przekąska - 23005 przepisów (strona:678/1534)

Kwiaty cukinii ze ślimakami 119

Jeśli nie ma ich w Twoim sklepie (bo w moim nie ma), to można je bez problemu kupić na allegro i na stronie producenta. Wprawdzie przy produkcji tych pysznych przekąsek nie ucierpiał żaden mój działkowy ślimak, jest to danie bardzo działkowe, które na upartego można by przygotować wyłącznie z dostępnych na miejscu składników. Tegoroczny Europejski Festiwalu Smaku  ma właśnie

Ugotowane pozamiatane
Białkowe batoniki czekoladowe 145

Takie batoniki idealnie sprawdzą się jako pełnowartościowa przekąska, gdy napada nas głód a pod ręką mamy jedynie szeroki asortyment słodyczy w sklepie spożywczym :) Dodatkowo, podczas przygotowywania masy możecie wzbogacić ją o ulubione owoce suszone, niesłodzone lub posiekane orzechy. Z podanej porcji powstaną dwa batoniki :) Składniki: 2 łyżki mąki kokosowej 30 g odżywki białkowej** o smaku czekoladowym lub waniliowym

Chocolate Muffin Blog
Kolorowe gofry! – przepis na gofry w 3 kolorach 154

pyszności wprost z naszej rozgrzanej do czerwoności gofrownicy! Jedyne, czego nam potrzeba to prądu i kilku prostych składników z pobliskiego sklepu, by wyczarować na kolację cuda -niewidy 🙂 Gofry to przekąska, którą uwielbiam nie tylko za smak: te niepozorne wafelki […] Artykuł Kolorowe gofry! – przepis na gofry w 3 kolorach pochodzi z serwisu Wiszniówka

Wiszniówka
Skrzydełka kurczaka w marynacie miodowo-imbirowej 113

Słodko-słone, lekko pikantne skrzydełka to idealna przekąska do podgryzania w trakcie meczu. Smak zawdzięczają aromatycznym składnikom marynaty, w której poza sosem sojowym znalazł się imbir, czosnek, papryka, cynamon, olej sezamowy i miód.  Możecie upiec je w piekarniku lub korzystając z trwającego sezonu grillowego wrzucić je na ruszt, pamiętając aby obracać je od czasu do czasu. Do ich jedzenia

Smakowity Blog Kulinarny
Kasza pęczak z suszonymi pomidorami 142

wycieczce, gdziekolwiek, gdzie z pewnością zgłodnieję, obowiązkowo zabieram ze sobą domowe jedzonko. W zależności od nastroju, czasu i innych ważnych sprzyjających bądź niesprzyjających czynników jest to lunch box z przekąskami albo "obiad" na wynos. Przepis na kaszę pochodzi z książki "Kaszomaniak" Wandy Jackowskiej, którą zdobyłam w konkursie na blogu TRADYCYJNA KUCHNIA . Baaardzo jestem zadowolona z nagrody, jak na prawdziwego kaszożercę

Wrzosowa Polana
Brazylijskie bułeczki serowe - Pão de queijo 148

Pão de queijo to małe serowe bułeczki, popularna w  Brazylii przekąska. Robi się je z mąki z tapioki, bez dodatku środków spulchniających, takich jak drożdże czy proszek do pieczenia. Z zewnątrz chrupiące, miąższ przypomina konsystencją ciasto ptysiowe. Proste i bardzo smaczne. Przepis ze strony  196flavors.com Składniki na ok. 15 sztuk Pão de queijo 2 szklanki mąki z tapioki

Przepisy na domowy ser i chleb
RYBA PO GRECKU 835

Może dla niektórych jest to danie nieco pracochłonne, ale wierzcie mi, warte poświęcenia zarówno czasu jak i energii ;) To danie sprawdza się również na zimno, jako przekąska w pracy lub na podwieczorek. SKŁADNIKI:  5-6 dużych marchew 3-4 duże pietruszki 3 średnie cebule* ok. 2-3 łyżki pasty pomidorowej/ przecieru/ lub ketchupu ok. 2-3 łyżki musztardy odrobina

Calzonella.com
Makaronowe gniazdka z kurczakiem i cukinią 154

Rewelacyjne gniazdka makaronowe z dodatkiem kurczaka i cukinii, zatopione w żółtym serze i jajku idealnie sprawdzą się jako imprezowa przekąska. Jako dodatek polecam sos czosnkowy. 6 gniazdek makaronu Capellini Nidi (Nr 51) Malma 150 g filetu z piersi kurczaka Przyprawa do kurczaka Czosnek granulowany Słodka czerwona papryka 1/2 średniej cukinii 2 jajka 1/2 szklanki żółtego sera 3 małe różyczki brokułu

VioletoweKucharzenie
Francuskie ślimaki z cukinią 194

cieniutkich, delikatnych i smacznych listków. Po drugie ciasto francuskie to morze możliwości, bo świetnie sprawdza się w wypiekach słodkich jak i wytrawnych. Po trzecie czas - wystarczy 15 minut i przekąska gotowa. Dlatego zawsze w lodówce lub zamrażarce mam opakowanie gotowego ciasta. Dodatki do niego zawsze się znajdą - może to być domowy dżem, sezonowe owoce, szparagi, parówki czy cukinia. Niespodziewani goście

Wędrówki po kuchni
Chleb paleo czosnkowy z rozmarynem 109

spoglądamy na wystawy piekarni, a zapach, który się obok niej unosi drażni nasz nos. Mam dzisiaj na to radę, przepis na chleb paleo czosnkowy z rozmarynem. Jest to rewelacyjna przekąska, idealny na spotkanie z przyjaciółmi jako przystawka, można go jeść jako zwyczajny chleb, a także świetnie nadaje się jako podkład na pizzę. Można go podać z dobrą oliwą

PaleoLife
Co Lila jadła w środę? 17 (na wakacjach) 127

pokoju. Staramy się żywić zgodnie z naszymi zasadami, stylem życia i mimo, że co chwile obijamy się o stoiska z frytkami i goframi to nie kuszą nas takie przekąski. Zobacz co Lila je na wakacjach. Jeśli jesteś po raz pierwszy, p rzed przeczytaniem tego wpisu, proszę zapoznaj się z postem  Żywienie dziecka - czym skorupka za młodu nasiąknie ,  który

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
FIT mini pizze z cukinii 109

jako spody do pizzerinek! Wystarczyło tylko nałożyć ulubione dodatki i zapiekać przez kilkanaście minut w rozgrzanym piekarniku. Szybko, lekko, a jak pysznie! :) Zarówno na obiad, jak i imprezową przekąskę - goście na pewno będą zachwyceni. Składniki: jedna duuuuża cukinia/dwie mniejsze koncentrat pomidorowy ser żółty ser feta pomidorki cherry sól, pieprz, czosnek w proszku, suszona bazylia świeża rukola Przygotowanie: Piekarnik nagrzewamy

Kuchnia Ellie
WYTRAWNE EKLERY Z KREMOWYM MUSEM Z PASZTETU I CHILI 194

wytrawne eklery z kremowym musem i chili. Łódeczki z ciasta wypełnione po brzegi utartym na puch pasztetem z twarożkiem kremowym, chili i przyprawami. Do tego świeże warzywa i pyszna przekąska gotowa. Najfajniejsze w tym przepisie jest to, że smak i łatwość wykonania idą ze sobą w parze, i naprawdę niewielkim nakładem pracy można uzyskać rewelacyjny efekt :)  Eklery smakują

Słodko-Słony Świat Ilony
„Dziecięce menu dla całej rodziny”-recenzja 91

będzie miał problemy z kośćmi. Jak wychować szczupłe i zdrowe dziecko? Od małego prosić je o pomoc w nakrywaniu do stołu i gotowaniu, żeby wiedziało, jak przyrządzić sobie zdrowe przekąski, podawać mu zdrowe jak najmniej przetworzone rzeczy – przykładowo jabłko zjedzone ze skórką ma dużo więcej witamin niż obrane. Największym atutem potraw z tej książki jest jednak to, że samemu

Ugotowane pozamiatane
Skrzydełka w marynacie miodowo-musztardowej 102

Pyszne musztardowe skrzydełka z miodową skórką i soczystym środkiem. Idealnie na ciepło do obiadu lub na zimno jako przekąska do piwa. Składniki: 1kg skrzydełek 1 cebula 4 łyżki musztardy (stołowej, miodowej, jaką macie) 1 łyżka musztardy francuskiej (ziarnistej) 2 łyżki miodu 1 łyżka posiekanego koperku 1 łyżka oliwy z oliwek 3 ząbki czosnku sól, pieprz wg uznania Skrzydełka myjemy, przecinamy

Gotowanie i blogowanie

Proponowane wyszukiwania