przekąska - 23005 przepisów (strona:272/1534)

Ptysie z kremowym tuńczykiem i groszkiem 149

jedliście już ptysie z wytrawnym nadzieniem? A może chcielibyście w Wielkanoc zaskoczyć swoją rodzinę lub gości nietypową przekąską na wielkanocnym stole? Jeśli tak to to danie jest dla was idealne. Zapraszam na szybkie ptysie z nadzieniem z tuńczyka. Łatwe, apetyczne i smaczne. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Jabłka smażone w cieście 227

Jeżeli najdzie Was ochota na coś słodkiego to zachęcam do usmażenia jabłek. Poniższa przekąska jest łatwa i szybka do przygotowania, ponadto jabłka w cieście są miękkie, puszyste i bardzo smaczne :) Do tego przepisu możecie wykorzystać dowolną odmianę jabłek.  Składniki na porcję dla 3-4 osób: 4 średniej wielkości jabłka 1 szklanka mąki pszennej 1/2 szklanki mleka 1/2 łyżeczki proszku

Ugotować
Roladki z rzodkwi japońskiej z łososiem wędzonym 160

szybka, zdrowa i bardzo smaczna sprawdzi się na każdej imprezie… i nie tylko. Dla jej walorów zdrowotnych i kulinarnych gorąco polecam i życzę smacznego. Inspiracją była dla mnie Intrygująca przekąska z białej rzodkwi z farszem groszkowo-miętowym znaleziona na blogu Be Fit Be Strong . Przepis na Roladki z rzodkwi japońskiej z łososiem wędzonym dodaję do wydarzenia Błyskawiczny piątek – WIELKANOC

mojewypiekiinietylko
Pieczone ziemniaki z boczkiem 225

przez około 20 min. Podawać z kleksem kwaśnej śmietany i posiekanym, świeżym szczypiorkiem. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Dania bez glutenu , Na specjalne okazje , Obiad , Przystawki i przekąski , Zapiekanki Tagged: boczek , ziemniaki , śmietana

https:KKuchniaMniam
Mozzarella z pomidorami w bazyliowym aromacie 140

Mała przekąska a cieszy. Idealne połączenia wszystkich składników i ten aromat…Może być przystawką, daniem głównym na lekką kolację. Wybierzcie sami ale koniecznie wypróbujcie. Składniki: Mozzarella ( 1 opakowanie, zanurzona w płynie ) 2 małe pomidory Oliwa Suszona bazylia Świeża bazylia Sól Pieprz Wykonanie: Z mozzarelli zlewamy płyn. Kroimy na połowę a potem na mniejsze plasterki. Układamy w miseczkach. Polewamy niewielką ilością

Smaki Ewy
Francuskie gniazdka 152

PIEC ;) Sakiewki mi się otworzyły, ponieważ nałożyłam za dużo farszu.  Wyszły. Nie spodziewałam się, że będą aż tak niezłe. Polecam mój sposób jak najbardziej ! Gniazdka sprawdzą się jako przekąska na większą imprezę. U nas wprawdzie jej nie było, po prostu chciałam zrobić coś fajnego do zjedzenia :) Wyszły smaczne i baaardzo sycące. Na następny dzień zostało mi jeszcze 5 sztuk

Justa próbuje gotować
DOMOWE CHIPSY 153

Złocista i chrupiąca przekąska ziemniaczana bez wychodzenia z domu? Tak,... Artykuł DOMOWE CHIPSY pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Paszteciki a'la szczecińskie z parówką (drożdżowe, smażone) 129

składać się z samej chemii oraz śladowej ilości mięsa. Naprawdę produkowane są kiełbaski, które zawierają porządne składniki. Wracając jeszcze do pasztecików... Idealnie smakują na ciepło z ulubionym sosem, jako przekąska, czy również samoistny posiłek. U mnie znikają nawet już ostygnięte. Polecam. (Około 10 sztuk w zależności od wielkości) 500g mąki pszennej 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 30g drożdży (świeżych

Di gotuje
Przekąska: kiełbasa i papryka marynowana 170

Zachowany kawałek kiełbaski z pierwszego śniadania (węglowodanowego) można zastosować do przygotowania drugiego śniadania lub przekąski. Takie drugie śniadanie lub podwieczorek serwujemy najlepiej 2 godziny po posiłku węglowodanowym.     Minimalny czas to 1-1,5 godziny, bo tyle potrzebuje nasz żołądek na przetworzenie porcji węglowodanów. Jeśli ktoś przebywa w domu nie sprawi to mu problemu. Ludzie, którzy pracują mogą

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Short: Kontrowersyjne OWOCE 165

Zawiera ona spis owoców, które nie komponują się ani z białkami, ani z potrawami skrobiowymi - węglowodanami, chociaż same najczęściej są węglowodanowe. Należy je spożywać same jako odrębny posiłek lub przekąskę, minimum 30 minut przed kolejnym posiłkiem. Nie można również spożywać ich jako deser. Odstęp powinien być zachowany tak jak trawią się węglowodany czy białka o czym już pisaliśmy

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Faszerowane pieczarki na Walentynki 145

parówki wkładano odpowiednio przyrządzone pieczarki.       Na Walentynki Aga😙 zmontowała jedną z moich ulubionych kompozycji pieczarkowych. Może być stosowana jako obiad, dodatek do obiadu, kolacja lub przekąska...😄 Składniki: 12 dużych pieczarek (może być więcej) 2 cebule 2 ząbki czosnku 2 jajka 1 łyżka natki pietruszki sól pieprz ser żółty  tłuszcz do smażenia Przygotowanie

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Przepis: Pieczarki w cieście 210

kładziemy na rozgrzany tłuszcz. Smażymy na rumiany kolor  z obu stron. Wyjmujemy na papierowy ręcznik aby obciekł nadmiar tłuszczu. Smacznego :) P.S. Pieczarki w cieście możemy serwować jako przekąskę, samodzielne danie np. z surówką, buraczkami czy jako przystawkę

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Kiełbaski w cieście francuskim 264

Pomysł na ekspresową przekąskę na imprezę. Do wykonania tego dania użyłam cienkich, drobiowych kiełbasek, ale możecie również wykorzystać parówki. Składniki podaję bez ilości, bo wszystko zależy od tego jakiej wielkości ciasta francuskiego oraz parówek/kiełbasek użyjecie. Składniki: płat ciasta francuskiego kilka cienkich kiełbasek lub parówek kilka plastrów żółtego sera 1 jajko ziarna czarnuszki Plastry sera pokroić na pół

Bullio
Ziemniaczana sałatka z selerem naciowym i szynką 235

zrobić to jakąś godzinę przed podaniem, aby smaki się przegryzły. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Bez pieczenia , Dania bez glutenu , Dania jednogarnkowe , Na specjalne okazje , Na wynos , Przystawki i przekąski , sałatki i surówki Tagged: jogurt naturalny , koperek , seler , wędlina , ziemniaki

https:KKuchniaMniam
Jajka faszerowane tuńczykiem 175

Jajka faszerowane tuńczykiem to nie tylko idealna propozycja na Wielkanocne śniadanie, ale również doskonała przekąska. Przygotowanie nie zajmuje zbyt wiele czasu, a efekt jest przepyszny! Jajka faszerowane tuńczykiem: Składniki Jajka – 8 sztuk 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 2 łyżki majonezu 1 łyżka musztardy sarepskiej Szczypiorek Sól i pieprz Przygotowanie Jajka gotujemy na twardo, hartujemy w zimnej wodzie

ale Pysznie

Proponowane wyszukiwania