polecam to danie na zbliżające się Andrzejki… a nawet na odległego Sylwestra ;) Tortilla z
Kulinarne PrzebojeSzybka przekąska z ciasta francuskiego... świderki z czosnkową nutą, nadziewane szynką parmeńską oraz mozzarellą. Tylko 10 minut naszej pracy! Pyszne zarówno na ciepło, jak i na
Kuchnia MagdaLenyW tym roku bardzo kiełbasianie na blogu przed wielkanocą. Proponuję różne odsłony białej kiełbasy, którą to dopiero niedawno odkryłam i bardzo
To co kochamPoczątek września i od razu czuć jesień w powietrzu. Chłodne poranki, mgła za oknem, zmarznięte stopy i dłonie. Chociaż dni są jeszcze całkiem ciepłe to
Szybko Tanio Smacznieobiadowe, przekąskę, dodatek do kanapek. Szybka, prosta. Jeśli koniecznie uprzecie się na wersję Wielkanocną, można do niej dodać (przed procesem pieczenia, gdy wykładacie mięsną masę do foremki) gotowane jajka (układacie je poziomo wzdłuż foremki). Pieczeń rzymska to inaczej także klops (tylko, że jeden duży :) ), jest świetna na każdą okazję, smakuje i na ciepło i na zimno. Składniki: 1 kg mięsa
Pociąg Do KuchniSzpinak nie musi być nudny! To przepis który dostałam od siostry, i tak zrobiony szpinak jest na prawdę bardzo smaczny. Właściwie może stanowić samodzielne danie
Stare Garyteż sezamkiem dobrze mi robi ;) Dziś mam dla Was przepis właśnie na obwarzanki – krakowskim oczywiście nie dorównują i nawet nie śmiałabym konkurować , ale są fajnym pomysłem na przekąskę w ciągu dnia czy też drugie śniadanie. Dzięki temu , że zrobiłam je grube , możemy śmiało zastąpić nimi bułkę i nadziać ulubionymi dodatkami w postaci wędliny , sera czy też świeżych warzyw! SKŁADNIKI(...)mąka pszenna – 500 g – drożdże świeże – 25 g – sól – 1 łyżeczka – cukier – 1 łyżeczka – ciepła woda – 250 ml – zimna woda – 125 ml – miód – 3 łyżki – mak – 0,5 szklanki SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA : Cukier i drożdże rozpuszczamy w 0,5 szklanki ciepłej wody. Kiedy przygotowany zaczyn urośnie
Ostra na SłodkoJuż nie raz mówiłam Wam, że włoska kuchnia jest mi bardzo bliska. No uwielbiam! Dziś zapraszam was na antipasti… czyli włoską przekąskę którą tam podaje się przed daniem głównym. U nas takie dania jadamy zazwyczaj na kolację albo zabieramy na piknik. Sami zdecydujcie kiedy ją zjecie... Zapraszam... Składniki; 450 dag mąki pszennej 10 g świeżych drożdży 70 ml oliwy(...)drożdżową przekąskę upiekłam w kształcie serca, ale Wy możecie zrobić to w każdym innym. Róże układamy w niewielkich odstępach od siebie. Odstawiamy jeszcze na chwilę, aby ciasto delikatnie podrosło. Po wyrośnięciu wkładamy do nagrzanego piekarnika do 170C i pieczemy około 40 minut. Pieczemy do zezłocenia. Smakuje świetnie zarówno na ciepło z ulubionym sosem jak i na zimno
Radość kipiąca uśmiechem.pomysł na przekąskę w sam raz do kubka gorącego czerwonego barszczyku. Propozycja nie tylko na święta a na każdą możliwą okazję. W przygotowaniu tej rolady nie ma nic skomplikowanego, robi się ją dość szybko. Użyłam tu szynki konserwowej, bo wydawała mi się odpowiednio wilgotna do tego rodzaju wypieku. Polecam nawet użyć właśnie takiej. Podawać roladę można na zimno albo
Pieprzyć z Fantazjąwystępuje jako przekąska. Mimo długoletniej tradycji, a może właśnie z jej powodu, każdy region Włoch ma inny sposób na przygotowanie tego pieczywa. Czasami foccacia to po prostu chrupiące ciasto na pizzę podawane tylko z solą i oliwą. W innych przypadkach do puszyste pieczywo, często robione z pomidorkami koktajlowymi, oliwkami, rozmarynem lub szałwią - podawane na ciepło lub na zimno. Dziś przepis
Milion Smakówoknem zimno, deszczowo a włączony piekarnik i pachnące drożdżowe bułeczki z pewnością poprawią nastrój. Najsmaczniejsze lekko przestudzone, tak jak każde drożdżowe. Do nadzienia dodałam nieco cynamonu, ale przyznam się szczerze, że przeszkadzał mi jego smak. Podbijał jakoś tak nieprzyjemnie smak truskawek, więc następnym razem pominę ten dodatek. Posypane płatkami migdałowymi które przyjemnie chrupią są świetną słodką przekąską
Pieguskowa Kuchnia