babcia zawsze stawiała świeży twaróg, który szybko lądował na talerzu i nieszczęsny biały cukier, którym to szczodrze posypywałam swoje danie. Słabość do słodkiego pozostała mi do dziś. Moja ulubiona przekąska to truskawki „maczane” w ksylitolu – zazwyczaj zjadam ich wtedy kilogram i potem bardzo cierpię, dlatego to raczej jednoroczna przyjemność (po roku o niedogodnościach potruskawkowych zapominam ;)). Dzisiaj
Fill The Bowlkostki, nabijać z winogronem na wykałaczki Czas wykonania: 3-5 minut 7. Mix bakalii Co potrzebujesz: suszone owoce, orzechy Wykonanie : Wymieszać dowolne bakalie i gotowe :) Naprawdę super smaczna przekąska ! Czas wykonania: 1 minuta
Tradycyjna Kuchniakarniszu. Suszymy boczek min 2-3 tygodnie.Następnie pakujemy w próżnię na 2-4 tyg.Taki wyrób oczywiście można suszyć i przechowywać znacznie dłużej . Pancetta to doskonały wyrób na przekąski .Polecam. SMACZNEGO
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com/ Przepis autorski (mój). Sałatka jest niezwykle pyszna, a podana w ananasie staje się naprawdę wyjątkową i apetyczną przekąską. Jeśli lubicie dobry smak i ładnie podane dania - ta sałatka sprawdzi się idealnie. Doskonale też zaprezentuje się na rożnego rodzaju przyjęciach. Z podanych proporcji można napełnić dwie połowy ananasa. Polecam! 1/2 świeżego ananasa 1 wędzona
Di gotujeSzybka, łatwa i smaczna w przyrządzeniu przekąska-starter lub (jak kto woli:) sałatka. Jeśli macie ochotę na coś aromatycznego to musicie ją zrobić. Zarówno Wy, jak i inni których ją poczęstujecie będą zachwyceni. Polecam z chrupiącą bagietką:) Składniki: 1 duży dojrzały pomidor plaster do dwóch żółtego sera mała cebulka pokrojona w cienkie piórka sól, pieprz pesto z bazylii Wykonanie: Pomidora
Zasmakuj KuchniPyszny i zdrowy pomysł na śniadanie, przekąskę w ciągu dnia, czy kolację. My, z mężem uwielbiamy ryby, dlatego często goszczą na naszym stole. Nie tylko na obiad w postaci smażonego dorsza czy pieczonego morszczuka. Lubimy podjeść łososia w sałatce, na kanapce z cytrynką lub wędzoną makrelę w towarzystwie kiszonego ogórka. Carpaccio to danie, które zazwyczaj podaje się z surowego mięsa
Zasmakuj Kuchnibłonnika, a także witamin z grupy B i składników mineralnych. Orzechy mogą być spożywane na surowo, mogą być uzupełnieniem i dodatkiem do różnego rodzaju dań, ciast, sałatek i przekąsek. Warto zwrócić uwagę, że orzechy są bardzo kaloryczne! Takie też będzie masło orzechowe. W 100 gramach tego produktu znajduje się około 550-600 kcal (jedna łyżeczka to aż 95 kcal). Biorąc
Ciasna KuchniaRacuchy serowe są bardzo udanym pomysłem na letnią kolację lub śniadanie. Gdy mamy więcej czasu i nigdzie nam się nie śpieszy pozwólmy sobie na spokojne przygotowanie tej słodkiej przekąski. Jest to smak który przywołuje w mojej pamięci wiele pozytywnych wspomnień. Mama, gdy byłam mała często nam smażyła racuchy z jabłkami KLIK - są delikatnie lżejsze i słodsze bo te serowe mają
sierotka maRysia w kuchniPomysł na szybką przekąskę między posiłkami, zamiast słodkich batoników i cukierków! Można oczywiście przygotować wersję z czekoladą białą lub mleczką, ale tym samym zwiększy się ilość cukru w deserze. Przecież truskawki są tak słodkie same w sobie ! Składniki: średnie truskawki 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady pow. 70% zawartości kakao zmielone płatki owsiane, wiórki kokosowe, płatki migdałowe do dekoracji Od truskawek odciąć
Chocolate Muffin Blogdzień raczej są mięso- i fastfoodożerni. Dużo warzyw połączone z nachosami, których wielbicielką nie jestem, ale wiem, że wiele osób je lubi. Postanowiłam więc połączyć trochę warzyw z tą przekąską. Efekt jest bardzo smaczny, kolorowy, atrakcyjny i na pewno nie jest nudny :) Sałatka zniknęła w bardzo szybkim tempie :) Składniki: garść liści sałaty karbowanej pomidor mała puszka mieszanki meksykańskiej Bonduelle pół
pyszne zdrowościtych wszystkich, którzy namiętnie grillują lub szykują przekąski na mecz ciekawa propozycja sosowa. Połączenie pomidorów, rabarbaru i przypraw sprawia, że z takim sosem nawet zwykła kiełbasa smakuje wybornie!!! Przepis podpatrzony w "Warzywie" Dominiki Wójciak. Pieczony sos pomidorowo-rababrabarowy 3 łodygi rabarbaru puszka krojonych pomidorów 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 cm kawałek świeżego imbiru laska cynamonu 2 liście
Dzieje kuchennej Wiewiórywww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Uwaga: kotlety są naprawdę pyszne i proste w przygotowaniu. Idealnie sprawdzą się na bezmięsny obiad lub dość sytą przekąskę. Spróbujcie! (około 9-10 sztuk) 1 bakłażan 2 jajka bułka tarta sól, pieprz Dodatkowo: olej Bakłażana umyć i pokroić w grubsze plastry. Całość przełożyć na rozgrzany olej (niewielką ilość), oprószyć solą, pieprzem i smażyć
Di gotujeSezon na truskawki w pełni ♥ W związku z tym zachęcam do przygotowania domowego sosu truskawkowego, którym możecie urozmaicić słodkie przekąski, np. lody, gofry, placuszki. Poniższy sos jest słodki, a zarazem lekko kwaśny. Pięknie pachnie i jeszcze lepiej smakuje :) Jeżeli lubicie gładkie sosy to możecie go zmiksować i przecedzić przez sitko. Składniki na słoik o pojemności
Ugotowaćoleju bo inaczej zniszczymy smak) oraz pokrojoną cebulę. Smażymy jeszcze chwilę. Carne do sol to jedzenie bardzo popularne na północy Brazylii. Chętnie je się jak już wspominaliśmy powyżej jako przekąskę na ciepło z sałatką i piwem. Doskonałe jest również z ziemniaczanym purre lub tez z ryżem, farofą i lekką sałątką. Świetne również z białym winem. Ostrzeżenie! Wskutek natarcia go solą
Smaki BrazyliiPyszna i zdrowa przekąska, która trafi w gusta niejednej osoby. Ciasteczka są kruche o wyraźnym smaku migdałów i kokosu. Z poniższych składników wychodzi 8 dużych ciasteczek. SKŁADNIKI 80 g płatków owsianych 50 g migdałów 20 g płatków migdałowych 25 g kokosu 50 g cukru trzcinowego 10 g otrębów gryczanych 10 g otrębów orkiszowych 50 ml oleju rzepakowego 1 kopiasta łyżka
Passions hobbies life