Dzisiaj dla odmiany prezentuję Wam przepis na coś wytrawnego. Jajeczne muffiny to świetny pomysł na zdrową przekąskę lub lekką kolację. Sama się zdziwiłam, że z praktycznie samych jajek i warzyw mogą wyrosnąć takie małe pyszności! Muffinki są mega banalne w przygotowaniu i pieką się w niespełna 15 minut. Składniki: na 6 muffinek 3 jaja klasy M łyżeczka masła garść świeżego
Kuchnia EllieAndrzejki już niebawem. Dla tych, którzy poszukują prostych, ale smacznych przekąsek właśnie na ten dzień, mam coś wyjątkowego: kruche i delikatne miseczki z piwnego ciasta wypełnione sałatką z tuńczyka. Sałatka jest bardzo prosta do przygotowania. Wystarczy...otworzyć puszkę 😊 Rio Mare to nie tylko tuńczyk w oliwie, to także sałatki gotowe do zjedzenia. Jest ich kilka rodzajów, więc każdy
Codzienna kuchnia niecodziennaprzygotowuję śledzie na różne sposoby. Jednym z nich jest opiekany śledź marynowany w octowej zalewie. Przeważnie podczas świąt zjadamy go dość symbolicznie, ale za to na Sylwestra jest rewelacyjna przekąską. Lubią go zwłaszcza panowie. Dzisiejsza marynata jest dość łagodna i delikatnie słodkawa. Wystarczająco jednak kwaśna, aby zmiękczyć drobne ości. Jeśli jednak lubicie kwaśniejsze ryby, to wystarczy zwiększyć nieco ilość octu
Codzienna kuchnia niecodziennagranaty, że dodaje je do każdej sałatki i nie tylko 😉 Sałatkę tę podałam trochę w inny sposób...bo w tortilli. Sałatka w tortilli to też fajny pomysł na przekąskę imprezową- super się prezentuje i możemy wykonać tyle porcji ile gości, wtedy nikomu nie zabraknie 😊 Składniki: ok. 300 g pstrąga łososiowego 1 op. miksu sałat 1/2 op sera feta
Kuchnia MagdaLenyWołowina suszona- beef jerky Suszona wołowina (ang. beef jerky), jedna ulubionych przekąsek braci Amerykanów za wielką wodą, u nas nie zdobyła dotąd szczególnej popularności. A szkoda, gdyż jest nie tylko całkiem smacznym małym-co-nieco do przekąszenia, ale również łatwym w transporcie, bo zajmującym niewiele miejsca i bardzo lekkim, a przy tym pełnowartościowym, obfitującym w białko i inne składniki pożywieniem
Aromatyczne PodróżePizzerinki to doskonała przekąska zarówno na zimno jak i na ciepło. Świetnie sprawdzają się na różnych imprezach ale i nie tylko. Można zabrać je ze sobą do pracy, szkoły. Dodatki? To już jest kwestia smaku, można tu dodać to co tylko się lubi :) U mnie pizzerinki były z pozostałym od obiadu sosem pomidorowym z mięsem mielonym (przepis
Zrób to smacznieogóle nie przyszło mi do głowy, że się tam znajduje. A to on sprawia, że kotlety są cudownie kremowe, wręcz rozpływające się. Straciłabym wiele, to hit imprez, ulubiona przekąska mojego M, coś co można 'złapać' w locie z lodówki i zatrzymać się na chwilę rozpływając się nad tym cudownym smakiem. Składniki: - dwie puszki tuńczyka w kawałkach w sosie
Cook&LovePieczarki w occie są smaczną przekąską. Możemy ich użyć do przygotowania m.in. sałatki z pieczarek marynowanych , koreczków lub jako dodatku do tatara wołowego . Czytaj dalej
Przepisy KulinarneBardzo prosty przepis na chlebek a'la pita dosłownie z 3 składników, bez użycia drożdży. A że zostało mi sosu meksykańskiego z poprzedniego dnia, postanowiłam zrobić pitę nadziewaną. Pyszna przekąska, której nikt się nie oprze 😋 Składniki: Pita: 1 i 2/3 szklanki mąki 50 ml oliwy z oliwek 1/3 szklanki wody sól Dodatkowo: 1 jajko 2 łyżki wody 1 łyżka oliwy
Kuchnia MagdaLenyKtóż z nas ich nie lubi? W mo im domu obowiązkowo muszą znaleźć się na stole podczas Świąt czy innych uroczystości. Malutkie,podzielne porcje,doskonałe jako zimna przekąska. Najczęściej robię je z samych piersi kurczaka,czasem dodaję udka. porcja ugotowanego kurczaka z rosołu (piersi,udka) marchewka z rosołu groszek konserwowy ugotowane jajko 1 litr rosołu 6 łyżeczek żelatyny
Kolorowa kuchnia ElkiPuszyste, lekkie, delikatne. Migdałowo-kokosowe. Friandy malinowe. Friandy malinowe Danie Ciasto , Słodkie przekąski Kuchnia Słodkości Porcje 12 sztuk Składniki 100 g mąka migdałowa 75 g mąka orkiszowa 6 szt białka jaja 180 g erytrol lub inne słodziwo 150 g olej kokosowy lub masło klarowane 24-36 szt maliny Sposób przygotowania Mąki mieszamy z erytrolem. Dodajemy zbełtane białka jaja
Kucharzycapodaną przystawkę otrzymałam w bieszczadzkiej restauracji i postanowiłam się z Wami podzielić tą cudowną przekąską. Oscypek zapiekany z jabłkiem i przykryty żurawiną ... pycha! Efektowny sposób podania i rozkosz dla podniebienia :) Składniki na 3 porcje: 1 duży oscypek wędzony 1 małe jabłko 3 łyżki żurawiny 1 łyżeczka masła Przygotowanie: Oscypka kroimy w plastry - u mnie wyszło ich 9. Jabłko kroimy
Alutka-GotujeMini tarty z ciasta francuskiego są doskonałą przekąską na każdą porę dnia i nocy. Kto kocha pomidorki i ser feta będzie w niebie po zrobieniu tego przepisu Dodatkowo, mini tarty urozmaiciłam czarnuszką, jestem ciekawa czy Wy ją lubicie, czy w ogóle już jej próbowaliście? Ja poznałam ją dopiero około 2 lat temu, kupując na próbę bułki z czarnuszką – zakochałam
Kuchnia Bazyliistresów. W związku z tym, sił na pisanie było mało, a czasu na gotowanie też jakby mniej. A zjeść by się coś chciało. Stąd wykluła ta się szybka przekąska. Składniki (dla dwóch osób): pojedyncza pierś z kurczaka dwie małe bagietki z biedronki troszkę startego sera żółtego 1/4 kostki masła ser żółty w plastrach dwa ząbki czosnku natka pietruszki jajko garść
manslogblogwafli fajnie z sobą kontrastują, a do tego jeszcze kwaśność owoców z dekoracji. Takie niewielkie krążki, a zawierają w sobie tyle smaków i wspomnień. Ta kompozycja to także niezła przekąska lub mały deserek
Dieta moja pasja