przekąska - 23005 przepisów (strona:277/1534)

Pieczona cieciorka 167

miała swoich zwolenników i zniknęła jako pierwsza. Chcecie pochrupać przed telewizorem i nie mieć przy tym wyrzutów sumienia? Jesli tak, to jest to idealna przekąska. Dobrze wysuszona cieciorka jest chrupiąca, aromatyczna i niesłychanie wciągająca. Składniki: Cieciorka na słono • 1 puszka cieciorki jasnej • 2 łyżki oliwy • 1/2 łyżeczki mielonej papryki, słodkiej lub ostrej albo

To co kocham
Roladki z kurczaka ze szpinakiem 175

mielonej masy mięsnej z kurczaka i farszu z dodatkiem szpinaku może być podawana na ciepło do obiadu lub na zimno jako przekąska. Mnie osobiście bardziej smakuje na zimno z dowolnym sosem albo z żurawiną. Bardzo ładnie prezentuje się na talerzu, wyśmienicie smakuje i delikatnie pachnie czosnkiem. Polecam

To co kocham
Roladka z kurczaka z pieczarkami i żółtym serem 179

ciepło, na zimno, czyli jak kto lubi. Taka właśnie jest ta rolada z mięsa kurczaka, pieczarek i sera żółtego. Mnie najbardziej smakuje na zimno jako przekąska. Na ostatniej imprezie urodzinowej prezentowała się na talerzu razem z roladkami z kurczaka z farszem szpinakowym i z pomidorów suszonych i fety

To co kocham
Tort naleśnikowy z łososiem 190

przekrojeniu, bo nie było czasu, aby je zrobić. Musicie mi uwierzyć, że ma ładne warstwy. Porcja tortu skropiona sokiem z cytryny to naprawdę smaczna przekąska. Składniki: Ciasto na ok. 10 naleśników • 1 szklanka mleka • 1/2 szklanki gorącej wody • 1/4 łyżeczki soli • 2 małe jajka • 1,5 szklanki mąki pszennej • 1 łyżka oleju Ser • 500 g sera

To co kocham
Chleb zapiekany z żółtym serem 175

ciągnącym się serem. Sposób wykonania jest bardzo prosty, czas oczekiwania krótki, dlatego też można podać taki chleb gościom, którzy zapowiadają się w ostatniej chwili. Idealna przekąska „last minute”, karnawałowa i nie tylko. Składniki: • 1 mały okrągły chleb • 100 g masła • 3 ząbki czosnku • sól do smaku • 200 g sera żółtego w plastrach Wykonanie

To co kocham
Ślimaczki francuskie z pesto 187

Szybka słona przekąska na zakończenie karnawału. Może to być również alternatywa dla pączków w Tłusty Czwartek, szczególnie dla osób, które ze słodyczy najbardziej lubią śledzie. Składniki: • 2 płaty ciasta francuskiego • 3 łyżki zielonego pesto • 3 łyżki czerwonego pesto • 100 g startego sera żóltego • 100 g startej mozzarelli Wykonanie: • Rozłożyć oba płaty ciasta francuskiego. • Jeden posmarować zielonym

To co kocham
Jajka faszerowane ćwikłą 164

Faszerowane jajka na buraczkowo czyli z dodatkiem ćwikły. Taka przekąska nie tylko ładnie prezentuje się na talerzu, ale też wybornie smakuje. Lekko chrzanowy smak nadzienia świetnie komponuje się z jajkiem i szynką. Polecam na różne rodzinne uroczystości jako kolorową przystawkę. Składniki: • 6 jajek • 6 plastrów szynki konserwowej • 2 łyżki ćwikły • sól

To co kocham
NADZIEWANE POMIDORKI 159

Super szybka przekąska na kolację lub imprezę z przyjaciółmi. Pomidory nadziewane twarożkiem z dodatkiem papryki, łososia wędzonego i koperku. Robi się je błyskawicznie i świetnie smakują. Składniki: 4 pomidory 200 g sera białego 2-3 łyżki jogurtu naturalnego 50 g łososia wędzonego pęczek koperku 1/3 papryki czerwonej sól, pieprz Wykonanie: Pomidory myjemy, osuszamy, odcinamy wierzch i wydrążamy w środku. Paprykę

Kuchnia MagdaLeny
Jajeczne muffiny ze szpinakiem 140

Dzisiaj dla odmiany prezentuję Wam przepis na coś wytrawnego. Jajeczne muffiny to świetny pomysł na zdrową przekąskę lub lekką kolację. Sama się zdziwiłam, że z praktycznie samych jajek i warzyw mogą wyrosnąć takie małe pyszności! Muffinki są mega banalne w przygotowaniu i pieką się w niespełna 15 minut. Składniki: na 6 muffinek 3 jaja klasy M łyżeczka masła garść świeżego

Kuchnia Ellie
Kruche miseczki z piwnego ciasta z tuńczykową sałatką 178

Andrzejki już niebawem. Dla tych, którzy poszukują prostych, ale smacznych przekąsek właśnie na ten dzień, mam coś wyjątkowego: kruche i delikatne miseczki z piwnego ciasta wypełnione sałatką z tuńczyka. Sałatka jest bardzo prosta do przygotowania. Wystarczy...otworzyć puszkę  😊  Rio Mare to nie tylko tuńczyk w oliwie, to także sałatki gotowe do zjedzenia. Jest ich kilka rodzajów, więc każdy

Codzienna kuchnia niecodzienna
Opiekane śledzie marynowane w delikatnej zalewie octowej 402

przygotowuję śledzie na różne sposoby. Jednym z nich jest opiekany śledź marynowany w octowej zalewie. Przeważnie podczas świąt zjadamy go dość symbolicznie, ale za to na Sylwestra jest rewelacyjna przekąską. Lubią go zwłaszcza panowie. Dzisiejsza marynata jest dość łagodna i delikatnie słodkawa. Wystarczająco jednak kwaśna, aby zmiękczyć drobne ości. Jeśli jednak lubicie kwaśniejsze ryby, to wystarczy zwiększyć nieco ilość octu

Codzienna kuchnia niecodzienna
SAŁATKA Z PIECZONYM PSTRĄGIEM ŁOSOSIOWYM 270

granaty, że dodaje je do każdej sałatki i nie tylko 😉 Sałatkę tę podałam trochę w inny sposób...bo w tortilli. Sałatka w tortilli to też fajny pomysł na przekąskę imprezową- super się prezentuje i możemy wykonać tyle porcji ile gości, wtedy nikomu nie zabraknie 😊  Składniki: ok. 300 g pstrąga łososiowego 1 op. miksu sałat 1/2 op sera feta

Kuchnia MagdaLeny
Wołowina suszona- beef jerky 244

Wołowina suszona- beef jerky Suszona wołowina (ang. beef jerky), jedna ulubionych przekąsek braci Amerykanów za wielką wodą, u nas nie zdobyła dotąd szczególnej popularności. A szkoda, gdyż jest nie tylko całkiem smacznym małym-co-nieco do przekąszenia, ale również łatwym w transporcie, bo zajmującym niewiele miejsca i bardzo lekkim, a przy tym pełnowartościowym, obfitującym w białko i inne składniki pożywieniem

Aromatyczne Podróże
PIZZERINKI 176

Pizzerinki to doskonała przekąska zarówno na zimno jak i na ciepło. Świetnie sprawdzają się na różnych imprezach ale i nie tylko. Można zabrać je ze sobą do pracy, szkoły. Dodatki? To już jest kwestia smaku, można tu dodać to co tylko się lubi :) U mnie pizzerinki były z pozostałym od obiadu sosem pomidorowym z mięsem mielonym  (przepis

Zrób to smacznie
obłędne kotleciki curry z tuńczka 197

ogóle nie przyszło mi do głowy, że się tam znajduje. A to on sprawia, że kotlety są cudownie kremowe, wręcz rozpływające się.  Straciłabym wiele, to hit imprez, ulubiona przekąska mojego M, coś co można 'złapać' w locie z lodówki i zatrzymać się na chwilę rozpływając się nad tym cudownym smakiem.  Składniki: - dwie puszki tuńczyka w kawałkach w sosie

Cook&Love

Proponowane wyszukiwania