KUKURYDZA Z GRILLA 220KUKURYDZA Z GRILLA to nie tylko świetny dodatek do innych dań, ale sama w sobie stanowi smaczną przekąskę. Zawiera wiele witamin i świetnie prezentuje się z przypieczonymi paskami. Artykuł KUKURYDZA Z GRILLA pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINE
Pieczarki z dymką i szczypiorem z patelni 199pieczarki puszczą wodę, dodajemy sos sojowy i zioła prowansalskie. Całość mieszamy i smażymy, aż cała woda odparuje. Pieczarki z patelni podajemy na gorąco jako dodatek do dania głównego lub przekąskę. Fanom pieczarek polecam inne przepisy na te popularne grzyby: Kremowa zupa z pieczarek Sałatka ze szpinaku i pieczarek Pasta z jarmużu i pieczarek Bukiet warzyw z patelni
My Chcemy Jeść
Seleryba 330ponoć smakuje jak ryba! Nie uwierzę, póki nie spróbuję - pomyślałam i zabrałam się do gotowania :) Efekt naprawdę smaczny i... rzeczywiście trochę smakuje jak ryba :) to chyba ta przyprawa ;) Świetna przekąska, polecam :) Wersji przepisu jest kilka, ja zrobiłam opcję najprostszą z możliwych, bo chciałam szybko spróbować ;) Składniki: 2 małe selery 3 listki laurowe kilka ziaren ziela angielskiego pieprz ziarnisty łyżka sosu
pyszne zdrowości
Gruszki z niebieskim serem i ciastem francuskim 180zostały mi 2 samotne gruszki, postanowiłam, że warto zaryzykować. Opłacało się, bo jeszcze nigdy nie jadłam tak pysznej kombinacji smaków. Słodka gruszka, chrupiące ciasto francuskie i pikantny ser. Idealna przekąska dla niezapowiedzianych gości, do zrobienia dosłownie w 15 minut. A ten smak - nie do opisania! Składniki: 1/2 opakowania ciasta francuskiego 1 gruszka 1/2 opakowania sera Bavaria Blu Przygotowanie
Cakes By Kejt
Ale Gloria – wiosenne menu degustacyjne | Warszawa 217jednak dziś wiem, że to połączenie jest genialne… i według mnie tego typu dania powinny królować w całej restauracji. Fish & chips . Danie było ok, sos aioli wymiatał Doskonała przekąska w pubie, ale w Ale Glorii? Stek z tuńczyka był idealnie wysmażony, smaczny. Obtoczony w sezamie, fajnie chrupiący. Podany na „tatarze” z mango – jednak tatarowi brakowało kopa. Doprawiłabym
Kuchnia Bazylii
Pieczona frittata z warzywami i ricottą (Frittata con verdure e ricotta al forno) 209ktoś nie lubi papryki, frittat ę można przygotować tylko z cukinii i ricotty. Oto link do takiej frittaty ( link ). Frittata jest idealna na piknikow ą przekąskę. Jest te ż stworzona dla dzieci, które często kręcą noskiem na widok kolorowych warzyw. Z doświadczenia wiem
La grande e la piccola cuoca
Popękane ciasteczka kokosowe - bezglutenowe :) 189tylko kolorem ale i smakiem znacząco odbiegają od tych dostępnych w marketach. Ciastka kokosowe robi się na prawdę bardzo szybko i łatwo. Są fajną propozycją na smaczną i zdrową przekąskę, a do tego ciekawie się prezentują z tymi charakterystycznymi pęknięciami :) Składniki (6 sztuk): 125 g mąki kokosowej (Incola) 75 g mąki jaglanej (Incola) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 jajka
Zdrowie na języku :P
Domowe Monte 25136więcej - tak około kilograma ;) (aromat robi swoje). Czy jest to idealny deser dla dzieci? Nie sądzę, bo już na trzecim miejscu cukier aaa! Spokojnie, nie musisz rezygnować z takiej przekąski - mam dla Ciebie przepis na zdrowszą wersję tego przysmaku. Raz na jakiś czas możesz zrobić swoim dzieciakom. Porównanie Lila bardzo lubi Bielucha, więc pomyślałam, że po dodaniu kakao, syropu
lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Co Lila jadła w środę? 4 193winogrona. Ilość zjedzonych miseczek? 2, a do tego duuuuuża dokładka owocków. II Śniadanie Garść suszonych owoców i jabłko. Lilcia po tych dwóch miseczkach owsianki nie miała ochoty na dużą przekąskę. Zupa Barszcz czerwony, 2 miseczki to standard. II Danie Mix sałat z sosem (olej lniany, sok z cytryny, odrobina miodu i zioła), jajko i kasza kuskus. Lekkie i pyszne
lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Kinder Party 1 188odstawą udaneg o przyjęcia jest dobra zabawa w gronie rówieśników, a także zdrowe przekąski, które nie tylko będą ładnie wyglądać na stoliku, ale i zapełnią brzuszki małych łakomczuszków. Zamiast inwestować w śmieciowe jedzenie, które z pewnością odbije się na zdrowiu dziecka, warto przygotować smakołyki w domu. W ten sposób możemy w tym wyjątkowym dniu bez wyrzutów sumienia pozwolić
lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Sos tatarski 213tatarski jest przepysznym dodatkiem do mięs, przekąsek czy nawet kanapek. Ten domowy jest po prostu wspaniały, warto przygotować go na nadchodzące grillowanie. Składniki: 200g majonezu 3 łyżki śmietany 1 łyżeczka musztardy 1 łyżeczka chrzanu 2 jajka ugotowane na twardo 1 mała cebula pół szklanki marynowanych pieczarek 4 ostre ogórki piri piri 1 łyżeczka cukru Majonez mieszamy ze śmietaną, ugotowanym żółtkami
Gotowanie i blogowanie
Pełnoziarniste muffiny z rabarbarem i kruszonką 217Mamy wreszcie rabarbar !Także już pora na muffiny ze świeżymi owocami. Pełnoziarniste muffiny z rabarbarem i kruszonką sprawdzają się doskonale jako przekąska do kawy, "coś słodkiego" do pracy/szkoły czy mały posiłek na pikniku. Składniki: 1 szklanka mąki tortowej 1 szklanka mąki pszennej pełnoziarnistej 1/2 szklanki cukru trzcinowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki sody szczypta soli
kolorowotorcikowo
Owsiane Ciasteczka z Malinami i Czkeoladą 197Owsiane ciasteczka z malinami i czekoladą to zdrowsza wersja przekąski, która idealnie sprawdzi się na drugie śniadanie lub podwieczorek. My osobiście zabraliśmy pudełeczko ciasteczek ze sobą na bawialnię. Rozeszły się jak świeże bułeczki. Dzieci je polubiły, dorośli również. Szybkie, bezproblemowe w przygotowaniu, smaczne, zdrowe… Koniecznie do zrobienia na Waszej liście. Składniki na 13 sztuk: 100 g płatków owsianych
Made By Mom And Son
Kanapki ryżowe w stylu azjatyckim 218Ryżowe kanapeczki na śniadanie, lunch, kolację lub jako pyszne przekąski, napakowane smakami i aromatami, w komponowaniu których ogranicza nasz jedynie wyobraźnia :D Mogą być z rybą, mięsem lub wegetariańskie - tak jak lubisz :) Podstawa to pół na pół ryż kleisty i basmati, płaty nori i folia spożywcza, która zatrzyma wszystkie składniki na miejscu. Dziś proponujemy dwie wersje: z marynowanym indykiem
SzczyptaSmaQ
Majówka – twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem 261Majówka - tak nazywamy w moim rodzinnym domu twarożek połączony w młodą rzodkiewką i szczypiorkiem podany ze śmietaną. Jest to jedna z ulubionych letnich przekąsek a można ją podać na wiele sposobów. Często jemy ją z chlebem jako lekka kolacja. Ja bardzo lubię zajadać ją z grzankami smażonymi na maśle. Jest to bardzo proste danie ale jak smaczne i uzależniające
sierotka maRysia w kuchni