Makaronowe muszle zapiekane ze szpinkaiem i ricottą

Makaronowe muszle zapiekane ze szpinkaiem i ricottą

Makaronowe muszle zapiekane ze szpinkaiem i ricottą

Wiosna się zbliża więc jak zwykle u mnie czyszczenie zamrażaki z zapasów szpinaku.  Akurat miałam do wykorzystania muszle makaronowe więc szpinak został wykorzystany jako farsz razem z ricottą. Całość zapiekłam w sosie pomidorowym pod pierzynką z cheddara. Porcja jest duża zapiekałam w dwóch naczyniach. Polecam także muszelki zapiekane pod beszamelem .  składniki: 250 g muszli makaronowych 500 g ricotty 800 g szpinaku, u mnie mrożony grubo siekany z własnych zapasów sól, pieprz gałka muszkatołowa 3 z... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Monia miesza i gotuje

Warto przeczytać

Dieta south beach – dieta podczas, której możesz jeść deser!

Dieta ta nie polega na zbytecznym głodzeniu się. Osoby na tej diecie mogą jeść nawet desery a zbędne kilogramy i tak lecą w dół.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.