Podudzia z kurczaka po marokańsku

Podudzia z kurczaka po marokańsku

Podudzia z kurczaka po marokańsku

Inspiracją był przepis z Kwestii Smaku Składniki: 500 g podudzi kurczaka olej cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka kurkumy 1 łyżeczka czerwonej, słodkiej papryki 1/2 łyżeczki kuminu 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 70 g zielonych i drylowanych oliwek sok z 1/4 cytryny Przygotowanie: w wysokim naczyniu rozgrzać olej i obsmażyć na nim kurczaka z obu stron dodać posiekaną w piórka cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek doprawić solą i pieprzem i chwilę smażyć wlać 1 szklankę wrzącej wody i dodać przyprawy, wymiesz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Oka w rosole czyli KaFka gotuje

Autor

Oka w rosole czyli KaFka gotujeOka w rosole czyli KaFka gotuje

W kuchni na dobre zadomowiłam się około 5 lat temu. To raczej późno biorąc pod uwagę, że jestem ryczącą trzydziestka .
Początkowo trzymałam się sztandarowych przepisów kuchni polskiej, a pierwszą zupą, którą nauczyłam się gotować był rosół. Stąd nazwa bloga. Jednak polskie schabowe czy mielone dość szybko powiały nudą i zaczęłam szukać kulinarnych inspiracji w sieci. Z czasem nabrałam odwagi, by samej coś tworzyć. I oto jestem z moim blogiem, na którym będę dzielić się moimi dziełami sztuki kulinarnej.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

rosół, kurczak, sosy, podudzia z kurczaka, mięso, kurczak z papryką , dania z kurczakiem, potrawy z kurczaka

Inne przepisy z Oka w rosole czyli KaFka gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.