przekąska - 23005 przepisów (strona:292/1534)

Zawijaniec z czosnku niedźwiedziego z quinoą i anchois 98

taki tam wiosenny zawijaniec ;) Szybki, łatwy, bardzo smaczny, genialna przekąska. Co tu dużo chwalić? Trzeba zrobić i zjeść ;) Składniki: 1  szklanka ugotowanej białej quinoy 1 puszka anchois 10 dużych liści czosnku niedźwiedziego garść czarnych oliwek pół kiszonej cytryny różowy pieprz nierozwinięte kwiaty czosnku niedźwiedziego (opcjonalnie) 2 łyżki oleju lnianego Wykonanie: Na liść czosnku niedźwiedziego nakładamy quinoę, na nią

Quinoa Raz!
Bruschetty z guacamole i łososiem 184

wyjmujemy pestkę i miąższ wyciągamy łyżką). Awokado rozgniatamy widelcem, doprawiamy do smaku solą. Na upieczone kromki bagietki nakładamy odrobinę guacamole , łososia i kiełki rzodkiewki. Smacznego! Sprawdź inne przepisy na PRZEKĄSKI   Post Bruschetty z guacamole i łososiem pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
GRILLOWANY KOPER WŁOSKI 232

Koper włoski inaczej fenkuł, czyli warzywo o lekkim anyżowym posmaku,... Artykuł GRILLOWANY KOPER WŁOSKI pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Pysznie chrupiące pieczarki w panierce 288

Idealne na przyjęcie, na przekąskę, przystawkę, jako dodatek do dań lub po prostu od tak… pysznie chrupiące pieczarki w panierce * . Uwielbiam taką chrupiącą wersję pieczarek. Przepis jest naprawdę prosty i szybki w przygotowaniu. Chrupiące pieczarki w panierce  zachwycą nie jednego grzybowego łasucha. Musicie spróbować Ja wczoraj przygotowałam je w ramach wczesnej kolacji. Idealne A jeśli szukacie innych przepisów

Słodkie okruszki
Faszerowane muszle pod beszamelem 317

Muszle makaronowe nadziewane mięsem mielonym i grzybami - to pomysł na pyszny obiad dla całej rodziny lub doskonała przekąska dla Twoich gości. Danie jest trochę pracochłonne, ale efekt wyśmienity! Składniki: ok. 25 szt. makaronu typu muszle 1/3 szklanki mrożonych grzybów leśnych 1 mała cebula 2 ząbki czosnku sól, pieprz 450g mięsa mielonego (wieprzowe) bazylia, ostra papryka przyprawa do mięsa mielonego

Alutka-Gotuje
Podpłomyki grillowane faszerowane 165

włożyć farsz, sos i zajadać się sycącą kanapką na śniadanie, drugie śniadanie, czy na kolację. Te kanapki z podpłomyków można jeść na ciepło i na zimno. Jak przygotować grillowaną przekąskę – grillowany podpłomyk nadziewany warzywami? Do przygotowania grillowanych podpłomyków wystarczy 125 g mąki pszennej 75 ml wody, oraz ½ łyżeczki soli, oraz farsz składający się z sałaty, pomidorków, 1/2 kulki sera mozzarella

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Przekąska z cukinii 144

Sezon na cukinie w pełni. Cukinia to bardzo wdzięczny owoc ( dla wyjaśnienia co jest owocem, każdy owoc powstaje z kwiatu, podobnie jak pomidor itd .). Dzisiaj przedstawiam małą przekąskę. Oczywiście w roli głównej cukinia, dodatkowo surowa. Składniki: 1 młoda cukinia 1 pomidor lub więcej Ser mozzarella Oliwa Czosnek Sól Pieprz Natka pietruszki Wykonanie: Cukinię myjemy ( nie obieramy ) i kroimy na plasterki

Smaki Ewy
DUSZONA CYKORIA NA PUREE Z BOBU 140

DUSZONA CYKORIA NA PUREE Z BOBU, czyli francuski klasyk w... Artykuł DUSZONA CYKORIA NA PUREE Z BOBU pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Przekąska francuska z kurkami, oliwkami i zieloną pietruszką 163

posmarowałam i do rozgrzanego piekarnika na 15 min dałam.  Takie francuskie  z kurkami smakołyki na ciepło można podawać lub na zimno sobie zajadać.  To jest szybka przekąska grzybowa i myślę, że warto ją spróbować.  Składniki na 10 szt.: 1 opakowanie ciasta francuskiego ok. 370 g, pęczek natki pietruszki, ok. 25 szt.   całych zielonych oliwek

Moniki Smakołyki
Różyczki z ciasta francuskiego (z szynką) 101

Takie różyczki to smaczna przekąska, która przykuwa uwagę i zachwyca swoim niecodziennym wyglądem. Możecie je podać w formie bukietu, który prezentowałam tu: klik .   1 płat ciasta francuskiego 400g szynki (okrągłej o średniej wielkości) ketchup Dodatkowo:   jajko ( + opcjonalnie szczypta soli oraz odrobina curry i papryki w proszku) Ciasto francuskie pokroić na paski o szerokości 1,5-2 cm. Plastry

Di gotuje
BAZYLIOWY HUMMUS / BASIL PESTO HUMMUS 118

blender to make it the way it should be. I to by było na tyle. Z takiej ilości skłdników powstaje około 350 g hummusu. Nie jest to niskokaloryczna przekąska, ale za to bardzo zdrowa. And that’s it. From that amount of ingredients you’ll get around 350 g of hummus. It isn’t low calorie snack

Martyna Cooks
Nuggetsy z kalafiora 163

ciekawy i niecodzienny sposób wykorzystać kalafiora? Na przykład tworząc z niego pyszną przekąskę na ciepło lub zimno - nuggetsy kalafiorowe. Trzeba korzystać z sezonu na kalafiory i testować je w różnych wersjach. Oto jeden z naszych pomysłów :) Nuggetsy z kalafiora Przepis na ok 10-12 nuggetsów Potrzebujemy: pół średniej wielkości kalafiora 1 ząbek czosnku 3 łyżeczki płatków drożdżowych 1 łyżeczka curry

Bananowe Pole
Pieczarki w cieście czosnkowo-paprykowym 231

Kolejna pyszna przekąska, która bardzo szybko znika.  Cukinię ( klik ), fasolkę ( klik ) oraz parówki ( klik , klik ) - już Wam prezentowałam. Pieczarki również są niezwykle smaczne i proste w przygotowaniu. Ciasto czosnkowo-paprykowe idealnie się z nimi komponuje. Ja je uwielbiam w wersji solo, ale wyśmienicie pasują do lekkiego sosu. 400g pieczarek Ciasto: 1 jajko 1/2 szklanki mleka   3/4 szklanki

Di gotuje
Różyczki z ciasta francuskiego (z mortadelą i sezamem) 109

Takie różyczki to smaczna przekąska, która przykuwa uwagę i zachwyca swoim niecodziennym wyglądem.  Przerobiłam różne wersje, z przeróżnymi wędlinami, więc to od Was zależy - czego użyjecie od środka Waszego kwiatuszka.   1 płat ciasta francuskiego 300-400g mortadel i (dobrej jakości) (*) ketchup Dodatkowo: 1 jajko 2-3 łyżki sezamu Opcjonalnie: 1 słoik ogórków konserwowych w plastrach (można użyć

Di gotuje
Skrzydełka w zalewie octowej 98

przygotowane skrzydełka są pyszną przekąską, która idealnie smakuje w wersji solo lub z ulubionymi sałatkami. Nadają się również jako dodatek do dania głównego. Ja je uwielbiam na zimno, lecz bez problemu dadzą się podgrzać. 1 kg skrzydełek z kurczaka 2 listki laurowe 2 ziarna ziela angielskiego sól, pieprz Panierka: 1 jajko bułka tarta Dodatkowo:  olej Zalewa: 3 szklanek wody

Di gotuje

Proponowane wyszukiwania