mieszamy. Kawę przelewamy do plastikowego pojemnika i wsadzamy do zamrażalnika na ok. godzinę. Po upływie tego czasu wyjmujemy pojemnik i powstałe "lody" umieszczamy w melakserze i rozdrabniamy. Całość polewamy sosem czekoladowym i dekorujemy bitą śmietaną i posypką
Emcia Pichcikąpieli wodnej i wylać cienką warstwą na papier do pieczenia. Rozsmarować i wystudzić. • Po wystudzeniu pokruszyć na ozdobne płatki czekoladowe. • Każdą muffinkę posmarować polewą i obłożyć płatkami czekoladowymi. Z tej porcji zrobiłam 12 muffinek i torcik w małej tortownicy. Pomysł i dekoracja mojej córki Moniki
To co kochamDziś jagodzianki ktoś powie tylko jagodzianki, zaprzeczę z całą stanowczością. Niezwykłe jagodzianki o tak z tym się zgadzam polewa kawowo czekoladowa na jagodziankach daje nam przyjemne wrażenia smakowe jak i zapachowe .Zróbcie skosztujcie ,a potem się wypowiadajcie :) Składniki: mąka pszenna typ 500 Kłos Pol 500 g drożdże świeże 30 g ksylitol zmielony 6 łyżek Kłos Pol jaja
Różowa kuchniaPiekąc sernik zawsze staram się coś zmienić. Choćby po to, żeby wypróbować rożne smaki. Dzisiaj sernik z brzoskwiniami i w polewie czekoladowo-orzechowej. Doskonałe wykończenie sernika nadaje mu zupełnie inny smak niż zwykle. SERNIK: 1 kg twarogu dwukrotnie zmielonego 1 kostka (200 g) masła 1 szklanka cukru 5 jajek 4 łyżki kaszy manny 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka
W kuchennym oknie EwyBiszkopty kruszę, mieszam z Amaretto. Odstawiam na 5 minut. Na dnie naczynia (miseczki lub kieliszka) umieszczam połowę pokruszonych biszkoptów. Wlewam połowę przygotowane kremu i umieszczam połowę malin. Całość polewam sosem czekoladowym. Podaję od razu. Nie polecam przechowywać deseru. Smacznego, Klaudia
Mango PapajaCzekoladowe naleśniki z serowo-orzechowym nadzieniem Lubicie naleśniki? Ja uwielbiam. Dziś mam dla Was przepis na pyszne czekoladowe naleśniki z wyjątkowym serowo-orzechowym nadzieniem. Ich przygotowanie jest bardzo proste i zajmie Wam dosłownie kilka minut. Takie czekoladowe naleśniki to nie tylko świetny pomysł na śniadanie. Jeśli lubicie możecie je też podać na słodki obiad lub deser. Prosto, szybko i smacznie(...)suchej patelni smażymy naleśniki (u mnie 2 sztuki). Składniki na nadzienie mieszamy w miseczce. Smarujemy nimi naleśniki. Zwijamy je w rulon. Każdy naleśnik kroimy na pół, układamy i polewamy sosem czekoladowym. Smacznego The post Czekoladowe naleśniki z serowo-orzechowym nadzieniem first appeared on Słodkie okruszki
Słodkie okruszkiwiórków kokosowych wykonanie: W rondelku podgrzewamy kremówkę z kawą, nie doprowadzamy do wrzenia. Zestawiamy z ognia i dodajemy posiekaną czekoladę oraz masło, mieszamy. wykonanie ciasta: Wystudzone ciasto równomiernie polewamy sosem czekoladowym. Posypujemy wiórkami kokosowymi. Odstawiamy do stężenia sosu. Kroimy na kwadraty. (inspiracja z przepisu Anna Brones & Johanna Kindvall „Fika” z moimi zmianami
Domowy Smak JedzeniaProste do zrobienia ciasto czekoladowe. Esencjonalne i bogate w smaku. Szybkie do zrobienia i jednocześnie pyszne. Sprawdzi się jako awaryjne ciasto dla niespodziewanych gości. Ciasto w momencie wykładania do formy jest lekko płynne - takie ma być - dzięki temu w czasie pieczenia mocno urośnie, a po upieczeniu będzie lekkie i puszyste. Najlepiej smakuje z powidłami śliwkowymi i domową bitą śmietaną(...)mąki pszennej 200 g cukru 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 100 g masła 2 łyżki miodu 3 łyżki kakao 250 ml mleka 3 jajka POLEWA CZEKOLADOWO-KAWOWA 200 g gorzkiej czekolady 150 ml śmietany 30% 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 30 ml wrzątku WYKONANIE Piekarnik rozgrzewamy do 170 st. C, bez termoobiegu. Formę keksową o wymiarach
cool and mintyidealne. Ciasto mocno czekoladowe, w konsystencji przypominające brownies, jednak zdecydowanie delikatniejsze i bardziej aksamitne w smaku. Polecam - smakuje wyjątkowo. Ciasto Nutella (Nutella Cake Nigelli Lawson) - Składniki: Ciasto: 6 jajek (osobno białkai żółtka) 125 g masła 400g Nutelli łyżka rumu (lub innego alkoholu) 100 g zmielonych orzechów laskowych 100 g gorzkiej czekolady szczypta soli Polewa: 125 ml śmietanki kremówki
Słodka StronaPrzepis miał trafić na bloga przed świętami, ale gdzieś mi się zapodział i prezentuję go dopiero teraz. Sernik z aromatyczną, zieloną herbatą na kruchym, kakaowym spodzie
AleTorcikPrzepis miał trafić na bloga przed świętami, ale gdzieś mi się zapodział i prezentuję go dopiero teraz. Sernik z aromatyczną, zieloną herbatą na kruchym, kakaowym spodzie
AleTorcikdodajemy 5 łyżek mleka i roztapiamy w kąpieli wodnej lub mikrofalówce. Po zamieszaniu powinien powstać lejący, ale nie rzadki sos. Jeśli jest za gęsty dodajcie jeszcze mleka. Tortillę polewamy sosem czekoladowym raz koło razu pozostawiając dookoła czysty brzeg, na środku układamy obranego banana, tortillę zwijamy w rulon, układamy zawinięciem do dołu na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Powierzchnię tortilli smarujemy
Bułka z ChlebemKREM: 250 g serka mascarpone 400 g gęstego jogurtu greckiego 4 łyżki cukru pudru 1 łyżka żelatyny po 1 wafelku Lusette o smaku cappucino i czekoladowym NA POLEWĘ: 1/4 kostki dobrej margaryny 1 łyżka kakao 1 łyżeczka kawy zbożowej typu Inka 3 łyżki cukru 2,5 łyżki śmietany, śmietanki lub mleka 1 łyżeczka żelatyny ORAZ: 3-4 łyżki(...)średnicy 24 cm i pieczemy ok. 30 minut w 170 stopniach C ustawienie góra -dół (sprawdzamy patyczkiem) Po przestygnięciu biszkopt kroimy na pół. ROBIMY KREM : Pół wafelka czekoladowego Lusette i cały o smaku cappucino mielimy. Żelatynę zalewamy niewielką ilością wody. Gdy napęcznieje podgrzewamy do rozpuszczenia i mieszamy z łyżką masy serowej. Mascarpone ubijamy razem z jogurtem i cukrem
Pani na deserdeserów, wypieków. W szczególności ta w pastylkach. Dziś polecam Wam pyszny i prosty przepis na ciasteczka z białą czekoladą. Czekoladę dodałam do środka, jak i w formie prostej polewy (małe czekoladowe esy-floresy na ciasteczkach). Te małe słodkości są naprawdę proste i szybkie w przygotowaniu. Idealne do kawy lub herbaty, idealne na słodką poprawę humoru Spróbujcie. Jeśli szukacie dobry produktów(...)wspaniałej mocno czekoladowej babki ). Polecam Wam zakupy w sklepie BRAT.pl Jakoś i profesjonalna obsługa Składniki: (na 2 małe blaszki) 300 g mąki pszennej 200 g zimnego masła 2 żółtka jaj 100 g cukru pudru 5 łyżek pastylek białej czekolady – użyłam BELGIJSKEJ od BRAT.pl kilka kropli aromatu waniliowego Dodatkowo: około 2 łyżki pastylek białej czekolady do polewy Przygotowanie: Do miski
Słodkie okruszkibyć wyraźnie cytrynowy). Na talerz, na którym podamy deser rozkruszamy solone krakersy. Następnie na takiej a la kruszonce układamy gałkę lodów oraz gałkę naszego cytrynowego mascarpone. Całość polewamy sosem czekoladowym, a pomiędzy gałki wbijamy 1 całego krakersa. Podajemy od razu. Smacznego
Słodkie okruszki