porem - 1871 przepisów (strona:79/125)

Brak tytułu 153

Popołudniowa kawa? - czemu nie !!!     Popołudniowa? Hmmm... a może południowa? Oj nie wazne - dziś pora na Brazyli ę :D       To kolejna pyszna kawa pochodząca z palarni Winami Brazil Santos Guaxupe Dulce 17/18    Napary charakteryzują się doskonałym wyrazistym miękkim aromatem i pełnym, cielistym, dobrze zharmonizowanym o bardzo lekkiej kwaskowatości smakiem. Jest wielu wręcz fanatycznych wielbicieli

kolorowotorcikowo
Brak tytułu 197

Pora na ciasteczka !   Bez ciasteczek nie wyobrażam sobie kawy... Taki ze mnie "Ciasteczkowy potwór" . Lubię słodkości - to fakt ! Proponuję Wam dzisiaj "zdrowe" ciasteczka owsiane - tym razem inne :)     Produkty Sante i Alpro królują ostatnio w mojej kuchni - chyba juz to zauważyłyście.... CIASTECZKA OWSIANE z sezamem i orzechami- przepis Składniki:   1 opakowanie racuchów owsianych Sante 1 szkl. mąki

kolorowotorcikowo
Zdrowe Warsztaty kulinarne 23-11-2013 186

kremem chałwowym. Dla mnie - rewelacja ! Wszystkie przepisy znajdziecie tutaj Pyszne jedzenie i miła atmosfera sprawiły, że nie miałam ochoty na zakończenie... Niestety - wszystko co dobre szybko się kończy ! Nadeszła pora powrotu do domu. Pozostały wspomnienia, niezwykle miłe wspomnienia. Nowe znajomości mam nadzieję będą trwały, a doświadczenia zdobyte podczas warsztatów zaowocują

kolorowotorcikowo
E.Wedel - czekoladowe warsztaty na Mikołajki 198

buty weszliśmy na hale produkcyjne. Czekolada wszędzie ! Na taśmie, w pudełkach, na paletach - dużoooo czekolady :) Pan Prezes opowiadał o produkcji pierwsze czekolad, później ptasiego mleczka. Po zwiedzaniu nadeszła pora na własną produkcję ! Na stolikach czekały już na nas torciki wedlowskie, które mieliśmy sami udekorować. Praca nie należała do najłatwiejszych...  Wyposażenie w pisaki czekoladowe przystąpiliśmy do działania.Kiedy torciki były

kolorowotorcikowo
Food Camp 17-19 styczeń 2014 151

makaronach i dużo o przyprawach. Podzieleni na ekipy, jak to zawsze przystało na warsztatach – ruszyliśmy do garów. 5 godzin gotowania, siekania, krojenia, mieszania, duszenia, doprawiania …….. W końcu przyszła pora na degustację. Pęczotto z kurczakiem było przepyszne. Pieczony halibut też pieścił moje kubki smakowe. Wołowina z kuskusem – smakowało ! A desery – mrożony deser chałwowy i lody z sosem piwnym – REWELACJA

kolorowotorcikowo
Wytrawne tartaletki z karmelizowaną cebulą 200

piekarnika nagrzanego do 170 stopni na 15 minut. Po tym czasie tartaletki wypełnić nadzieniem, posypać startym serem i bułką tartą - zapiec przez 20-25 minut. Polecam też tartę z porem !                                          Smacznego

kolorowotorcikowo
Jogurtowy koktajl z mango i kardamonem 256

Uwielbia owocowe koktajle, zarówno te mleczne jak i jogurtowe. A za co - za smak, prostotę i szybkość wykonania. O każdej porze roku wrzucam sezonowy owoc do blendera i w mig powstaje pyszny, zdrowy napój ! Dziś proponuję Wam egzotyczny koktajl z mango. A jako, że walentynki tuż, tuż i większość z Was poszukuje inspiracji na ten dzień, do koktajlu proponuję dodać

kolorowotorcikowo
Pikantna zupa z kapusty i soczewicy ( z kiełbasą ) 191

pikantne zupy jest  pora tylko zimą ? Gdy trzaskający mróz za oknem ? Oj, nie. Rozgrzewająca zupa jest dobra zawsze.  Moja propozycja jest pikantna, ale nie ciężka. Także na wiosenne, chłodniejsze dni zdecydowanie polecam ! Składniki: 1,5 l wywaru drobiowo-warzywnego 1 marchew 1 cebula 1 szkl. zielonej soczewicy 1/3 kapusty włoskiej 150 ml przetartych pomidorów lub 1 łyżka koncentratu

kolorowotorcikowo
Kruche ciasteczka wiosenne 219

chodzi mi o pierniczki, bo te to wiadomo ;) Ja dekoruję jeszcze przy tzw. okazjach. Na pewno niedługo będę dekorowała ciasteczkowe pisanki, kurczaczki i baranki. Tymczasem jednak, przyszła pora na wiosenne motyle. Motylki posłużą mi także jako dekoracja tortu. Składniki: 160 g masła 125 g cukru 1 całe jajko 300 g mąki szczypta soli 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenie

kolorowotorcikowo
Tort marchewkowy z orzechowym kremem 307

Ciasto marchewkowe - chyba wszystkim znany placek warzywny na słodko ;) Niby skromny, niepozorny.... a daje wiele możliwości.  Były już u mnie marchewkowe muffiny , a teraz przyszła pora na torcik. Połączenie ciasta marchewkowego z orzechami - dla mnie bomba ! Ciasto marchewkowe: 300 g obranej marchwi 3/4 szkl. cukru 240 g mąki pszennej 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka

kolorowotorcikowo
Zupa-krem z pieczonych buraczków 234

Wiem, że już pora na botwinkę, ale .... U mojej mamy w piwnicy jeszcze ostały się ostatnie buraczki - trzeba je było wykorzystać. I z tych oto ostatnich buraczków powstała pyszna zupa krem. A kolor ? Zachwycający ! A z botwinki nie bawet też coś będzie ;) Składniki: 1 l rosołu 1 marchewka nieduży kawałek selera 2 małe ziemniaki 3-4 buraczki czerwone sól, pieprz

kolorowotorcikowo
Dorsz z pary z warzywami i sosem 173

Dorsz, to pierwsza ryba jaką spróbowałam zrobić na parze. Wyszła bardzo dobra i od tej pory często ją robię. To fajne urozmaicenie od tradycyjnie smażone ryby w panierce. I jak wiem, na pewno zdrowsze. Składniki: filet z dorsza pół cytryny koperek suszony pieprz kilka różyczek brokułów i kalafiora sos do ryby jogurt naturalny lub śmietana Wykonanie: 1. Filet rozmrozić, odsączyć

Pasja Smaku
Faszerowane roladki z kurczaka gotowane na parze 259

pory zawsze jadłam je w wersji smażonej w panierce, ale chciałam czegoś delikatniejszego i mniej kalorycznego. Wyszły bardzo dobre i soczyste. Świetnie pasują do nich ziemniaki także gotowane na parze. Składniki: podwójna pierś z kurczaka 15 dużych pieczarek sól, pieprz przyprawa do kurczaka olej wykałaczki Wykonanie: 1. Pierś z kurczaka podzielić na kotlety, lekko rozbić i posypać przyprawą do kurczaka

Pasja Smaku
Dorsz na warzywach 160

Życiu na gorąco". Dorsza bardzo lubię, pomidory też, więc decyzja była tylko jedna. Cieszę się także, że mój tata postanowił spróbować ryby w takiej postaci, ponieważ do tej pory jadał tylko panierowane i smażone filety.  Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size

Pasja Smaku
Jesienna potrawka z kurczaka 187

Idą chłody - mam coraz większą ochotę na zupy, kremy, ciepłe gulasze i różne potrawki. Chce wykorzystywać jesienne owoce i warzywa. Gotować coś, co będzie miało kolory trzeciej pory roku - mojej ulubionej. Ta potrawka świetnie się w to wpisuje. Inspiracja: Biblioteczka Poradnika Domowego: Obiad w pół godziny, s. 11. Składniki: 1 filet z kurczaka żółta i czerwona papryka pół kapusty pekińskiej

Pasja Smaku

Proponowane wyszukiwania