Czekoladowa babka wielkanocna na dwóch tabliczkach czekolady gorzkiej, oblana polewą z czekolady mlecznej. W smaku lekko malinowa, dzięki użyciu czekolad gorzkich z kawałkami malin (polecam! do kupienia w markecie „w kropki” w niskiej cenie). Babka w konsystencji lekko piaskowa, idealna do kawki :) http://www.mojadelicja.pl/wp-content/uploads/2017/04/ps-czekoladowe-ciasto-wielkanocne-easter-bundt-cake-1170x874.jpg The post Czekoladowa babka wielkanocna appeared first on Moja Delicja - Przepisy kulinarne
Moja Delicjalaskowych - opis, którego nie trzeba komentować i zbytnio zachwalać. Domowy batonik przeznaczony dla fanów czekolady, orzechów laskowych, Nutelli i przede wszystkim wafelków Knoppers. Polecam! Wafelki z Mleczną Masą i Czekoladowo-Nugatowym Kremem z Kawałkami Orzechów Laskowych (a'la Knoppers) - Składniki: Masa mleczna: 125 ml mleka 1/2 szklanki cukru 2,5 szklanki mleka w proszku 100 g masła cukier waniliowy(...)łyżka kakao 50 g zmielonych orzechów 50 g drobno posiekanych orzechów laskowych Polewa: 100 g czekolady mlecznej (lub 50 g gorzkiej i 50 g mlecznej) 55 g masła ponadto: 3 duże wafle Wafelki z Mleczną Masą i Czekoladowo-Nugatowym Kremem z Kawałkami Orzechów Laskowych (a'la Knoppers) - Sposób przygotowania: Masa
Słodka Stronaprzykrywamy i odstawiamy w temperaturze pokojowej. Gdy ciasto wystygnie, a krem stężeje, przekrawamy ciasto na 2 blaty. Pierwszą część blatu smarujemy stężałym kremem czekoladowym (z lodówki). Przykrywamy drugą połową ciasta. Całe ciasto polewamy kremem ganach, który jest w temp. pokojowej (jeżeli lekko stężał, to można go podegrzać w kąpieli wodnej, albo w mikrofalówce, aby i znów był płynny
Kuchnia Łukaszaczekolady min 70% – szczypta chilli – pianki marshmallow – syrop czekoladowy (u mnie bez konserwanów zakupiony w sklepie eko) Przygotowanie: Gorzką czekoladę rozpuszczamy w mleku i zagotowujemy. Gorącą czekoladę przelewamy do wysokiego naczynia aby zmiksować dla uzyskania czekoladowej pianki na wierzchu. Przelewamy do szklanek posypujemy piankami. całość polewamy syropem czekoladowym i posypujemy szczyptą chilli. Jeśli nie macie syropu czekoladowego
I LOVE LIFESernik z nutellą to połączenie, które na pewno zostanie na długo w pamięci każdemu łasuchowi czekoladowych ciast. Kruchy, czekoladowy spód, kremowa i delikatna masa serowa. Całość zwieńczona jest polewą z gorzkiej czekolady i śmietany kremówki. Sernik z nutellą -- AleTorcik! - przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty
AleTorcikpoczuć jego intensywny, esencjonalny smak czekolady, przełamanej kwaśnymi wiśniami. Po drugie dlatego, że ciasto jest bardzo wilgotne i długo pozostaje świeże. Polewa z gorzkiej czekolady to swoista “wisienka na torcie” 😉 Świetnie wieńczy całe dzieło. Te czekoladowo-wiśniowe […] Artykuł Ciasto czekoladowe z wiśniami pochodzi z serwisu Wiszniówka
WiszniówkaSernik czekoladowy z pistacją ojojoj co to wyszedł za sernik. W zasadzie pistacja jest tu tylko dodatkiem, chodzi głównie o czekoladę. Duuużo czekolady: masa sernikowa i polewa. A w spodzie znajdziemy jeszcze kakao. Sernik wyszedł idealnie kremowy, rozpływający się w ustach. Robiłam w małej foremce ale zdecydowanie z podanych składników można zrobić ciasto w foremce co najmniej(...)stopniach). Studzimy w lekko uchylonym piekarniku. Po całkowitym ostudzeniu szykujemy polewę, a sernik wstawiamy do lodówki. Śmietankę podgrzewamy. Do ciepłej wrzucamy połamaną czekoladę i mieszamy do momentu jej rozpuszczenia. Przelewamy na ciasto. Całość to 5180 kcal. Wykroiłam 18 małych porcji. Jedna to około 290 kcal Sernik czekoladowy z pistacją Pyszny mega czekoladowy sernik Czekolada w roli głównej Sernik czekoladowy
Relaxtimemokre składniki, następnie wlewamy płyn do suchej mieszanki, dokładnie mieszamy łyżką. Pieczemy w 180*C, w formie na muffiny wyłożonej papilotkami. Po ostudzeniu polać polewą i posypać posypką. Wyglądają bardzo apetycznie dzięki lśniącej polewie i czekoladowych kuleczkach, ale niestety musicie mi uwierzyć na słowo, bo o polewie w garnuszku przypomniałam sobie już po zrobieniu zdjęć (na szczęście nie zdążyliśmy całych
Kuchnia w szuwarachjest na tyle pyszne, że piekę je również w ciągu roku, jednak wtedy zwykle w keksówce lub tradycyjnej blaszce. Jest idealne z kawą. Ciasto możecie wykończyć ulubionym lukrem, polewą np czekoladową czy po prostu posypać cukrem pudrem. Jeśli użyjecie lukru lub polewy, ciasto dłużej pozostanie świeże. Ale kto by się tym martwił, skoro jest tak pyszne, że szybko znika
Mieszam w Garnkupółtłustego twarogu ¾ szklanki cukru 16 g cukru waniliowego 3 białka 3 jajka ½ szklanki mleka w proszku 1 ½ szklanki mleka 2% 1 budyń śmietankowy Dodatkowo: Mleczna polewa Pomarańczowe wiórki czekoladowe Jak wykonać ? Ciasto: Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia oraz cukrem pudrem, ddoajemy żółtka oraz pokrojone zimne masło, zagniatamy jednolite kruche ciasto. Wylepiamy spód blaszki wyłożonej pergaminem(...)pieczemy 20 minut.Po tym czasie temp zmniejszamy na 170*c i pieczemy jeszcze 30 minut. Studzimy przy otwartych drzwiczkach piekarnika.Całkiem zimne ciasto dekorujemy mleczną polewą i posypujemy wiórkami czekoladowymi. Słodkich wypieków
Wanilia i Kardamonsłoiki. Przełożone ciasto należy obciążyć i odstawić na 3-4 dni. Następnie piernika podzielić na 3-4 porcje (u mnie 4), każdą oblać polewą kakaową lub czekoladową, ewentualnie udekorować. Moja polewa: 1 tabliczka (100g) gorzkiej czekolady 40 g masła Masło rozpuścić w rondelku, zdjąć z ognia i wrzucić czekoladę, chwilkę poczekać, po czym wymieszać całość do rozpuszczenia się czekolady
Kuchnia domowa Anigórę przy wlewaniu na nie ciasta (masa serowa jest rzadka) polecam zanurzyć każdy w odrobinie mleka. Sernik nie jest mocno słodki, więc super sprawdzi się tu polewa np. czekoladowa, która jednocześnie pięknie ozdobi nam ciacho 😍 Ja nie przepadam za lukrami i polewami, dlatego większość moich ciast jest posypana jedynie odrobiną cukru pudru, ale przyznam szczerze, że bardziej
Walijskie Pichcenieczekoladowa masa. Garnuszek zestawiamy z ognia, odlewamy 1/2 szklanki masy na polewę. Resztę zostawiamy do przestudzenia. Do jednej miski wbijamy białka, do drugiej żółtka. Białka ubijamy na sztywno z małą szczyptą soli. Do żółtek dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia, krótko mieszamy składniki łyżką. Następnie wlewamy naszą przestudzoną czekoladową masę i dodajemy 4 łyżki „Naturalnie owocowe” Owoce leśne(...)piekarnika. Ciasto mocno rośnie. Czas pieczenia zależy od piekarnika – około 45 minut, należy stosować zasadę tzw. suchego patyczka. Gdy ciasto przestygnie wyjmujemy je z formy i polewamy stopniowo 1/2 szklanki odłożonej czekoladowej masy (przed oblaniem masę należy pomieszać, najlepiej polewać powoli łyżeczką). Ciasto przechowujemy pod przykryciem. Smacznego
Słodkie okruszki