potrawy z kurczaka - 4412 przepisów (strona:186/295)

Sos słodko – ostry 153

Nie każdy lubi ostre potrawy. Jednak sos słodko – ostry to idealny dodatek do nachosów, pizzy, albo grillowanego mięsa. Bardzo często sos ten można również

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pulpety z kurczaka w mleczku kokosowym 132

Podobny przepis na danie obiadowe przedstawił kiedyś Michel Moran w swoim programie. Ja trochę odjęłam, trochę dodałam i moje danie smakowało wyśmienicie, polecam wszystkim spróbować tego

Moje Małe Czarowanie
Rolada drobiowa parzona w garnku-przepis i dokładny opis 308

Rolada drobiowa parzona w garnku Do przygotowania tego przepisu wykorzystałam pół piersi z indyka, ale można w ten sam sposób przygotować również pierś z kurczaka. Rolada

zielonacukinka
Czwartek: Zupa pomidorowo-paprykowa z grzanką 153

potraw. Jest zdrowy i pyszny, w przeciwieństwie do sosów ze sklepu nie zawiera sztucznych składników, a do tego jest dużo tańszy! Kupując gotowy sos ze słoika przepłacacie! Składniki: Porcja domowego sosu pomidorowego lub 400 ml passaty pomidorowej 2 papryki żółte 2 papryki czerwone Grzanki 2 ciabatki 5 cm pora Kawałek sera pleśniowego Jabłko Zobacz menu na tydzień – kurczak

Niedzielny kucharz
Domowy makaron jarmużowy. 169

     Dziś zerwałam niewielką porcję jarmużu, który zimował w ogródku. Nie bardzo wiedziałam co z niego przygotować. Najpierw myślałam o zupie, później o naleśnikach

Rozpustne gotowanie
Kaszotto z kurczakiem i porem 364

kurczaka i pora. Zalać bulionem do równości, przykryć, zmniejszyć ogień do minimum. Co jakiś czas przemieszać. gdy kasza wciągnie płyn, wlać chochlę bulionu. Powtarzać czynność do uzyskania pożądanej miękkości pęczaku. Na koniec dodać łyżkę masła i pieprz. Wyłączyć ogień, przykryć i odstawić na około 5-10 minut. Podawać posypane odłożoną częścią pora w towarzystwie ulubionej surówki. Zdjęcia potraw

kawawszklance
Sznycle z piersi kurczaka 214

kurczaka(około 40-50 dag.) 2 jajka nać pietruszki drobno pokrojonej (lub pora, pieczarki, papryka wg. uznania) 10 dag. sera żółtego 3 łyżki mąki ziemniaczanej sól, pieprz, vegeta WYKONANIE: Filet pokroić w drobną kostkę, ser zetrzeć na najmniejszych oczkach tarki wszystkie składniki wymieszać, smażyć na rozgrzanym tłuszczu. SMACZNEGO! Jeśli wypróbowaliście mój przepis, może wprowadziliście modyfikacje dzięki czemu potrawa nabrała jeszcze

Kuchnia Beaty
Babeczki z farszem. 143

W oczekiwaniu na pyszny obiad świąteczny proponuję BABECZKI Z FARSZEM , pyszna i łatwa przekąska przed obiadem. Oczywiście farsz do babeczek to kwestia gustu. Ja przygotowuję zawsze

Kuchnia Beaty
Bułki pita. Domowy kebab w bułce. 257

Bułki pita. Domowy kebab w bułce... Chrupiące i puszyste, domowej roboty pity. Wypełnione chrupiącymi warzywami i złocistym kurczakiem. Polane kremowym, czosnkowym sosem. Kto ma ochotę spróbować

Gospodyni Miejska
Curry z kurczakiem i batatami 236

kurczaka przekładamy do większego garnka, Następnie dodajemy bataty, pomidory z puszki oraz trawę cytrynową. Dusimy przez około 10 minut. W tym czasie gotujemy ryż według instrukcji na opakowaniu. Dolewamy mleko kokosowe oraz dodajemy przyprawę curry i pastę curry. Ilość pasty curry zależy od ostrości jaką chcecie uzyskać, im więcej tym danie bardziej ostre. Jeśli wolicie aby wasza potrawa była łagodna

Mania Gotowania
Środa: Ryż smażony z kurczakiem po chińsku 120

oddzielnie i dopiero później łączone ze smażonym ryżem i druga metoda „pozłacane srebro”: tu wbijamy jajko do smażącego się ryżu i mieszamy. Skandal z Guinessem Smażony ryż jest najpopularniejszą potrawą Jingsu i w 2015 r. na 2500-lecie założenia miasta lokalni kucharze postanowili pobić rekord GuinessA i ugotować największą porcję ryżu na świecie. 300 kucharzy ugotowało 4192 kg ryżu. Wcześniejszy(...)można. Jeśli macie gotowany ryż zrobicie danie w 10 minut. Jeśli nie, po pół godzinie będzie gotowe. Przepis pochodzi z bloga FitmenCook . Składniki: 1 duża pojedyncza pierś z kurczaka lub dwie małe, albo 2 polędwiczki z indyka 200 g ryżu (około szklanka) 150 g mrożonego groszku (około szklanka) 2 jajka 1 łyżka oleju Garść posiekanej kolendry Sezam do posypania (opcjonalnie

Niedzielny kucharz
Garnek Żeliwny Staub, Informacje i Zasady jak Obchodzić i Gotować w Naczyniach Żeliwnych 160

upieczeniu nie będzie twarde i łykowate. Para nie ucieka, a wraz z nią nie uciekają witaminy i minerały. Nie ma potrzeby dolewania płynów podczas duszenia, dzięki czemu smak potraw jest bardziej wyrazisty i zdrowszy. WNIOSEK: Byłam i jestem pod ogromnym wrażeniem smaku pieczonych ot na przykład zwykłych udek z ziemniakami. Dopiero w żeliwie pozwoliłam sobie na luksus nie podlewania(...)przypaliło się do dna naczynia. Dzięki temu smak za każdym razem wychodzi taki.... skondensowany, że zwykłe ziemniaki smakowały tak wyraziście i nieziemsko, że aż głupio się tak zachwycać . Kurczak pieczony w całości był mega soczysty i delikatny a piekłam go pod przykryciem, bo chciałam uzyskać delikatne mięso bez przypieczonej skórki, w efekcie wyszedł  tak jakbym go  gotowała

Blondynka Gotuje
Makaron z sosem grzybowym, grillowanym kurczakiem i surową cukinią 139

Jeżeli dość długo śledzicie mojego bloga to wiecie, że przede wszystkim w kuchni stawiam na sezonowość. Jesienią nie może być inaczej. Zanim moja kuchnia i potrawy staną się "dyniowe", wcześniej wykorzystam grzyby na multum sposobów. Są uniwersalne, smaczne i sycące. Z makaronem i ciemnym sosem #lowicz smakują wyśmienicie. Koniecznie spróbujcie takiej wersji podania grzybów!  Składniki (na 2 porcje(...)gram dowolnego makaronu (ja użyłam płatów lasagne) 500 gram grzybów  ząbek czosnku  1/2 czerwonej cebuli  2 łyżki masła  sól, pieprz, majeranek  300 gram piersi kurczaka  marynata do kurczaka: papryka wędzona, sól, pieprz, majeranek  natka pietruszki  1 słoik sosu ciemnego uniwersalnego Łowicz  odrobina sera feta 1 mała cukinia  Pierś kurczaka marynuję

Mango Papaja
Udka z warzywami 113

ścianki z naturalnej wypalanej gliny pełne są porów, które po zanurzeniu garnka w wodzie wchłaniają wilgoć, a następnie stopniowo ją oddają podczas obróbki termicznej. Gotowane z wykorzystaniem tego zjawiska potrawy nie wysychają, zyskują nieprawdopodobną soczystość i są bardzo esencjonalne. Wady garnka rzymskiego? Dla niektórych pewnie fakt, że to  naczynie to zdecydowanie długie gotowanie, w dodatku wymagające pewnego nakładu(...)troski i rytuałów. Trzeba jednak przyznać, że efekt całkowicie rekompensuje czas poświęcony na moczenie garnka, rozgrzewanie go i samo gotowanie. „Slow food” jak zwykle procentuje! SKŁADNIKI: 4 udka z kurczaka, przecięte na połowy 2 średnie ziemniaki 2 średnie marchewki kawałek selera 2 średnie pietruszki 2 średnie szalotki 1 czerwona cebula 2 ząbki czosnku 1-2 łyzki oliwy

Kuchnia Beaty
Makaron z bakłażanem 139

potraw jakie udało mi się zrobić z tym produktem był makaron z sardynkami . Był przepyszny i aromatyczny. Ja jednak osobiście uwielbiam jak makaron w czymś pływa- może to być sos, może być też przecier pomidorowy . Takie właśnie jest to danie. Makaron z bakłażanem i pysznym pomidorowym sosem. Przepyszne. Polecam Składniki: 50 dag przecieru pomidorowego 1 podwójny filet z kurczaka

Pobite gary Barbary
Przepis na… – Penne al pesto di rucola e noci 311

kurczakiem. Co tylko Wam podpowie wyobraźnia. Składniki: penne 350 gramów pesto Orzechy włoskie 70 gramów Orzechy piniowe 20 gramów Starty parmezan 70 gramów Bazylia, oregano Czosnek Sól, pieprz Oliwa Sposób przygotowania: Pesto według przepisu, który znajdziecie TUTAJ mieszamy z utartymi orzechami. Gotujemy makaron penne. Dodajemy do smaku sól, pieprz, czosnek. Starty parmzan można dodać do pesto lub posypać potrawę

Bon Ton Italia
Indyk w sosie pieczarkowym babci Basi 187

moim blogu znajdziesz przepisy na potrawy domowe, proste, łatwe i bez wyszukanych produktów oraz porady kulinarne. Cenię sobie NORMALNOŚĆ – codziennie i od święta. Dziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz. Polecam lekkie, ale sycące danie. Robi się je łatwo i szybko . Podajemy z makaronem świderki. Składniki : 1/2 opakowania makaronu świderki(...)filetu z indyka(ewentualnie z kurczaka) 20-30 dag pieczarek, 1 duża cebula, 2 -3 łyżki masła ( najlepiej klarowanego ). duży kubek śmietany 18 %. (może być też słodka), sól, pieprz, 2 łyżki posiekanego koperku ( może być mrożony, lub suszony ) 2-3 listki laurowe, pół szklanki wody. Przygotowanie : Filet myjemy i osuszamy ręcznikiem kuchennym. Mięso kroimy w niedużą kostkę i oprószamy solą

Pysznosci Babci Basi
„Retro Warzywa” – recenzja 128

punktach co znacząco ułatwia gotowanie. Mówimy to z własnego doświadczenia Kolejna strona, to sama rozkosz dla oczu. Przepiękne, wyraziste zdjęcia i nasycone kolory, wszystko to zachęca do wykonania potrawy. Książka jest ślicznie wydana i z pewnością ucieszy każdego fana zdrowej kuchni. Reasumując, gorąco polecamy zaopatrzyć się w powyższą pozycję i wrócić do gotowania tradycyjnych warzyw. Ja już wybrałam kilka(...)przepisów, które tylko czekają na odrobinę wolnego czasu i chwilę zapomnienia w kuchni ☺ Oczywiście efekty sami będziecie mogli sprawdzić na blogu☺ JUŻ WKRÓTCE.   PHAD THAI Z JARMUŻEM, KURCZAKIEM ORAZ MAKARONEM RYŻOWYM Z JAJKIEM I PASTĄ TAMARYNOWĄ

Ania i Marcin gotują
Warzywa z patelni z kurczakiem i ryżem. Ekspresowe , sycące danie. 452

kurczaka kroję w niewielkie paseczki lub kostkę, przekładam na rozgrzaną patelnię z odrobiną oleju. Dodaję czosnek, domową wegetę, papryke i majeranek, chwilkę smażę na średnim ogniu mieszając, aż mięso straci różowy kolor. Nastepnie na patelnie z mięsem dodaję ryż, mieszam i dodaję paczkę zamrożonych warzyw. Całość zalewam szklanką gorącej wody. Przykrywam patelnię pokrywką i na wolniutkim ogniu dusze potrawę

Kuchnia z widokiem na ogród
Świat sosów - współpraca z firmą Folwark 172

potrawy świata: kebab-gyros ale również tortilli i grillowanego mięsa. Remuladę duńską - gęsty majonezowy sos z warzywami (kapusta, ogórek, cebula) o lekkim smaku curry. Wyśmienity do jajek, wędlin, żółtego sera i grillowanych warzyw. Doskonale uzupełnia paluszki, chipsy, nachosy i świeże warzywa. sos barbecue - klasyczny ciemny sos pomidorowy roztaczający aromat dymu wędzarnianego. Wspaniale współgra ze smakiem grillowanych mięs, kurczaka

Słodkie okruszki
Pieczona pierś z kurczaka z sosem z prawdziwków 169

kurczaka 2 ząbki czosnku Kamis- grill ziołowy Kamis- zioła do drobiu Przygotowanie: Pierś oczyścić, natrzeć czosnkiem i obsypać przyprawami. Następnie zawinąć w folię aluminiową i ułożyć na blaszkę. Piec w piekarniku ok. 40-50 minut w temperaturze ok. 180 C. Sos z prawdziwków Składniki: Prawdziwki Jogurt naturalny 1 średnia cebula Natka pietruszki koperek 1 łyżka oleju Przyprawa do potraw

The Sweet Damsel
Domowa Quesadilla na ostro: z serem, kurczakiem, brokułami, chilli i jalapeño 215

oliwy z oliwek, dodać pieprz i sól do smaku oraz odro binę suszonej papryczki chilli 2. brokuła sparzyć przez kilka minut w gorącej wodzie. 3. Na patelni położyć placek, kurczaka, brokuły, papryczki  jalapeño i obficie posypać całość serem, przykryć drugim plackiem. 4.  Podpiec by placek był bardziej chrupki. Po czym przełożyć na drugą stronę i zrobić to samo(...)momentu aż roztopi się ser. Ja na moment przykryłam placek przykrywką by ser rozpuścił się szybciej- na moment ponieważ nie chciałam by placuszki zmiękły za bardzo. 5. Gotową potrawę podzielić na 2 do 6 części/ trójkącików 6. Można podawać z wszelkiego rodzaju salsami. Smacznego

KreatywnePiny