Chorizo urzeka swoim niebanalnym smakiem. Odnajduje się zarówno w zapiekankach, zupach, daniach z makaronem, jak również w sałatkach, które możemy podać jako letnie danie lub jako przekąska na spotkaniach z przyjaciółmi. Zaletą tej sałatki jest to, że przygotowuje się ją bardzo szybko. Spróbujcie :) Składniki: 100g kiełbasy chorizo 2 garści roszponki 3 jajka ugotowane na twardo 1 czerwona papryka 100g mozzarelli
ChilliJemyPlacuszki z cukinii to naprawdę smaczna i prosta do przygotowania przekąska na słono. Placki są l ekko czosnkowe i delikatnie zielone :) Idealne do smażenia. Takie placuszki możecie podać, np. ze śmietaną, sosem czosnkowym lub bez żadnego dodatku. Szczerze polecam! Składniki: 1 młoda cukinia (waga po odcięciu końcówek ok. 300 g) 8-10 płaskich łyżek mąki pszennej 2 łyżki posiekanego
UgotowaćPomysł na szybką i słodką przekąskę - świeże brzoskwinie zapiekane z ciasteczkowym nadzieniem. Prosto i bardzo smacznie :) Takie brzoskwinie najlepiej smakują podane z lodami lub bitą śmietaną. Składniki na porcje dla 4 osób (po 2 połówki): 4 świeże brzoskwinie 50 g ciasteczek herbatnikowych, np. holenderskich 1 czubata łyżka mąki pszennej 1 łyżka zwykłego cukru 1 łyżka wiórek kokosowych 1 łyżka
UgotowaćKolejna wersja szybkiej i smacznej przekąski. Dla przypomnienia: klik i na słodko - klik . Takie roladki idealnie sprawdzą się nie tylko na śniadanie. W sezonie grillowym to doskonały doskonały dodatek do potraw z rusztu. Najważniejsze, aby użyć pasztetu, który Wam smakuje! Moje są rewelacyjne i zniknęły niezwykle szybo! Spróbujecie? (10 sztuk) 10 kromki chleba tostowego
Di gotujeTypowo polska, sezonowa i letnia SAŁATKA Z ZIEMNIAKAMI, OGÓRKIEM I... Artykuł Sałatka z ziemniakami, ogórkiem i rzodkiewką pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEołowym farszem. Połączyłam kremowe paszteciki Profi o smaku pomidorowym z suszonymi pomidorami i ziołami. Jak się okazało to niecodzienne zestawienie jest bardzo smaczne, a pierożki są idealne jako przekąska, na piknik albo krótką wycieczkę. PIEROGI PIECZONE z POMIDOROWYM FARSZEM i ZIOŁAMI Składniki: (na ok. 18 szt) ciasto: 200 g mąki 60 g masła 1 jajko
Bon appetit mon amieOwoce zapiekane pod owsianą kruszonką to pomysł na szybką, prostą i bardzo zdrową przekąskę na słodko. Do tego przepisu możecie wykorzystać różne owoce, np. jagody, maliny, truskawki, brzoskwinie czy wiśnie. Warto pomieszać owoce, aby danie było lekko słodko-kwaśne. Składniki: 1 szklanka płatków owsianych błyskawicznych 0,5 szklanki płatków jaglanych błyskawicznych* 0,5 szklanki wiórków kokosowych 200 g borówek
Ugotowaćświeżą bazylią. Wyszło niespodziewanie fajnie, dlatego gorąco polecam Wam ten przepis. Idealnie sprawdzi się na wszelkie imprezy i spotkania ze znajomymi, gdzie takie podpłomyki możemy podać w formie oryginalnych przekąsek. Moi goście byli zachwyceni i mam nadzieję, że Wasi również będą. ;) * SKŁADNIKI na 12 podpłomyków Podpłomyki: 300 g mąki gryczanej 200 g mąki kukurydzianej 50 g mąki z tapioki
Food SquareBefsztyk tatarski to dobra przekąska dla smakoszy surowego mięsa wołowego. Odpowiednim mięsem jest jak najświeższa polędwica drobno posiekana lub dla wygody zmielona. Czytaj więcej
Przepisy Kulinarneprzyjęcie. Mus ze szparagów jest nieco czasochłonny w przygotowaniu ze względu na konieczność schłodzenia, jednocześnie jednak jest bardzo łatwy w przygotowaniu. Bardzo go polecam, idealnie sprawdzi się jako zimna przekąska na letnie party, a goście będą nim zachwyceni! Składniki : 300g zielonych szparagów 1 łyżka żelatyny 250g ugotowanych krewetek 4 łyżki śmietany 2 łyżki posiekanego koperku sól, pieprz Przygotowanie
Codzienne GotowaniePodpłomyki z dodatkiem ugotowanej białej fasoli przygotowałam, które w bardzo wysokiej temperaturze w piekarniku wypiekałam. Takie podpłomyki to idealna przekąska lub dodatek, do grillowanych kiełbasek, czy sałatek. Można je same zajadać lub z ulubionymi pastami podawać. Pieczywo idealnie zastępują, a dzięki fasoli ciekawie smakują. Składniki
Moniki SmakołykiNormal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Lekka, świeża i błyskawiczna sałatka. Schłodzona w lodówce przed podaniem, jest moją ulubioną przekąską w upalne dni. Składniki: 1 szklanka ugotowanej białej quinoy 4 świeże ogórki pęczek koperku 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki oliwy z pestek winogron sól pieprz Wykonanie: Ogórki obieramy i kroimy w kosteczkę, polewamy oliwą
Quinoa Raz!ponieważ udało mi się kupić okazy niemal tak duże jak moja dłoń, postanowiłam użyć ich jako "spodeczków" do mojego puree z quinoy i topinamburu i tak powstała ciekawa przekąska, którą warto przygotować na sylwestrową imprezę ;) Świetnie sprawdzi się też jako dodatek do dania głównego, zamiast ziemniaków, czy klusek. Składniki: 1 szklanka ugotowanej białej quinoy 250 gram topinamburu kilka dużych boczniaków
Quinoa Raz!Ostatnio zajadam się surówką z rzepy w mleku kokosowym, a że świetnie komponują się z nią orzechy, to wpadłam na pomysł przyrządzenia przekąski na słodko (deserem bym tego nie nazwała, bo jest za mało słodkie ;) ). Wyszło bardzo ciekawie, powiedziałabym, że zaskakująco i na pewno będę do tego dania wracać, tym bardziej, że jest pełne superfood :) Składniki: 6 łyżek
Quinoa Raz!jaja muszą być ;) Ten przepis jest bardzo prosty, bardzo szybki z kilku podstawowych składników. Jeśli więc w święta zawitają do Was jacyś nadprogramowi goście i będziecie potrzebowali paru dodatkowych przekąsek, to warto w kilka chwil przygotować te jaja, zamiast co prawda pysznych, ale oklepanych jaj z majonezem ;) Składniki: 5 łyżek ugotowanej białej quinoy 5 łyżek chrzanu 6 ugotowanych
Quinoa Raz!