przekąski na zimno - 3108 przepisów (strona:108/208)

Sałatka z kaszą orkiszową 148

W lipcowy gorący dzień uwielbiam takie właśnie proste, lekkie i zdrowe obiady jak ta sałatka  z kaszą orkiszową, dodatkiem sezonowych warzyw i fety. Możemy ją

Kulinarne przygody Gatity
Precle 150

Pół kruche pół drożdżowe precle z makiem, sezamem lub dowolnym dodatkiem. Ciasto jest proste do zrobienia, natomiast najwięcej czasu zajmuje rolowanie i formowanie precelków. Są pyszne

Mama Gotuje
Jajka w sosie andaluzyjskim. Wielkanocne śniadanie. 229

Święta Wielkanocne zbliżają się wielkimi krokami i  jak wiadomo w czasie ich trwania wszystko na stole obraca się wokół jajka :) Podajemy je i na ciepło

Kuchnia z widokiem na ogród
Śniadaniowa sałatka, która doda Ci energii 2262

Składniki: 1 jajko 1 pomidor 1 łyżeczka otrębow 1/3 papryki czerwonej Sok z 1/2 cytryny 1/4 sałaty 2 łyżki jogurtu naturalnego Przygotowanie: Jajko ugotować na twardo

Czarnawisienka
Domowe frytki z żółtym serem 167

ciekawą przekąskę na wieczór albo na spotkanie ze znajomymi. Trzeba przyznać, że do zbyt dietetycznych ona nie należy, ale raz na jakiś czas można sobie pozwolić na odrobinę szaleństwa i rozpusty :) Oczywiście do jej przygotowania wykorzystamy domowe frytki, poniżej przepis jak je przygotować, aby były chrupiące z zewnątrz i miękkie w środku. Błyskawiczny przepis na: Buraczki na zimno Składniki

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Burak faszerowany serem kozim, żurawiną z malinami zwieńczony rukolą i orzechami 136

zimno. Ta pora roku kojarzy mi się zwykle z ciężkim, kalorycznym jedzeniem, które powoduje, że się rozgrzewam ale i robię się senna. Postanowiłam, że tym razem przygotuje coś sezonowego, ale w lżejszej, bardziej fit wersji. Słodki burak, kwaskowata żurawina i lekko orzechowa rukola (to moje ulubione połączenie) a do tego całość podkręcona słonym, kozim serem. Świetna przekąska na pochmurny dzień

Wielki apetyt
Coś z niczego - Sezamowe przekąski 130

Składniki: 2 piersi kurczaka 1 opakowanie sezamu przyprawa do drobiu olej PRZYGOTOWANIE:  Myjemy dokładnie piersi kurczaka. Następnie kroimy je w podłużne paski. Posypujemy przyprawą do

Aga w kuchni
Wędzony kurczak w galarecie 206

sobie dość gęsty i wtedy nie musimy dodawać tak dużo żelatyny. Dla najbardziej zagorzałych zwolenników tego rodzaju dań tak przygotowany kurczak w galarecie może być też po prostu atrakcyjną przekąską na co dzień, bez związku z jakąkolwiek szczególną okazją. Bez względu na okoliczności trafionym dodatkiem, podobnie jak w przypadku szynki w galarecie, będzie dobry majonez. Oczywiście „dobry” wyklucza tutaj pierwszy(...)więc polecamy poświęcenie dodatkowych 20 minut na samodzielne przygotowanie domowego majonezu . Wędzony kurczak w galarecie 2015-11-04 14:37:35 Kurczak w galarecie z kolorowymi warzywami, czyli atrakcyjna zimna przystawka zarówno na imprezę jak i na co dzień. Zapisz przepis Drukuj Składniki 500g wędzonych udek/podudzi z kurczaka 200g kukurydzy konserwowej (odsączonej) 100g groszku – świeżego, mrożonego lub konserwowego (odsączonego

Kulinarna Pokusa
Ciasteczka francuskie z ajwarem i parmezanem 153

Kolejna szybka propozycja na imprezowy stół. Kwadraty z ciasta francuskiego z pastą z papryki i bakłażanów, czyli ajwarem, posypana parmezanem. Piecze się 10 minut, smakuje na

Zasmakuj Kuchni
Koszyczki filo pomidorowo serowe 135

Szybkie, proste koszyczki które są idealne na imprezę na przykład  andrzejkową. Zrobimy je z kilku składników, a podstawą jest ciasto filo, ketchup i ser. Czy

wesoła kuchnia
FIT RAZOWA PIZZA NA ZIMNO Z SERKIEM I WARZYWAMI 141

Wiele z Nas często ma ochotę na pizzę, ale ta kupna ma zbyt dużo kalorii i jest tucząca. Ja przygotowałam pizzę razową, którą podaje jaką przystawkę

Kuchnia Paulettes
Sałatka z kapustą pekińską i zielonymi szparagami 204

Ciekawa w smaku i szybka w przygotowaniu sałatka to w okresie letnim bardzo potrzebna rzecz :) Tym bardziej, że sezon grillowy w wielu ogródkach został rozpoczęty. Świetnie

Tagebuch po polsku
Schab ze śliwką 2 242

Święta tuż tuż , więc pomalutku trzeba pomyśleć o daniach na stół świąteczny.  Zacznę od tradycyjnego schabu ze śliwką. Jest to kawałem chudego mięska które można

Eli Gotowanie
tartaletki ze szparagami, kozim serem i pieczoną cebulą - Majowe Wyzwanie Blogerek i Blogerów 153

Majowe wyzwanie blogerek i blogerów  to piknikowe smakołyki. Moja propozycja to tartaletki ze szparagami, kozim serem i pieczoną cebulą. Zrobiłam 4 małe, ale można zrobić

Stare Gary
Pieczone glazurowane buraczki 333

Bardzo fajny dodatek do obiadu i nie tylko, bo można je zajadać również same ;) Mają słodko-ostry posmak, taki jak najbardziej lubię w potrawach. Do tego

Czerwona Porzeczka
Keto krem ze szpinaku z jajem (Paleo, LowCarb) 188

całkowicie. Dzisiejsza propozycja to w sumie coś pomiędzy zupą a chłodnikiem. Jest to keto zupa krem ze szpinaku z jajem. Można go podać i na ciepło i na zimno, a i tak będzie smakował wyśmienicie! Powiew Wielkanocy Zupa ze względu na swój charakter rodzi typowo wielkanocne skojarzenia, a w kalendarzu mamy aktualnie środek czerwca… Jednak właśnie teraz jest sezon(...)krem ze szpinaku to szybka, prosta i smaczna zupa, w dodatku w przepięknym kolorze głębokiej zieleni. W pełni oddaje charakter aktualnej pory roku. Polecam wszystkim miłośnikom szpinaku jako pożywną przekąskę. A może i szpinako-sceptycy dadzą się też namówić...? Dania Zupa Kuchnia Europejska Keyword szpinak , zupa krem Porcje 2 porcje Czas przygotowania 15 minut Czas gotowania 7 minut Składniki

Modern Cave Girl
Szaszłyki z pieca w cieście francuskim z dodatkiem ananasa 167

mdłe. Przygotowałam je ze składników najwyższej jakości i dodałam świeżego ananasa pomiędzy warzywa, gdyż właśnie to ananas zmienia całą postać rzeczy i pozornie "jednosmakowy" szaszłyk staje się przekąską wykwintną i nad wyraz smaczną. Gwarantuję Wam, że dodatek ananasa do takiego zestawu warzyw i parówki, nie rozczaruje Was na pewno! Składniki gotowa ( rolka ) ciasta francuskiego parówki Na Dzień Dobry De Luxe(...)chemii. Piecz w nagrzanym piekarniku jakieś 15 do 20 minut, zaglądaj. Ciasto francuskie ma spuchnąć i zezłocić się. Warzywa przyjemnie zmięknąć. Możesz podać na ciepło, możesz podać na zimno. To właściwie bez znaczenia, gdyż w obydwu przypadkach są przepyszne, chrupiące i nienudne! Można je z łatwością chwycić w rękę, bez obawy, że coś "zleci"z wykałaczki. Można podawać na półmiskach

Z Kuchni Do Kuchni

Proponowane wyszukiwania