już zboczenie ;) Jestem smakoszem w tej kwestii i nie mogłam doczekać się nowej degustacji ale to, co ujrzałam w jadalni wielokrotnie przebiło moje oczekiwania. Przebogaty wybór niebanalnych przekąsek. Na ciepło i na zimno. Każde danie przygotowane ze starannością o każdy detal i dobrze wyczuwalną pasją swojej „pracy”. Oczywiście nie mogło zabraknąć napoi, których wybór adekwatnie wzbogacał różnorodność bufetu. To już
Ukojenie Podniebieniacukiernicy stojącej na stole. Wiem, że mama znów nakrzyczy, że cukier w cukiernicy zwilgotniał i pełno go na stole … Nie wiem, co dobrego było w tej podwórkowej przekąsce – chyba chodziło o zjedzenie jak największej ilości cukru. Wakacyjną, wieczorową porą, tuż po godzinie 22 biegniemy z rodzeństwem do pobliskiej piekarni. Już kilka przecznic wcześniej czuć unoszący się w powietrzu
Wędrówki po kuchnidnia każdy z nas może poczuć się jak dziecko, zabierz siebie, swoich najbliższych, swych przyjaciół, znajomych, koleżanki i kolegów z pracy do tych wspaniałych lat. Zabierz ze sobą łakocie, przekąskę z tamtych cudownych chwil i wróć na moment do dni gdy wszystko było tak proste, tak piękne i takie teraźniejsze na ówczesny czas. Ja z moją córcią świętujemy ten dzień
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkirukoli i tuńczykiem W upalny dzień , całkiem niezły na obiad jest makaron , podany np. z zielonym pesto z rukoli o lekko orzechowym smaku . Wzbogacony tuńczykiem , jest lekką , zdrową przekąską . Danie nie jest gorące , a letnie , co sprawia ,że nie leci nam pot z czoła i upał nie staje się jeszcze bardziej dokuczliwy . Aczkolwiek muszę Was ostrzec ,że dzieci nie koniecznie
Ogrodnik w podróżyCześć Wam! Zgodnie z Waszymi prośbami dzisiaj deser, przekąska, drugie śniadanie... a wszystko zależy od Was! Pyszne nieprzesłodzone, delikatne i aromatyczne muffiny z kakaem, koniakiem i truskawkami. Do przygotowania muffin potrzeba nam: 3,5 szklanki mąki pszennej 1 czubata łyżka kakao 0,5 szklanki mleka 200 ml roztopionego masła (1 kostka) 1 szklanka cukru 3 jajka 2 łyżeczki proszku
Kuba Gotujesojowy, imbir i czosnek. Smażymy ok. 8 minut. Na koniec dodajemy orzeszki ziemne. Mieszamy i smażymy jeszcze 5 - 7 minut. Smażone szparagi podajemy jako dodatek do dania głównego lub przekąskę. Polecam także dwa inne przepisy na szparagi: Frittata ze szparagami, rukolą i suszonymi pomidorami Szparagi zapiekane z serem
My Chcemy Jeśćsłabe produkty. Dlaczego? Bo są najłatwiejsze do zdobycia. Mowa tutaj o różnego typu słodyczach (ciastkach, ciasteczkach, cukierkach) itp. W takich sytuacjach warto się zastanowić nad alternatywami dla słodkich przekąsek. Najlepszą alternatywą jest własny, przygotowany wcześniej posiłek. Bije on na głowę wszystkie inne rzeczy, z paru prostych powodów: znamy dokładny skład; wiemy, w jaki sposób został przygotowany posiłek; zjemy tyle
Ciasna KuchniaJeden z marketów sprawił nam nie lada niespodziankę. Można w nim kupić hiszpańskie papryczki z Padrón (Pimientos de Padrón), znakomite, niewielkie, świetne nadające się na przekąskę. Mam nadzieję, że będą się pojawiały częściej gdyż są naprawdę pyszne! Dzisiaj najprostsza metoda przygotowania - szybko smażone na patelni. Najlepsza oczywiście jest patelnia żeliwna, która mocno się nagrzewa i dobrze utrzymuje ciepło
Stare GaryPropozycja na przekąskę z faszerowanych pieczarek, kuskusa z dodatkiem szparagów. Najlepiej smakują podawane na gorąco. Bardzo syte i smaczne. Na blogu znajdziecie również inną propozycję faszerowanych pieczarek z mięsem, a przepis znajdziecie tutaj Zapraszam do wypróbowania. Składniki 5 dużych pieczarek 0,5 szklanki kuskusu 4 zielone szparagi 1 mały pomidor 1/2 czerwonej papryki 1 mała cebula 2 łyżki
O kuchni z uczuciemwzięliśmy pod uwagę tradycyjne receptury pochodzące z kuchni czeskiej. Bułeczki wychodzą mega puszyste i mają delikatny, drożdżowy smak, który doskonale przełamuje nuta cytryny oraz wyraziste powidła śliwkowe. Doskonałe jako przekąska, zwłaszcza podczas „spokojnego” oczekiwania na powrót zniszczonego czołgu do garażu IT’S TIME TO ROLL OUT, ale tym razem w kierunku kuchni! Zobacz, jak buchty wyglądają
Nerds Kitchenbananami z dodatkiem kardamonu. Niby tak banalne połączenie, ale smoothie doprawiony tą przyprawą zyskuję wiele aromatu. Taki koktajl idealnie sprawdzi się jako lekkie śniadanie lub przekąska. Smoothie truskawkowo-bananowe z kardamonem Składniki: 250g truskawek 3 banany 1/2 szkl. wody 1 ziarno kardamonu Opcjonalnie: cukier* *Ilość cukru jest zależna od słodkości truskawek i bananów
wegujemyjuż nie potrzeba. Robiłam w maszynie do lodów, ale bez maszyny też wyjdą, wystarczy mieszać co jakiś czas w zamrażalniku. Dla nas to świetne lody, bo nadają się na przekąskę dla naszego alergika, a dzieci za nimi wprost przepadają. 5 bananów sok z 1 cytryny 1 szklanka wody 2 łyżki wody (opcjonalnie) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Banany zmiksować z sokiem
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowaniemięso po prostu się ugotowało. Ryba nie jest nasiąknięta tłuszczem, nie trzeba jej odsączać na papierowym ręczniku. Przyjemnie chrupie i właściwie można ją zjeść od tak ,jako przekąska, bez chleba. Podałam z rzodkiewką i cytryną, pomidorem koktajlowym. Jest to danie nad wyraz szybkie i smaczne. Zimna rybkę włożyłam głodomorkowi w bułkę i zrobiłam jej fish burgera ,po mojemu. Smacznego
Z Kuchni Do Kuchnikażdym wydaniu, zarówno na słodko jak i na słono. Tym razem proponuję Wam wersję na słono- szybką i prostą quiche z udziałem ricotty i cukini, którą możecie serwować jako przekąskę lub danie główne. Ja na przykład bardzo lubię podawać quiche z zieloną sałatą doprawioną sosem winegret. Dla 4 osób: ● 120 g ricotty ● 2 średnie cukinie ● 3 jajka ● 30 cl gęstej
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaczułam się pełna. Podwieczorek o 17:00, bardzo mi smakował. Brakowało mi truskawek cały tydzień. Zaczął się sezon na nie, a ja uwielbiam truskawki. Na słodko, na wytrawnie, na przekąskę i danie główne :) Kolację zjadłam po 19 już lekko głodna. Lubię łososia, wolałabym większą porcję. Niemniej jednak nie odeszłam od stołu głodna
Kucharzyca