przecier pomidorowy - 5508 przepisów (strona:52/368)

Makaron w Sosie Na Bazie Wódki z Parmezanem 107

codziennie. Dodatek wódki może dla niektórych być mylny... ostre?, absolutnie nie... wódka odparuje a pozostaje delikatny posmak. SKŁADNIKI: 300g makaronu typ Rigatoni 5 łyżek oleju 1 cebula 4 łyżki przecieru pomidorowego firmy Orzech 4 łyżki wódki 250ml śmietany 30% 50g parmezanu 1/3 szkl wody sól pieprz WYKONANIE: 1. Na oleju podsmażyć cebulę pokrojoną w kostkę. 2. Dodać przecier pomidorowy, smażyć

Dziś Ja gotuje
Fasolka po bretońsku na szybko 178

sól morska. Nie ma tam żadnych konserwantów i ulepszaczy. Składniki: 1 puszka fasola jaś bio 1 łyżeczka suszonych pomidorów mielonych ok 250 ml bulionu  1-2 łyżki przecieru pomidorowego ok 300 g kiełbasy (śląska, podwawelska) sól, pieprz, mąka pszenna do zagęszczenia Przygotowanie: Zawartość puszki czyli fasolę razem z wodą wlać do garnka. Dodać suszone pomidory, przecier pomidorowy, bulion

Ala piecze i gotuje
Pizza na chlebku naan 156

wypróbować mój inny szybki przepis – tuńczyk z jabłkiem w kanapce. Film   Składniki – pizza na chlebku naan 2 chlebki naan Dowolne składniki np.: ser peperoni pomidory Sos: przecier pomidorowy bazylia świeża oliwa z oliwek pieprz i sól Przepis pizza na chlebku naan Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 180 st. Celsjusza. Przygotowanie pizzy zaczynamy od sosu. Łączymy przecier pomidorowy, bazylię

Kuchennyviral.pl
Pizza na chlebku naan 175

wypróbować mój inny szybki przepis – tuńczyk z jabłkiem w kanapce. Film   Składniki – pizza na chlebku naan 2 chlebki naan Dowolne składniki np.: ser peperoni pomidory Sos: przecier pomidorowy bazylia świeża oliwa z oliwek pieprz i sól Przepis pizza na chlebku naan Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 180 st. Celsjusza. Przygotowanie pizzy zaczynamy od sosu. Łączymy przecier pomidorowy, bazylię

Kuchennyviral.pl
Łosoś w pistacjach 149

Pożeram ją w każdej postaci. Dziś przesyłam Wam przepis na bombę smakową, która przenosi zmysły w oderwaną od ziemi rzeczywistość ;) Składniki: Oliwa z oliwek Kawałek masła 1 Cebula Woda Przecier pomidorowy Śmietana Sól Pieprz Bazylia Pistacje Wykonanie: Cebulę pokroić (wedle usnania) i zeszlkić na rozgrzanej patelni z oliwą. Dodać wodę (ilość na sos wedle uznania), wymieszać z przecierem pomidorowym

Ukojenie Podniebienia
Pasta z makreli w pomidorach 267

Składniki: 1 duża makrela 1 cebula 3 ogórki konserwowe 1 łyżka posiekanej pietruszki 2 łyżki przecieru pomidorowego sól, pieprz Wykonanie: Rybę obrać ze skóry i dokładnie obrać z ości. Ogórka oraz cebulę pokroić w drobną kosteczkę. Pietruszkę posiekać. Wszystko przełożyć do miski, dodać przecier pomidorowym. Doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Gotowe, smacznego

magiczna kuchnia Kasi
Gulasz warzywny z makaronem 169

dania  przyrządzać gdy nam mało czasu. Składniki: 1 opakowanie mrożonych warzyw po włosku 1 puszka białej  fasoli 150 gram makaronu kukurydzianego świderki  Fabijańscy 300 ml. przecieru pomidorowego słodka i ostra papryka sól, pieprz olej do smażenia Sposób przygotowania: Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy warzywa z torebki, smażymy do momentu aż będą miękkie. Wlewamy przecier pomidorowy

Bajeczna Kuchnia
Zakręcona Pizza 376

opakowania ciasta francuskiego 1 cebula 8 pomidorów koktajlowych 6 pieczarek 0,5 czerwonej papryki 100 g szynki pieczonej albo salami 150 g sera (użyłam goudy) sos 4 łyżki przecieru pomidorowego 4 łyżki wody 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka bazylii, tymianku sól i pieprz do smaku Wszystkie składniki znajdziecie tutaj    i tutaj :)  Przygotowanie: W szklance albo miseczce(...)przecier pomidorowy łączymy z wodą, sprasowanym czosnkiem i przyprawiamy, dobrze mieszając. Ciasto francuskie rozkładamy i smarujemy połową sosu, układamy na nim co tylko chcemy pamiętając o podzieleniu składników na dwie części. Ja użyłam, pieczarek, pomidorków przeciętych na ćwiartki, papryki pociętej w paski, szynki pieczonej, cebuli pociętej w piórka i startego sera. Następnie rolujemy ciasto w poprzek

Niezły Młynek
Lasagne z mięsa mielonego z groszkiem z parowaru 258

makaron pomyślałem i wziąłem się do pracy :)Składniki : 180g mięsa mielonego 4 płaty makaronu lasagne 1/2 puszki małej groszku zielonego1/2 cebuli4 suszone pomidory150g startej mozzarelli 5 łyżek przecieru pomidorowego Przyprawy : bazyliaoreganopieprz czarnyczosnek w płatkachCebule drobno kroimy i parzymy wrzątkiem. Do mięsa mielonego dodajemy przyprawy: bazylie, oregano, pieprz, czosnek w płatkach oraz przecier pomidorowy, na koniec cebule, która już

Parowar Faceta
Czarne spaghetti z boczkiem i sosem pomidorowym 185

boczku (w cieniutkich plasterkach) około 10 czarnych oliwek 6-7 pieczarek 2 garści rukoli 6 suszonych pomidorów 1/3 zielonej części dymki 50 g parmezanu lub mozzarelli Sos: 100 ml przecieru pomidorowego 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1/2 czerwonej cebuli ząbek czosnku 2 pomidory 1 łyżka sosu worhestershire 1 łyżka sosu sojowego ciemnego 1 łyżeczka cukru pieprz zioła prowansalskie Przygotowanie:Przygotowujemy sos.Cebul(...)kostkę. W garnku rozgrzewamy oliwę. Wrzucamy cebulkę i czosnek. Podsmażamy, aż cebula się zeszkli i smaki się połączą. Dodajemy pomidory. Dusimy na małym ogniu przez 5 minut. Następnie dodajemy przecier pomidorowy, koncentrat i pokrojone drobno pomidory suszone. Gotujemy sos, aż się zredukuje i zgęstnieje. Doprawiamy sosem sojowymi, sosem worhestershire, pieprzem, cukrem i ziołami. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu

Mania Gotowania
Pulpety wegetariańskie w sosie pomidorowym 167

mielonego Be Vege 3 łyżki ketchupu 3 łyżeczki słodkiej papryki 3 łyżeczki ziół prowansalskich pół łyżeczki pieprzu sól do smaku 125g sera mozzarella 3 ząbki czosnku łyżeczka cukru kartonik przecieru pomidorowego koperek olej do smażenia Przepis 1 Do "mięsa" mielonego dodajemy ketchup, paprykę, zioła, sól i pieprz. Dokładnie mieszamy i formujemy z niego kuleczki. Wykładamy do naczynia żaroodpornego. Między pulpety(...)wkładamy kawałki sera. 2 Na patelni, na małej ilości oleju podsmażamy czosnek do zeszklenia i zalewamy przecierem pomidorowym, aby nabrał aromatu czosnku, doprawiamy cukrem i solą. Całość podgrzewamy do zagotowania. 3 Następnie zalewamy pulpeciki sosem i zapiekamy w piekarniku około 20 minut. 4 Całość posypujemy koperkiem i podajemy z makaronem, ryżem, bądź ziemniakami. Porady Jeżeli nie przepadacie za czosnkiem

Kuchnia Bazylii
Fasolka po bretońsku z mięsem i czarnym ryżem 294

Fasolkę wzbogaciłam mięsem mielonym i przyprawami. Podana z czarnym ryżem nabiera całkiem innego smaku. Składniki 1 puszka polskiej fasolki po bretońsku Bonduelle 200 g mięsa mielonego ok. 1/2 szkl przecieru pomidorowego 1 ząbek czosnku 1 cebula świeża bazylia czarny ryż olej do smażenia sól ewentualnie parmezan 1. Cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na oleju. Wyjmujemy łyżką cedzakową na talerzyk(...)samej patelni podsmażamy mięso mielone. Kiedy będzie już lekko przyrumienione dodajemy cebulę i przeciśnięty czosnek. 3. Wlewamy fasolkę i dusimy przez kilkanaście minut. Doprawiamy przecierem pomidorowym i solą. Pod koniec dodajemy poszatkowaną bazylię. 4. Gotową podajemy z ugotowanym czarnym ryżem i ewentualnie startym parmezanem. 5. Danie jest pożywne i smaczne. Fasolka z puszki jest dość pikantna dlatego jej smak złagodziłam

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Toskańska zupa pomidorowa 182

papryczka chilli - 2 puszki pomidorów - duża garść świeżej bazylii (ale może być suszona) - 2 łyżki oliwy - cukier, sól, świeżo zmielony czarny pieprz - 3 łyżki gęstej śmietany - parmezan do posypania - przecier pomidorowy - 500 ml bulionu z kostki rosołowej Sposób przygotowania: 1.   Cebulę i czosnek obieramy i drobno siekamy. 2.   Oliwę rozgrzewamy w garnku, w którym będziemy gotowali zupę. Wrzucamy(...)czosnek i cebulę i szklimy. 3.   Następnie dodajemy odrobinę posiekanego chilli. Wszystko delikatnie smażymy. 4.   Po chwili dodajemy pomidory z puszki , przecier pomidorowy i wlewamy około 2 szklanek bulionu. 5.   Przyprawiamy cukrem( płaska łyżeczka) , solą   i pieprzem.   6.   Gotujemy ok. 30 min. 7.   Następnie dodajemy posiekaną (lub suszoną) bazylię i zabielamy zupę śmietaną

Pan i Pani Smith w kuchni
ZUPA POMIDOROWA NA SKRZYDEŁKACH + FILMIK 95

pietruszka, kawałek pora  1 gałązka selera naciowego 1 łyżka suszonej jarzynki ( naturalnej ) 1 cebula podpieczona na gazie kilka kulek pieprzu, 2 ziela, 1 liść laurowy 3-4 łyżeczki przecieru pomidorowego  sól, pieprz do smaku 2 łyżki śmietany 18 % +1 łyżka mąki(...)pieprz w ziarnkach. Zagotowujemy. Następnie dodajemy całą jarzynę i podpieczoną cebulę. Wsypujemy jarzynkę. Gotujemy jakieś 20 minut.  Mięso i jarzynę należy wyjąć na talerz. Do zup[y dodajemy przecier pomidorowy. Mieszamy.  Marchew kroimy w talarki a mięsko obieramy od kości. Dodajemy do zupy. Pomidorówkę doprawiamy solą i pieprzem, następnie wlewamy rozmieszaną mąkę ze śmietaną i odrobiną wody. Zagotowujemy

Kulinarne Fantazje Marioli
Śledzie z pieczarkami i pomidorami 158

chyba moje ulubione śledzie. Chociaż lubię wszystkie, ale te wyjątkowo mi posmakowały. Pieczarki i pomidory doskonale pasują do śledzi, ja użyłam domowego przecieru pomidorowego, ale równie dobrze można użyć gotowej passaty lub koncentratu. Śledzie te najlepiej smakują na drugi, trzeci dzień, smaki się wtedy ładnie przegryzą. Poza tym też świetnie wyglądają na talerzu. Polecam :) 5 filetów śledziowych typu matjas(...)duża cebula 7 pieczarek 0,5 łyżeczki majeranku 1 szklanka przecieru pomidorowego (może być domowy) szczypta brązowego cukru 2 łyżeczki octu jabłkowego 0,5 szklanki oleju 1 łyżka soku z cytryny sól pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Śledzie wymoczyć w zimnej wodzie, aż będą dostatecznie słone. Pokroić w mniejsze kawałki. Cebulę pokroić w piórka, podsmażyć na patelni. Na drugiej patelni podsmażyć

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Pikantna hiszpańska zupa pomidorowa 176

Składniki  5 - 6  dużych ziemniaków 5 dużych pomidorów lub 2 puszki krojonych pomidorów 1 duża pokrojona w cienkie paski czerwona papryka 1 litr przecieru pomidorowego 1,5 litra wywaru mięsnego lub warzywnego (w ostateczności mogą być 2-3 kostki rosołowe) 2 duże cebule  2-3 ząbki czosnku 1 płaska łyżka ostrej papryki w proszku (najlepiej, żeby(...)paprykę w cienkie paski. Przesmażyć ziemniaki, cebulę i czosnek na patelni, aż cebula będzie szklista (około 10 minut) i przełożyć do garnka z wywarem lub rozpuszczonymi kostkami rosołowymi. Dodać przecier pomidorowy, obrane i pokrojone w dużą kostkę pomidory,  pokrojoną w paski paprykę, paprykę w proszku, pieprz i  ewentualnie tymianek lub bazylię Gotować, aż ziemniaki będą miękkie. Podawać

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata