Niejednokrotnie wspominaliśmy, że kozi ser jest naszym oczkiem w głowie...a już w połączeniu z figami i sosem miodowym...oł! Wymiękamy <3 Pyszny pomysł na szybką i smakowitą przekąskę. Składniki 4 bułki ciabatty (do pieczenia) 4 figi 300 g koziego sera (roladka) ogórek zielony sałata lodowa Sos: 4 łyżki miodu 6 łyżek oliwy z oliwek 1 łyżka octu winnego
R'n'G KitchenJajka, nadziewane delikatną sałatką z paluszków krabowych. Prosta i elegancka przekąska, alternatywa dla tradycyjnej sałatki. Szybkie i łatwe do przygotowania, ładnie się prezentują, dobrze smakują. Idealne na małe i większe przyjęcia:) Choć surimi wyglądają trochę jak rzodkiewka, i mogą nieco zmylić, ich smak jest zdecydowanie inny:D składniki: 6 jaj ugotowanych na twardo 6 paluszków krabowych surimi 1 łyżka kukurydzy
6niebowyjmujemy pestkę i miąższ wyciągamy łyżką). Awokado rozgniatamy widelcem, doprawiamy do smaku solą. Na upieczone kromki bagietki nakładamy odrobinę guacamole , łososia i kiełki rzodkiewki. Smacznego! Sprawdź inne przepisy na PRZEKĄSKI Post Bruschetty z guacamole i łososiem pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny Blog - wiesz jak gotować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Smaczna i nie przesadnie kaloryczna przekąska/przegryzka jest zawsze w cenie- gdy podejmujemy gości, kibicujemy podczas meczu czy gdy urządzamy przyjęcie naszym pociechom. Poniżej podaje przepis na zaskakująco pyszne i dość proste w wykonaniu paluszki serowo- szynkowe. Palce lizać! Składniki: 200g sera żółtego 150g szynki gotowanej 280g mąki 2 jajka (całe) 130g masła 30ml mleka łyżeczka proszku do pieczenia łyżeczka
Aromatyczne PodróżeRoladki te to idealna przekąska, która nadaje się nie tylko na mniejsze, czy większe imprezy. Są szybkie w przygotowaniu, ładnie wyglądają i co najważniejsze - świetnie smakują. W sumie ich smak zależy od składników, z których są zrobione, więc dobre szparagi, ser, szynka to jedyny klucz do sukcesu. U mnie znikają w wersji solo, ale pasują też do lekkiego sosu
Di gotujeSmaczna i zdrowa propozycja na przystawkę, przekąskę, lub małą kolację. Kremowa smaczliwka (uparcie pozostaję przy polskiej nazwie :)) w połączeniu z kwaśnym ogórkiem, zielonym pieprzem i oliwkami smakuje świetnie, całości dopełnia quinoa. Koniecznie wypróbujcie. Składniki: 1 szklanka ugotowanej białej quinoy 2 dojrzałe smaczliwki (awokado) 2 - 3 ogórki kiszone 10 czarnych oliwek łyżeczka zielonego pieprzu w zalewie 1 duży ząbek czosnku
Quinoa Raz!Smażymy krótko z obu stron. Nie należy wkładać zbyt wiele jednocześnie, aby nie obniżać gwałtownie temperatury oleju. Przekładamy na papierowe ręczniki kuchenne. Podajemy natychmiast. Warzywa w tempurze to wspaniała przekąska. Ja wykorzystałam paprykę, rzodkiewki i natkę pietruszki, ale można użyć innych, ulubionych warzyw. Można je podać z sosem sojowym, słodko kwaśnym lub ulubionym dipem. Idealna potrawa „na poprawę humoru
mojewypiekiinietylkotygodniu z różnymi dodatkami. Jednak w zestawie z figami, podgrzanymi malinami i orzechami włoskimi podbiły moje serce, więc dzielę się z Wami przepisem ;) Placuszki te można potraktować jako deser, przekąskę popołudniową, albo niedzielne leniwe śniadanko. Składniki: 7 łyżek płatków quinoa 6 łyżek mąki z migdałów ziemnych 2 jajka 100 ml wody 2 łyżeczki cukru kokosowego olej kokosowy do smażenia
Quinoa Raz!Przedstawiamy kolejną wersję roślinnych nuggetsów - tym razem "rybne", a to za sprawą połączenia selera oraz płatków nori. Idealnie sprawdzą się na obiad czy na przekąskę, na ciepło i na zimno, z dodatkiem sosów i bez :) "Rybne" nuggetsy z selera / seleryba Przepis na ok. 15 sztuk Potrzebujemy: 1 i 1/2 średniej wielkości selera 6 łyżeczek suszonych wodorostów nori w płatkach
Bananowe PoleProsty, szybki i smaczny sposób na kolację a także jako przekąski imprezowe. Do przygotowania tortilli wykorzystałam paprykę konserwową od Dagoma . Od razu przepraszam Was za jakość zdjęć, ale tortille robiłam wieczorem a były tak smaczne, że ani jedna nie wytrwała by do dnia dzisiejszego :) Składniki: * placki tortilli * ser starty na tarce o dużych oczkach * świeży
Zrób to smaczniepięknie się prezentujące i co najważniejsze bardzo smaczne danie - roladki z bakłażana faszerowane serem feta z dodatkiem dużej ilości pachnących ziół. Roladki doskonale sprawdza się w roli przystawki lub przekąski. Dobrze będą smakowały z ulubionym pieczywem lub jako dodatek do mięsa lub ryb. Składniki : 1 średni bakłażan 1 opakowanie sera feta 2 łyżki oliwy z oliwek garść świeżej mięty
Codzienne GotowanieIdealna przekąska, której bazą jest opieczona kromka pieczywa, ostatnio bardzo często gości na naszym stole. W najprostszej wersji wystarczy natrzeć ją czosnkiem i skropić oliwą, chociaż warto pokusić się o dobranie także innych dodatków. U nas dzisiaj - z pomidorami, dużą ilością czosnku, cebulką i mozzarellą. składniki: 3 bułki kajzerki 2-3 łyżki oliwy 2 duże pomidory 2 ząbki
babka w formieOstatnio miałam okazję przygotowywać parę imprez i w związku z tym sukcesywnie na blogu bedą pojawiać się przepisy na imprezowe przekąski! Wiele z nich, to te z typu "na raz" :) Takie mini przekąseczki zawsze dobrze sprawdzają mi się na różnego typu spotkaniach - tych mniej i bardziej oficjalnych. Ta przystawka, którą chciałabym podzielić się dzisiaj z wami - przede wszystkim kusi pięknymi
Taste TherapyKuchnia chińska...pyszne przekąski z krewetek <3 Składniki 350 g krewetek obranych ze skorupek 100 g łuskanych orzechów włoskich 50 g świeżego imbiru 2 cebule dymki 1 białko 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej pół łyżki wytrawnego sherry sok z 1 cytryny sól olej do głębokiego smażenia Przygotowanie Krewetki i orzechy włoskie drobno pokroiłem. Cebulki i imbir obrałem, bardzo
R'n'G KitchenPrzekąska śledziowa Składniki 6 dużych ziemniaków olej 2 łyżeczki rozmarynu 2 łyżeczki papryki słodkiej 1 łyżeczka papryki ostrej sól pieprz Sos : 4 płaty śledziowe w oliwie półtora szklanki śmietany 18% duże jabłko cebula 2 kiszone ogórki pęczek koperku sól pieprz Przygotowanie Ziemniaki wyszorowałem, przekroiłem wzdłuż na pół. W dużej misce wymieszałem rozmaryn z paprykami, sporą szczyptą
R'n'G Kitchen