przekąska - 23005 przepisów (strona:684/1534)

Grillowane kanapki z cukinią i fasolką szparagową 115

obiad, przygotowałam je po powrocie z relaksującego dnia na mieście. Królowała cukinia smażona na maśle z czosnkiem i fasolka szparagowa w żółtym kolorze. Bardzo smaczny, letni obiad lub przekąska, którą można przygotować w krótkim czasie. Takie kanapki na ciepło można podać lub posmarować pastą z bobu z czosnkiem i czarnuszką . Grillowane kanapki z cukinią i fasolką szparagową Składniki: 2 kromki

Moja smaczna kuchnia
Schabowe kieszonki z grilla 223

Jeśli znudziły Was już ciągle te same przekąski z grilla, to polecam dla odmiany schabowe kieszonki z pysznym, włoskim nadzieniem. Składniki: 4 plastry schabu 8 suszonych pomidorów z zalewy olejowej z pestkami dyni 4 plastry sera mozzarella sól, pieprz do smaku Sposób przygotowania: Kotlety schabowe delikatnie solimy i oprószamy pieprzem. Rozbijamy bardzo cienko. Na jednej stronie układamy posiekane suszone pomidory

Kuchnia w czekoladzie
Pasta z bobu z czosnkiem i czarnuszką 124

pasta. Utarty bób mieszamy z czarnuszką, dodajemy do smaku sól i mieszamy ponownie. Pastę podajemy polaną oliwą z oliwek i posypaną ziarnami czarnuszki. Doskonale smakuje solo, jako dip do przekąsek warzywnych czy dodatek do kanapek zamiast masła. Można przechowywać w lodówce dwa dni, warto włożyć do lodówki przed podaniem, aby smaki "przegryzły się". Podobną pastę można przygotować z groszku, ciecierzycy

Moja smaczna kuchnia
Zielona fasolka szparagowa z domowym tahini i prażonym sezamem 120

dużo pisać - pyszna, chrupiąca, pożywna i zdrowa przekąska . Można ją pałaszować na ciepło lub zimno. I jak tu się oprzeć? Składniki 400 g fasolki szparagowej 2 łyżki lub wedle uznania masła sezamowego - tahini jasne, gęste sezam świeżo prażony do posypania sól morska gruboziarnista Przygotowanie przygotuj tahini z przepisu Masło sezamowe jasne - tahin i (w wersji gęstej) ugotuj fasolkę zgodnie

Szybko Szybkowar
Bruschetta al pomodoro 131

piękną kulę mozzarella di bufala. Mozzarella di bufala wytwarzana jest z mleka bawolego - jest bardziej delikatna i mocniej kremowa od tej wytwarzanej z mleka krowiego. Dziś przygotuję Wam typową przekąskę – antipasto- które robiłam już praktycznie z zamkniętymi oczami przez 4 miesiące w restauracji nad samym brzegiem morza. Idziesz do restauracji, ale zanim zamówisz na Calabrii główny posiłek- prosisz o bruschetta

Z Kuchni Do Kuchni
Sałatkowy bob, czyli bób w sałatce 116

Bób w zupie, bób w plackach, bób jako przekąska i bób w sałatce. I o tej sałatce chwilę będzie mowa. W mojej sałatce poza bobem znalazła się fasolka szparagowa, pomidor, jajko i plastry szynki parmeńskiej na chrupko, prosto z patelni. Przepisu nie podam, bo wszystkiego było na oko. Tak to w sałatce bywa :) Szynkę usmażyłam tak, by wytopić tłuszcz

Kucharzyca
Cotygodniowy przegląd promocji w gazetkach 103

Kaufland do 27 lipca 5. Naczynia z bambusa - Netto do 31 lipca 6. Pojemnik na lunch z wkładem chłodzącym - Netto do 31 lipca 7. Kubek z wkładem na przekąski- Netto do 31 lipca 8. Sprzęt kuchenny w ciekawych kolorach - Netto do 31 lipca 9. Pojemniki na lody - Pepco do 28 lipca 10. Forma na muffiny --> Tesco do 27 lipca

Tradycyjna Kuchnia
Koktajl owocowy 163

łyżeczkę ksylitolu. Miksujemy, aż wszystkie owoce się połączą w jednolitą masę. Gotowy koktajl przelewamy do szklanek lub innych naczyń. Owocowy koktajl podajemy jako deser, dodatek do śniadania lub jako przekąskę w ciągu dnia.  Działanie przeciwgorączkowe, ścigające, przeciwzapalne, rozkurczowe - to potrafią tylko maliny. Owoce te są bogate w witaminy C, E i z grupy B. Zawierają potas, wapń, magnez

My Chcemy Jeść
SAŁATKA Z AWOKADO I MELONA 177

Prosta a zarazem efektowna sałatka, idealna na upalne dni. A w dodatku pełna witamin. Szybka przystawka lub przekąska dla zagonionych mam, polecam! Przygotowanie 15 minut Dla 4 osób 2 melony 2 awokado 4 łyżki oleju słonecznikowego 1 cytryna 100 g sałaty (np. strzępiastej lub innej)   Melony przekrój na pół i usuń pestki. Pokrój na ćwiartki i obierz ze skórki

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Dip czosnkowy ze świeżą natką pietruszki 147

Świeżo poszatkowana natka pietruszki dodaje do dipu magicznego świeżego aromatu. Pyszny czosnkowy sos podawajcie do różnych mięs, przekąsek chlebowych. Składniki: 2 łyżki jogurtu naturalnego gęstego 2 łyżki majonezu 4 ząbki czosnku sól, pieprz, zioła prowansalskie, tymianek garść świeżej natki pietruszki Wykonanie: Połączcie w miseczce jogurt z majonezem, dodajcie ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę, przyprawcie do smaku. Na koniec dodajcie świeżo

Zasmakuj Kuchni
Pasztet z bobu 178

Lekki warzywny pasztet z bobu. Bardzo dobry jako osobna przekąska lub dodatek do pieczywa. Polecam :) Przepis pochodzi z bloga Gotuję, bo lubię—>KLIK. U mnie z maleńkimi zmianami. 1 kg bobu średnia cukinia 2 marchewki pietruszka por (biała część) 2 cebule 3 ząbki czosnku 4 łyżki oleju rzepakowego łyżeczka majeranku 1/4 łyżeczki cayenne sól i pieprz 2 kopiaste

Mienta blog
Zapiekanka truskawkowa z adwokatem 170

tradycyjnych homogenizowanych serników i truskawek zatopionych w galaretkach. Robi się w mig, zjada jeszcze szybciej. Można upiec wcześniej, a przed podaniem podgrzać w mikrofalówce. Idealnie nadaje się na słodką przekąskę pod chmurką 🙂   ZAPIEKANKA […] Artykuł Zapiekanka truskawkowa z adwokatem pochodzi z serwisu Wiszniówka

Wiszniówka
Babeczki z ananasem 126

Babaeczki z ananasem ? hmm coś innego, orzeźwiającego.. Są bardzo miękkie i wilgotne w środku. Idealana przekąska na letni podwieczorek. Polecam!  Babeczki z ananasem Składniki:  Suche: 2 szklanki mąki 3/4 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Mokre: 1 jajko 1 szklanka mleka 1/2 szklanki oleju dodatkowo: 3/4 szklanki ananasów w kawałkach z puszki  Sposób wykonania

Smaki Natalii
Muffiny z borówkami 104

znowu to samo – muffinki Musicie mi to wybaczyć, ale uważam, że to genialna, słodka przekąska, szczególnie by ładnie przywitać gości. Łatwo je podzielić, a na stole prezentują się ślicznie. Po raz pierwszy ich głównym składnikiem były u nas borówki amerykańskie, które wprost uwielbiam. Wyszły wilgotne i mocno owocowe. Sprawdźcie sami ok. 1 godziny 12 dużych + 10 malutkich (oczywiście jeżeli

Ania i Marcin gotują