przekąska - 23005 przepisów (strona:676/1534)

Komosa ryżowa na mleku roślinnym z owocami 538

Witam w kolejną „ Zdrową Środę ” i zapraszam na przepyszny, pożywny deser – przekąskę z komosy ryżowej z dodatkiem masła orzechowego i świeżych owoców. Całość smakuje wspaniale i taki deser można spokojnie również zabrać do pracy na drugie śniadanie. W przygotowaniu jest prosty, szybki i bardzo mi smakował. Polecam… (przepis dostałam od mojej bratowej :))     Komosa ryżowa na mleku roślinnym

Mała Cukierenka
Rożki z ciasta francuskiego z jabłkami i masą krówkową 154

Warto mieć w pogotowiu ciasto francuskie - nigdy nie wiadomo kiedy najdzie nas ochota na szybką, słodką przekąskę:). Ta jest do zrobienia w kilka chwil, później pozostaje nam tylko czekanie aż rożki się upieką. Nie są przesadnie słodkie, ale zaspokajają apetyty na słodycze. Z podanej porcji wyjdzie nam 6 dużych rożków. 1 arkusz ciasta francuskiego 1 jabłko 4 łyżki masy krówkowej

Szefowa kuchni
Ciasto cukiniowe z fetą. 161

zdecydowanie wytrawne i słone. Zatem - uzupełniamy się! Jestem przekonany, że oba przepisy są świetnymi propozycjami na drugie śniadanie do pracy lub szkoły. W domu sprawdzą się doskonale jako popołudniowa przekąska. Ciasto cukiniowe można wzbogacić o dodatkowe składniki - podsmażony boczek, szynkę, ulubione zioła. Ja jednak poszedłem drogą prostego smaku i ograniczenia ingrediencji. Nie żałuję. Delikatny smak cukinii jest dzięki temu wyczuwalny

zadanie-gotowanie
Rożki Francuskie z Kremem Budyniowym (Rurki z Kremem Budyniowym) 164

propozycja na przyjęcia, pikniki lub po prostu ciekawy pomysł na smakowity deser. Połączenie chrupiącego francuskiego ciasta z aksamitnym budyniowo-śmetanowym kremem to idealna kompozycja smaków tworząca pięknie wyglądającą słodką przekąskę. Rożki Francuskie z Kremem Budyniowym (Rurki z Kremem Budyniowym) - Składniki: ok. 600 g ciasta francuskiego Krem: 500 ml mleka budyń waniliowy łyżka mąki pszennej łyżka mąki ziemniaczanej 1/3 szklanki cukru

Słodka Strona
PLACUSZKI Z CUKINII 130

chrupiące placuszki z cukinii to pyszna przekąska   SKŁADNIKI 2 małe cukinie, 1 cebula, 2 jajka, 5 łyżek mąki pszennej, przyprawy: sól, pieprz, słodka papryka 1 ząbek czosnku, 2 łyżki jogurtu naturalnego WYKONANIE Cukinie myjemy, ścieramy na tarce o grubych oczkach, solimy. Odstawiamy na 10 min, następnie odsączamy z nadmiaru soku. Do cukinii dodajemy pokrojoną w drobną kostkę cebulę, przeciśnięty

słodki bratek
Gofry 106

Opis: Gofry, słodka przekąska uwielbiana przez wszystkich. Najlepsze gofry są chrupiące i lekkie. Idealne jako deser dla łakomczuchów. Gofry możemy przyrządzać na wiele różnych sposobów. Najlepsze są ze świeżymi owocami z dodatkiem bitej śmietany. Składniki: 1,5 szklanki mąki pszennej 2 jajka 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka mleka szczypta soli 1/2 szklanki oleju słonecznikowego 2 łyżeczki cukru

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
CHLORELLA – ZIELONY SPOSÓB NA ZDROWIE 161

rozwoju i wzrostu. Pamiętajmy, że nawyki wyniesione z domu rodzinnego powielane są w późniejszych latach życia. Jeżeli dziecko będzie nauczone, że warto jeść owoce, warzywa, kasze czy zdrowe przekąski zamiast słodyczy, w dorosłym życiu przekaże te jakże ważne zasady kolejnym pokoleniom. Zdrowa dieta może zdziałać cuda! Korzystajcie, próbujcie, testujcie! Może chlorella albo jej "siostra" spirulina, na stałe zagoszczą w waszym

Kuchcik gotuje
Zdrowe batoniki z dmuchanej kaszy jaglanej (na oleju kokosowym) 132

Dziś zapraszam Was na przepis na zdrowe batoniki z dmuchanej kaszy jaglanej (na oleju kokosowym). Pysznie, szybko, słodko i… zdrowo. Batoniki są idealne do popołudniowej kawy, jaka słodka przekąska do ulubionej książki lub filmu… nic tylko jeść. Ich przygotowanie jest naprawdę proste, więc warto po nie sięgnąć od czasu do czasu. Spróbujcie, polecam. Jeśli skorzystacie z mojego przepisu

Słodkie okruszki
figi zapiekane w szynce dojrzewającej 141

zebraliśmy wprost z drzewa, pyszne! Na szczęście i u nas można je dostać. Nasze ulubione dodatki: ser pleśniowy i szynka dojrzewająca i powstała z nich prosta ale pyszna, ciepła przekąska. składniki: 10 fig 100 g sera z niebieską pleśnią 20 plasterków szynki dojrzewającej ponadto: 20 pomidorków koktailowych 20 listków bazylii Ser pokroić na plasterki. Figi przekroić na połówki. Na każdą

6niebo
Sałatka z borówkami, figami i kozim serem 174

Sierpień to miesiąc, w którym wykorzystujemy wszystkie owoce późnego lata!... Artykuł Sałatka z borówkami, figami i kozim serem pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Grillowana cukinia w oleju 126

słoika. Pomiędzy plastry cukinii włożyć czosnek pokrojony na pasterki. Całość zalać olejem tak aby dobrze przykrył cukinię. Odstawić do lodówki na ok 24 godziny. Taka cukinia jest pyszna na przekąskę lub jako dodatek do kanapek. Tak przygotowaną cukinię można przechowywać w lodówce

Monia miesza i gotuje
Back to school - Owocowe szaszłyki z dipem 96

Już za kilka dni dzieci wracają do szkoły. Przygotowałam kilka propozycji na pyszne śniadanie bądź przekąskę by choć troszkę umilić powrót do szkoły i wstawanie przed ósmą. Dzisiaj kolorowe szaszłyki z owoców.  Składniki : * ulubione owoce * łyżka jogurtu greckiego  * kilka mrożonych truskawek  Przygotowanie : Owoce ponabijać na patyczki od szaszłyków. Jogurt zblendować z truskawkami. Podawać jako dip do szaszłyków

Magiczne Życie Marty
Roladki wołowe mini z bekonem i kiszonym ogórkiem 162

jest naprawdę wyjątkowy. Po zaledwie 5 minutach gotowania mięsa w szybkowarze i przy minimum wysiłku powstaje fantastyczna potrawa, doskonała czy to na starter, czy jako danie główne, na przekąskę, albo też jako dodatek białkowy do kolacji. Kruche i niesamowicie aromatyczne roladki smakują wyśmienicie na gorąco - ostrożnie z degustacją zaraz po ugotowaniu, bo zacząć znikać w zatrważającym tempie

Szybko Szybkowar
PAIN PERDU Z OWOCAMI LATA 92

Pain perdu czyli « odzyskany chlebek », to jeden z moich ulubionych francuskich deserów, który może również stanowić świetną przekąskę na podwieczorek. Słodziutki i rumiany, podany z konfiturą lub smażonymi owocami, palce lizać! Można go również podać na śniadanie. Kiedy mam ochotę na coś słodkiego, a w domu nie mam akurat odpowiednich składników do przygotowania jakiegoś deseru lub ciasta, robię

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska

Proponowane wyszukiwania