potrawa z mięsa mielonego - 725 przepisów (strona:38/49)

Leniwe pierogi dyniowe 221

Od dawna już miałam ochotę ta takie leniwe dyniowo-szpinakowe połączenie! Nie wiem tylko czy nazwać je pierogami czy kluskami? U mnie w domu mówiło się

UgotujmyTo.pl
Tarta z dynią i kozim serem 199

Kocham dynię za to, że praktycznie można z jej dodatkiem przygotować wszystko i to na słodko i na wytrawnie :)! Możecie poszukać inspiracji na potrawy z dyni

UgotujmyTo.pl
Bliskie spotkania trzeciego stopnia – sałatka, wędzona ryba i Vasco da Gama 176

zębów i jarmużu. I dobrze, mógł sobie wyglądać jak chciał, ale pan hipster raczył informować kogoś przez telefon, że oto właśnie podjął męską decyzje i będzie kupował marchew i mięso. Zamarłam i nastawiłam się na nasłuch, bo pan miał wybitnie udręczony ton głosu. Przy stoisku mięsnym utwierdził mnie w tym, że jednak miałam rację. Oni nie są normalni. Podążając ślepo(...)olejem z nutą gorczycy i musztardy, otoczony płatkami wędzonej śliwki. Dobrze? Bo jeśli tak, to moją następną potrawą będzie aromatyczna wieprzowina, podana na chmurce z warzyw okopowych, w towarzystwie emulsji z długo pieczonego buraka z nutą chrzanu i karmelizowanym boczkiem. Znaczy mielony z ziemniakami i buraczkami zasmażanymi. Sałatka jest banalnie prosta, ale robiąca wrażenie. Potrzebujemy wędzonego pstrąga – lub dowolną

ladykitchen
Cannelloni z mięsem pod beszamelem 195

Cannelloni - danie kuchni wloskiej tak popularne we Wloszech jak u nas schabowy,a zarazem jeden z najsmaczniejszych sposobow wykorzystania sosu bolongnese.Zamiast podawac makaron z sosem

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Mole Poblano z czerwonym ryżem 188

chleb, orzechy i nieco czekolady, nastepnie zabily i ogotowaly starego indyka i polaly go powstalym sosem. Ponoc arcybiskup zajadal sie tym przysmakiem, ktory bardzo mu smakowal. Nowoczesne mole jest potrawa na ktora wplyw mialy kuchnie trzech kontynentow: Polnocnej Ameryki, Europy i Afryki i jest to chyba pierwsze miedzynarodowe danie jakie powstalo w Ameryce. Mimo wielu pozniejszych modyfikacji baza dania, czyli(...)jest mole poblano dodawana jest pod sam koniec gotowania. Przygotowanie prawdziwego mole od podstaw jest zajeciem bardzo zmudnym i czasochlonnym, wymagajacym uzycia wielu skladnikow, a nastepnie stopniowemu ich smazeniu, mieleniu, a nastepnie gotowaniu. Ja jednakze postanowilam podjac sie tego zadania i sporobowac przygotowac moje mole poblano. Opieralam sie na roznych przepisach, jednak po przeczytaniu ogolnych informacji o tym daniu, wykorzystywanych

Codzienne Gotowanie
Nie taka dieta straszna jak ją malują. 330

Jak co roku główne postanowienie noworoczne całej ludzkości, brzmi: schudnę, będę się zdrowo odżywiać, zacznę ćwiczyć. Jakie są tego efekty? A więc po co to robić

Brzuszki Łakomczuszki
Bożonarodzeniowe tradycje kulinarne - Włochy 158

godzin spędzonych w kuchni, zaś menu nie zmienia się od pokoleń . Ze względu na duże zróżnicowanie poszczególnych regionów Włoch, trudno jest wyróżnić jedną włoską tradycję świąteczną, tym niemniej pewne potrawy pozostają wspólne dla całego kraju. Szopki – najważniejszy symbol Świąt Chociaż Włosi również dekorują choinki, to centralne miejsce w ich domach nadal zajmują szopki. Można je również znaleźć w prawie każdym(...)tortellini – przygotowywane „na bogato”, z dużą ilością mięsa i sera. Na południu popularna jest lasagne z sosem pomidorowym, mięsem wieprzowym i kilkoma rodzajami serów. Secondo to obowiązkowo sztuka pieczonego mięsa , najchętniej jagnięciny, cielęciny, wołowiny, czy kurczaka z ziemniakami i warzywami. Crostini z pasztetem z wątróbki, lo zampone – świńska noga nadziewana doprawionym mielonym mięsem, il cotechino – kiełbasa zrobiona ze świńskich

Chilli Czosnek i Oliwa
7 powodów, dla których uwielbiam ... 478

wymaga wielkiej wprawy. Na żadnym etapie nie czyhają trudności, które przy wielu innych potrawach potrafią czasami wywołać stan alarmowy. 6. Podstawowe składniki są łatwe do zdobycia o każdej porze roku, dzięki czemu możemy je przygotowywać kiedy tylko mamy ochotę, a zapewniam Was, że będziecie ją mieli nie jeden raz.  7. Są uniwersalne. Świetnie smakują na ciepło(...)zdążyły ostygnąć, a ich zapach rozchodził się po całej dzielnicy, przyciągając tłumy. Zawsze zostawiałyśmy kilka dla dziadków i innych nieboraków żyjących tylko dzięki ludzkiej dobroczynności. Ów intensywny aromat mięsa, smażonej cebuli, kminku i pieczonego ciasta tak wniknął mi w skórę, że nadal się za mną snuje.  Umrę, pachnąc empanadą".  (Isabel Allende INES, PANI MEJ DUSZY, wyd. Muza, tłumaczenie

KUCHARNIA
Proste i szybkie, wegetariańskie leczo 228

Od niemal 1,5 roku, czyli od czasu, gdy mam stałą pracę na pełen etat, miałam pewien problem. Ok. godz. 12, czasem wcześniej robiłam się potwornie

Ratunku obiad
Weekend na Węgrzech - relacja 214

zamówiliśmy po kieliszku lokalnego wina.1. sobotnie śniadanie, 2. brokułowa zupa-krem, 3. faszerowane kieszonki schabowe, 4. piwo Dreher (koźlak)1. niedzielne śniadanie, 2. piwo Oberdorfer (Weissbier), 3. naleśnik z mięsem, 4. deser z malinamiŚniadania były typowe dla hotelu: jajecznica, parówki (drugiego dnia bardzo fajne pikantne kiełbaski), sery i wędliny w plasterkach oraz oczywiście dżemy, jogurty i muesli. Wybór był spory(...)Soproni (349 Ft). na deser nie znaleźliśmy już miejsca. Obsługa kontaktowa i pomocna, chociaż brakowało mi serwetek. Z pewnością jest to miejsce, gdzie można najeść się i spróbować tradycyjnych potraw węgierskich.1. przed restauracją Frici Papa, 2. gulasz na czerwonym winie, 3. paprykarz z kurczakiem, 4. bezalkoholowe piwo SoproniW drodze powrotnej do metra podziwialiśmy iluminacje świąteczne w okolicach Opery (Andrássy

Pasja Smaku
Akcja kulinarna "Włoskie smaki" - Podsumowanie 279

którzy zgłosili do akcji najwięcej przepisów :) Poniżej znajdziecie spis wszystkich potraw dodanych do akcji. Mam nadzieję, że stanie się on dla Was źródłem nieskończonych inspiracji dotyczących włoskiej kuchni. Lista potraw dodanych do akcji: Jeżeli przekręciłam Wasz nick lub nazwę bloga, dajcie mi znać. Śniadania: Pomidorowa frittata  - Josia z bloga Kuchnia Josi Polenta z jajkiem sadzonym  - przepis z bloga(...)formaggi - zielone tagliatelle z trzema serami - Alastor z bloga Kuchnia z wyrakiem Tagliatelle z bazyliowo-lubczykowym pesto - Klaudia Cebula z bloga Zaklęcie na szczęście Tagliatelle z mięsem mielonym i warzywami - Magdalena Lebuda z bloga Sól i Pieprz Domowe sosy: Domowy sos pomidorowy do pizzy albo makaronu  - slodkamama z bloga Słodziutka Mama Pesto alla genovese a casa

Chilli Czosnek i Oliwa
Dietetyczna kolacja romantyczna i rzecz o operacjach plastycznych 231

Jak byłam mała chciałam być strażakiem, śmieciarzem i kominiarzem. Potem striptizerką, ale przypomniałam sobie, że jestem gruba i nie umiem tańczyć. Tak więc dupa. Zamiast wić

ladykitchen
Mój tata wymiata !!! Rodzinne gotowanie. Zdrowe kotleciki z indyka. 179

musztardy i czosnku granulowanego. Mięso bardzo dobrze smakuje upieczone w domowym piekarniku, najlepiej w rękawie do pieczenia. Wszystkie płyny, oraz aromat pozostają wewnątrz rękawa, a mięso pozostaje soczyste i pełne smaku. Doskonałym dodatkiem do upieczonej piersi będzie żurawina. Ich smaki bardzo dobrze się komponują, a dodatkowo czerwona żurawina bardzo ładnie prezentuje się na każdym talerzu. Mięso indycze można przyrządzić też(...)żołądku. Substancją odpowiedzialną za niezwykłe właściwości lecznicze bazylii jest olejek aromatyczny o nazwie eugenol, którego aktywne cząsteczki mają działanie przeciwzapalne. SKŁADNIKI: 2 jajka wiejskie 1 kilogram mięsa z indyka (mielonego) 1 posiekana natka pietruszki 1 drobno posiekana cebula 3 bardzo drobno posiekane ząbki czosnku polskiego 1 płaska łyżeczka czosnku niedźwiedziego 1 płaska łyżeczka suszonego lubczyku 1 płaska łyżeczka

ClauditteMissCooking