Pieczone koreczki z bakłażanów i pomidorów

Pieczone koreczki z bakłażanów i pomidorów

Pieczone koreczki z bakłażanów i pomidorów

Idealna przekąska.  Składniki 500 g pomidorów 250 g sera mozzarella 2 bakłażany ( 500 g ) 4 łyżki mąki 6 łyżek oleju sól pieprz listki bazylii olej dla blachy   Przygotowanie   Pomidory po umyciu i usunięciu nasad ogonków razem z serem pokroiłem w plasterki. Naoliwiłem blaszkę. Piekarnik rozgrzałem do temperatury 250 stopni C. Bakłażany umyłem, oczyściłem, pokroiłem w plastry grubości palca, obtoczyłem w mące. Smażyłem na rozgrzanym oleju przez 3 minuty z każdej strony na średnim ogniu, osączyłem ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu R'n'G Kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.