potrawy z kurczaka - 4412 przepisów (strona:185/295)

Focaccia ze szparagami 128

kurczak, lasagna lub ryba, wszystko będzie równomiernie upieczone i pyszne! SteamBake -  wystarczy nalać 100 ml wody i nacisnąć przycisk SteamBake, aby uzyskać doskonale wypieki. Wilgotność wspomaga wyrastanie ciasta, dzięki czemu pozostaje delikatne i miękkie w środku. Gorące powietrze tworzy się złocistą, chrupiącą skórkę.  Termosonda - jej użycie zwiększa kontrolę nad procesem pieczenia. Termosonda monitoruje temperaturę wnętrza potrawy

Kulinarne przygody Gatity
Zapiekanki z kaszy jaglanej 119

przygotowywanie potraw z prostych, ogólnodostępnych składników, ziół i przypraw. Zapraszam Was na odmienione zapiekanki z kaszy jaglanej. Kasza nie zawiera glutenu, jest lekkostrawna oraz sycąca. W galerii niżej znajdziecie także inne dania, które przygotowywaliśmy, każde z nich było wyjątkowe i na pewno odtworzę je na blogu. Zobacz też: Domowe zapiekanki z pieczarkami i serem Bagietki nadziewane kurczakiem i serem

Kuchnia Bazylii
Piątek: Sałatka fattoush z krewetkami 133

nadaje potrawie charakterystyczny cytrusowy posmak, choć jest bardziej octowy niż cytryna. Można go zastąpić startą skórką cytryny. Fattoush – nie koniecznie wegetariańska Sałatka fattoush co do zasady jest daniem wegetariańskim, co nie wynika z jakiegoś specjalnego umiłowania wiejskiej ludności do zieleniny, ale po prostu z braku mięsa. Jeśli macie ochotę możecie dodać do sałatki grillowanego albo pieczonego kurczaka

Niedzielny kucharz
Sałatka z cappelletti i brokułem na ostro 151

ostre potrawy. Sałatka świetnie sprawdzi się jako pomysł na lunch lub przekąskę podczas przyjęć z rodziną i przyjaciółmi. Napisz recenzje Zapisz przepis Drukuj Czas przygotowania 20 min Czas gotowania 10 min Czas przygotowania 30 min Czas przygotowania 20 min Czas gotowania 10 min Czas przygotowania 30 min Ingredients 500 g Cappellatti z prosciutto * 2 filety z kurczaka 1 średni

Wędrówki po kuchni
Piknik Smakosza vol.4 - relacja 148

kurczakiem, z jajkiem, z falafelkami * deser z mascarpone, owocami i ciasteczkami * lemoniady: malinowa i cytrynowa Na stanowiskach dziewczyn znaleźć można było: burgery, wytrawne tarty i tartaletki, słodkie tarty, muffiny i ciasta oraz napoje. Jak to się zwykło mawiać: dla każdego, coś dobrego ! Odwiedzający nas smakosze nie tylko kupowali, ale dzielili się spostrzeżeniami, pytali o składniki potraw i ciast

kolorowotorcikowo
Kolorowy Kociołek 205

potrawę, która podbiła serca i podniebienia moich niemieckich znajomych, i jak tylko    u nich jestem, zostawiam kilka porcji w zamrażarce :) Obowiązkowo! Danie to można podawać w wielu kombinacjach: z ziemniakami, kaszą w różnych postaciach, z ryżem, naleśnikami, racuchami…. Możliwości jest wiele, a potrawka zawsze pyszna! I do tego jakże prosta! Potrzebne składniki: - 2 piersi z kurczaka

Kuchnia smaków
Bigosik z młodej kapusty 113

potrawy, które przygotowuje moja mama, ale zawsze muszę coś w nich zmienić. Stawiam na lekkość i zdrowość, Tym razem bigosik z młodej kapusty bez żadnych zasmażek i tłustych mięs. Lekko, zdrowo i apetycznie! Składniki: 1/4 młodej kapusty 2 liście laurowe 2 ziela angielskie  susz warzywny  warzywko świeży koperek 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 2 skrzydełka z kurczaka

Truskawkowa Fiesta
Drobiowy Strogonow z porem* wg Jamiego 115

zawsze potrawy będą miały nasze składniki, dlatego nie wszystkie efekty przedstawimy tutaj. Część pojawi się tylko na profilu fejsbukowym, zaraportowana zdjęciem. Tym razem jednak użyłam naszych porów z ogrodu, więc nic nie stoi na przeszkodzie, żeby się podzielić. Oryginalny Strogonow to oczywiście wołowina i cebulka. Jednak w swojej książce "Ministry of Food", Jamie użył piersi z kurczaka i porów

les mirabelles
Makaron z kurczakiem i pieczarkami 133

Mięso z kurczaka pokroić w kostkę. Cebulę obrać i również pokroić w kostkę. Pieczarki umyć i pokroić w ćwiartki. Na patelni rozgrzać około 2 łyżek oleju i zeszklić na nim cebulę. Następnie dodać mięso i pieczarki. Całość dokładnie podsmażyć i doprawić przyprawą Kucharek do smaku. Zalać wszystko śmietaną i połączyć z makaronem. Wymieszać. Po nałożeniu na talerz potrawę posypać tartym

Świat Domowej Kuchni
kurczak w przyprawie piwnej... 135

mięsa kurczak w tej przyprawie jest smaczny i na ciepło do obiadu i na zimno do pieczywa.........SMACZNEGO!!! przyprawy grill o smaku piwa Royal Brand: produkt naturalny, bez soli i glutaminianu sodu - skład: słód karmelowy, gorczyca, kmin, kozieradka, goździki, cynamon, anyż, imbir, czosnek, kminek, aromat piwa - zastosowanie: mieszanka w unikalny sposób daję poczucie smaku piwa w potrawie, do drobiu

W Mojej Kuchni Lubię
Pizza farmerska 193

tradycyjna włoska potrawa, nad którą przez lata „znęcały się” koncerny spożywcze „udoskonalając ją” coraz dziwniejszymi dodatkami. Chociaż proste, klasyczne pizze są uznawane za najlepsze,eksperymentowanie z dodatkami daje wiele radości i nie należy się tego bać! No to zrobimy wobec tego farmerską pizzę.. Dlaczego farmerska ta pizza? Bo składniki typowo farmerskie są. -ogórek kiszony -pierś z kurczaka wędzona, mielona

Z Kuchni Do Kuchni
Letnia zupa minestrone z młodych warzyw 198

takie potrawy, które nie mają ścisłego przepisu, bo możemy je świetnie dopasować do swojego smaku i okoliczności:)  Pomyśl na co masz ochotę, co zalega w twojej lodówce, jaka jest pora roku i przygotuj idealną minestrone. A oto kilka ogólnych zasad: 1. Podstawą zupy jest bulion i sezonowe warzywa. Bulion może być warzywny lub mięsny (np. z kurczaka, wołowiny

Chilli Czosnek i Oliwa
Grillowane nogi z kurczaka z cytryną i rozmarynem 231

powietrzu lub pieczenia w piekarniku. Najlepszy z marynowanymi karczochami, pieczonymi ziemniakami oraz mieszanką sałat z pomidorami i ogórkiem. Zapisz przepis Drukuj Składniki (dla 2 osób) 2 średnie nogi z kurczaka (po ok. 300g) 4 łyżki oliwy 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka rozmarynu 3/4 łyżeczki soli 3/4 łyżeczki mielonego chili (pieprzu cayenne) Do podania pieczone ziemniaki cytrynowo-rozmarynowe marynowane(...)bardziej wypieczone) – stan mięsa badamy nakłuwając szpikulcem jak w punkcie powyżej. W międzyczasie odwracamy je co najmniej kilka razy, aby równomiernie się upiekło i zarumieniło. Uwagi Jeśli przygotowujemy tę potrawę w piekarniku, który posiada funkcję grilla lub podobną, warto z niej skorzystać. Kulinarna Pokusa/div> #gallery-120 {margin: auto;} #gallery-120 .gallery-item {float: left;margin-top: 10px;text-align: center

Kulinarna Pokusa
Zapiekanka z kurczakiem i dynią 261

Dynia to jest takie warzywo, że można z nią robić masę smacznych potraw. Zrobiłam zapiekankę z puree z dyni, które robiłam niedawno. Wyszła bardzo dobra

Kuchnia Pokoleń
Tradycyjne udka pieczone 144

Nauczyłam się je piec w ten sposób od mojej Mamy. Zawsze wychodzą pyszne i soczyste! Przygotowanie i pieczenie - proste.   Podaję proporcje na przyjęcie dla 15

Kolorowy Przepisownik
Kurczak po wietnamsku 176

regionów świata. Zagospodarowanie leftovers (propozycja nr 2 jak zamienić resztki) to przecież podstawa każdej gospodarnej kuchni, niezależnie od szerokości geograficznych. Kurczak w karmelu Dzisiaj, na deser, mamy dla Was kurczaka w karmelu:) Dodajmy od razu – w wietnamskim karmelu. To jedna z naszych ulubionych przypraw, w której zakochaliśmy się od pierwszego ugotowania… Karmel wietnamski robi się inaczej niż znany(...)słodko-kwaśną, gęstą aromatyczną emulsję pokrywającą połyskliwą bejcą podpieczone w wysokiej temperaturze mięso, które wymieszane ze zwykłym chińskim makaronem zapewnia chwilę przyjemności czerpaną z jedzenia najprostszej z prostych potraw, ale o niecodziennym orientalnym smaku z wyczuwalną lekko dymną nutą. To właśnie karmel, który stanowi tyko tło dla dania, a w gruncie rzeczy gra pierwsze skrzypce. Jeśli macie czas

Niedzielny kucharz
Karkówka z fasolką i puree 147

Karkówka pieczona według tego przepisu jest niezwykle aromatyczna, krucha, soczysta i rozpływa się w ustach. Trzeba ją zamarynować dzień przed pieczeniem, wtedy przejdzie smakiem wszystkich przypraw

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Makaron w kokosowym sosie curry z mango 133

piękny zapach. Zawiera wiele cennych składników, mikroelementów i witamin. Antyoksydanty zawarte w mango zapobiegają nowotworom i wielu chorobom, spowalniają również procesy starzenia. Mango świetnie sprawdzi się w wielu potrawach, jako składnik sałatek, lodów, deserów, jako dodatek do dań mięsnych , rybnych, świetnie nadaje się również na przetwory (mango można konserwować lub robić z niego dżemy). U Nas co roku(...)chutney, który serwujemy jako dodatek do wędlin, serów lub pasztetu.       Makaron w kokosowym sosie curry z mango     Składniki:   400g filetów z kurczaka lub indyka puszka mleczka kokosowego 1 papryka czerwona 1 dojrzałe mango 1 cebula ząbek czosnku kawałek imbiru (1cm) przyprawy: sól, pieprz, 1 łyżeczka curry, chili, suszona lub świeża kolendra

Smak mojej kuchni
ZUPA KOPERKOWA Z PULPECIKAMI 102

CENA POTRAWY: 9 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 4-5 Składniki na zupę: Około 1-1,5 l wody, marchew, pietruszka, kawałek selera i pora, 5-6 większych ziemniaków, 3 ziarna pieprzu, 2 ziarna ziela angielskiego, 2 listki laurowe, większa szczypta lu bczyku. Składniki na pulpeciki: 20 dag mięsa mielonego z indyka, mniejsza starta marchew, 1/2 łyżeczki przyprawy do kurczaka

JejKuchnia
Barszcz ukraiński 117

potrawa do zakładki "kuchnia z kresów", to jedna z nielicznych zup, które uwielbiam. Smakuje wybornie, jest sycąca, lekko słodkawa, z nutką grzybową i smakiem pysznej śmietany. Kto jeszcze nie próbował powinien natychmiast naprawić ten błąd, choć myślę, że niewiele jest takich osób. Zatem zapraszam do mojej kuchni....   Składniki na garnek  3 litrowy : 1 duży korpus z kurczaka podłużne

Gosia gotuje
Wołowina po chińsku 157

piersi z kurczaka, do kanapek i zapiekanek z serem, także z tym pleśniowym oraz do przekąsek typu nachos. 4 łyżki sosu sojowo-grzybowego TaoTao- Sos sojowo-grzybowy TaoTao to tradycyjny chiński sos sojowy, wzbogacony o aromat grzybów. Świetnie nadaje się do podkreślenia smaku zup i sosów, może być również stosowany jako składnik marynat. Idealny zarówno do potraw mięsnych

ClauditteMissCooking
Farfalle z dynią i Grana Padano DOP 183

smaków przypada tu na jesień, kiedy z pól zbierane są plony, a lasy porastające zbocza Alp i Apeninów obfitują w dziczyznę, grzyby i trufle, wnoszące swój magiczny aromat do potraw z makaronu, ryżu, mięs i serów. Tego typu dania wręcz domagają się towarzystwa pełnokrwistych win, takich jak tutejsze Barolo, Barbaresco czy Barbera. W Piemoncie wytwarza się pokaźne ilości sera(...)czerwonym winie, pieczone, opiekane na ruszcie lub duszone z innymi gatunkami mięsa, jako bollito misto . Nie brak też przepisów na cielęcinę, jagnięcinę, koźlinę, mięso z królików, kaczek, gęsi, kurczaków, kapłonów i gołębi. Bażant, kuropatwa, zając i sarna to ulubione gatunki dziczyzny i ptactwa. Z różnych rodzajów mięs, a także wielu innych dodatków, sporządza się chyba najbardziej ambitne spośród piemonckich dań

Z Kuchni Do Kuchni
KUCHENNA APTEKA #47 - MIĘSO Z INDYKA 102

lekkostrawne, a do tego delikatne i bardzo smaczne .  Mięso z indyka, oprócz wartości zdrowotnych, doceniane jest również za walory smakowe, gdyż daje możliwość sporządzenia dużej ilości potraw, w przeróżnych wariantach smakowych.  Doskonale komponuje się z różnymi smakami - słodkimi, łagodnymi, pikantnymi czy ziołowymi.  Jest ono dość proste w przygotowaniu, choć wymagające, gdyż zbyt długa obróbka(...)swojej codziennej diety, gdyż regularnie spożywane mięso z indyka nie tylko zapobiega otyłości, ale także korzystnie wpływa na nasze zdrowie! Indyk to źródło: białka (więcej niż mięso z kurczaka) kwasów tłuszczowych nienasyconych witaminy A witamin z grupy B: B1, B2, B3, B6, B12 kwasu foliowego (B9)  selenu potasu cynku magnezu żelaza fosforu miedzi tryptofanu -  aminokwas, który pełni

Kuchnia MagdaLeny
KUCHENNA APTEKA #47 - MIĘSO Z INDYKA 102

lekkostrawne, a do tego delikatne i bardzo smaczne .  Mięso z indyka, oprócz wartości zdrowotnych, doceniane jest również za walory smakowe, gdyż daje możliwość sporządzenia dużej ilości potraw, w przeróżnych wariantach smakowych.  Doskonale komponuje się z różnymi smakami - słodkimi, łagodnymi, pikantnymi czy ziołowymi.  Jest ono dość proste w przygotowaniu, choć wymagające, gdyż zbyt długa obróbka(...)swojej codziennej diety, gdyż regularnie spożywane mięso z indyka nie tylko zapobiega otyłości, ale także korzystnie wpływa na nasze zdrowie! Indyk to źródło: białka (więcej niż mięso z kurczaka) kwasów tłuszczowych nienasyconych witaminy A witamin z grupy B: B1, B2, B3, B6, B12 kwasu foliowego (B9)  selenu potasu cynku magnezu żelaza fosforu miedzi tryptofanu -  aminokwas, który pełni

Kuchnia MagdaLeny
Sos słodko – ostry 158

Nie każdy lubi ostre potrawy. Jednak sos słodko – ostry to idealny dodatek do nachosów, pizzy, albo grillowanego mięsa. Bardzo często sos ten można również

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pulpety z kurczaka w mleczku kokosowym 135

Podobny przepis na danie obiadowe przedstawił kiedyś Michel Moran w swoim programie. Ja trochę odjęłam, trochę dodałam i moje danie smakowało wyśmienicie, polecam wszystkim spróbować tego

Moje Małe Czarowanie
Rolada drobiowa parzona w garnku-przepis i dokładny opis 320

Rolada drobiowa parzona w garnku Do przygotowania tego przepisu wykorzystałam pół piersi z indyka, ale można w ten sam sposób przygotować również pierś z kurczaka. Rolada

zielonacukinka
Czwartek: Zupa pomidorowo-paprykowa z grzanką 163

potraw. Jest zdrowy i pyszny, w przeciwieństwie do sosów ze sklepu nie zawiera sztucznych składników, a do tego jest dużo tańszy! Kupując gotowy sos ze słoika przepłacacie! Składniki: Porcja domowego sosu pomidorowego lub 400 ml passaty pomidorowej 2 papryki żółte 2 papryki czerwone Grzanki 2 ciabatki 5 cm pora Kawałek sera pleśniowego Jabłko Zobacz menu na tydzień – kurczak

Niedzielny kucharz
Domowy makaron jarmużowy. 175

     Dziś zerwałam niewielką porcję jarmużu, który zimował w ogródku. Nie bardzo wiedziałam co z niego przygotować. Najpierw myślałam o zupie, później o naleśnikach

Rozpustne gotowanie
Kaszotto z kurczakiem i porem 371

kurczaka i pora. Zalać bulionem do równości, przykryć, zmniejszyć ogień do minimum. Co jakiś czas przemieszać. gdy kasza wciągnie płyn, wlać chochlę bulionu. Powtarzać czynność do uzyskania pożądanej miękkości pęczaku. Na koniec dodać łyżkę masła i pieprz. Wyłączyć ogień, przykryć i odstawić na około 5-10 minut. Podawać posypane odłożoną częścią pora w towarzystwie ulubionej surówki. Zdjęcia potraw

kawawszklance
Sznycle z piersi kurczaka 219

kurczaka(około 40-50 dag.) 2 jajka nać pietruszki drobno pokrojonej (lub pora, pieczarki, papryka wg. uznania) 10 dag. sera żółtego 3 łyżki mąki ziemniaczanej sól, pieprz, vegeta WYKONANIE: Filet pokroić w drobną kostkę, ser zetrzeć na najmniejszych oczkach tarki wszystkie składniki wymieszać, smażyć na rozgrzanym tłuszczu. SMACZNEGO! Jeśli wypróbowaliście mój przepis, może wprowadziliście modyfikacje dzięki czemu potrawa nabrała jeszcze

Kuchnia Beaty
Babeczki z farszem. 152

W oczekiwaniu na pyszny obiad świąteczny proponuję BABECZKI Z FARSZEM , pyszna i łatwa przekąska przed obiadem. Oczywiście farsz do babeczek to kwestia gustu. Ja przygotowuję zawsze

Kuchnia Beaty
Bułki pita. Domowy kebab w bułce. 263

Bułki pita. Domowy kebab w bułce... Chrupiące i puszyste, domowej roboty pity. Wypełnione chrupiącymi warzywami i złocistym kurczakiem. Polane kremowym, czosnkowym sosem. Kto ma ochotę spróbować

Gospodyni Miejska
Curry z kurczakiem i batatami 239

kurczaka przekładamy do większego garnka, Następnie dodajemy bataty, pomidory z puszki oraz trawę cytrynową. Dusimy przez około 10 minut. W tym czasie gotujemy ryż według instrukcji na opakowaniu. Dolewamy mleko kokosowe oraz dodajemy przyprawę curry i pastę curry. Ilość pasty curry zależy od ostrości jaką chcecie uzyskać, im więcej tym danie bardziej ostre. Jeśli wolicie aby wasza potrawa była łagodna

Mania Gotowania