masy Do masy wlać olejek waniliowy.( Ja do swojej dodałam łyżkę syropu miętowego, dla uzyskania koloru). Gotowa masa Tak przygotowaną masę wylewamy na jabłka.Na wierzch ciasta polewa czekoladowa . Dowolna. Gotowe SMACZNEGO Zarabiaj w prosty sposób
W kuchennym oknie Ewyminut. Po upieczeniu piekarnik wyłączamy i zostawiamy ciastka na 10 minut. Po ostudzeniu przekrajamy je na pół i przekładamy bitą śmietaną. Wierzch możemy posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową. Smacznego
Salonik smakówbiałek. Po przygotowaniu należy je kroić tak, by jeden herbatnik na wierzchu i jeden na spodzie ciasta stanowiły kanapkę. Jeśli chcemy przygotować bogatsze w smaki ciasto, wierzch można udekorować polewą czekoladową
Smakołyki Berenikipieczenia i nakładamy na to powstałą masę. Pieczemy w temp 150 stopni około 70 minut. Wystudzone ciasto wykładamy na talerz, smarujemy polewą i nakładamy kolejną warstwę ciasta. Wierzch smarujemy pozostałą polewą. Wierzch możemy ozdobić np. marchewką czy polewą czekoladową
Kolizje Smakówzwiększyć do 2 łyżek) 1 łyżeczka cynamonu Na kruszonkę: 140g mąki pszennej 100g masła 100g brązowego cukru 50g płatków migdałowych Dodatkowo *lody waniliowe * rodzynki, płatki migdałów, polewa czekoladowa, listki mięty do dekoracji (składniki dekoracji dobierać według uznania i preferencji smakowych :)) W misce umieszczamy pokrojone w kosteczkę masło (najlepiej by było w temperaturze pokojowej), mąkę, cukier
Kolizje Smakówszklanka cukru szczypta soli 2 łyżki soku z cytryny (można pominąć) 2 lub 3 banany dżem porzeczkowy lub ulubiona kwaskowa marmolada z domowej spiżarni polewa czekoladowa (kakao, cukier, margaryna) zobacz przepis
w kuchni i w ogrodzieNajprostszy tort jaki kiedykolwiek zrobiłam... Ciasto na odrobinie sody (bez proszku do pieczenia), krem twarogowy, powidła i polewa czekoladowa. Zapraszam wszystkich tych, co nie lubią tradycyjnych przesłodzonych tortów z bitą śmietaną na smaczny deser. Składniki na ciasto: karmel: 3 łyżki cukru, 2 łyżki wody, jabłuszko starte na tarce 3 jajka szklanka mąki pół szklanki cukru 1/3 łyżeczki sody łyżeczka
w kuchni i w ogrodziepączki dodatkowo drobnym cukrem z prawdziwą wanilią lub cukrem wanilinowym. Jeśli wolisz wypróbować inny sposób na zrobienie pączków to wybierz pączki pieczone i sprawdź mój przepis na pączki w polewie czekoladowej
prawdziwe jedzenieczekolady i 50 ml słodkiej śmietanki. Przygotowujemy dwie polewy: zagotowujemy śmietanę, wyłączamy gaz, dodajemy połamane kostki czekolady i dokładnie mieszamy, do rozpuszczenia czekolady, gdy przestygnie smarujemy ozdobnie powierzchnię sernika polewą czekoladową, możemy zrobić ozdobne smugi, posypujemy gwiazdkami. Smacznego. Masa białkowa: w wysokim pojemniku ubijamy 9 białek na sztywno z 1,5 szkl. cukru. Masa serowa: Do misy robota wkładamy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięKolejna moja propozycja na słodki deser wykorzystujący pianki Jojo. Była już pianka z polewą czekoladową. Proponowałam Wam też kolorowy deser piankowy dla dzieci. Tym razem do przygotowania deseru piankowego wykorzystałam mrożone jagody, które zalegają u mnie w lodówce. Deser powstaje z masy piankowej uzyskanej po rozpuszczeniu pianek Jojo w gorącym mleku i ubitej śmietanki. Ten deser piankowy z masy Jojo
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięwykorzystujący pianki Jojo. Aby nadać różowy kolor piance wykorzystałam syrop z malin jaki robiłam latem. A maliny to owoce, które często wykorzystuję do przygotowania deserów. Była już pianka z polewą czekoladową. Proponowałam Wam też kolorowy deser piankowy dla dzieci. Składniki: ok 100ml mleka, 125g pianek jojo, 200 ml śmietanki 30% ok. 100 g mrożonych malin + trochę soku z malin
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniębudyń jest wystarczająco gęsty, zdejmujemy z ognia, przykrywamy folią spożywczą i studzimy. Wystudzony krem nakładamy przy pomocy rękawa cukierniczego na jedną połówkę eklerki i przykrywamy drugą. Krok 3: Polewa czekoladowa Potrzebujemy: - 50 g groszków czekoladowych lub pokruszonej czekolady Czekoladę rozpuszczamy z mikrofali lub w kąpieli wodnej, a następnie dekorujemy nią eklerki. Smacznego
W mojej holenderskiej kuchniotworzyć drzwiczki na oścież i studzić tak ciasto ok. 10-15 min. Następnie zostawić do kompletnego wystygnięcia w blaszce ,w której się piekło. Po ostygnięciu ciasto można polać polewą czekoladową - lub tak jak w moim przypadku, lekko spryskać roztopioną czekoladą. I wszystko byłoby pięknie, gdyby po rozkrojeniu, nie przywitała mnie zgroza i postrach każdego cukiernika - ZAKALEC ! Przestworza Google
Grunt to przepis!