polewa czekoladowa - 8716 przepisów (strona:347/582)

Czekoladowy tort z chrupiąca warstwą 229

Pulchny biszkopt, puszysta masa i co najlepsze – chrupiąca, czekoladowa warstwa! Ten tort to prawdziwy przysmak dla smakoszów czekolady Biszkopt czekoladowy: 4 jajka, rozmiar 120 g

AleTorcik
Kawa i co dalej ? podsumowanie akcji 191

cake-ciasto-kawowe Kuchenne Czary Mary Rolada kawowa z kremem orzechowym Kuchnia domowa Ani Blok kawowy Kuchnia Doroty Biszkopt kawowy Tort tiramisu Kulinarne Wariacje Ciasto czekoladowe z kawową polewą Muffinki czekoladowo-kawowe z posypką orzechową Makaron-kawowy z bitą śmietaną Kulinarne zapiski Olki Masełko kawowo-miodowe Lejdi of the house Proste pyszne genialne lody kawowe Brownie kawowe Delikatnie kawowe ciasto

Moje domowe kucharzenie
Tarta Czekoladowa z Malinami 233

śmietany kremówki 30% fix do ubijania śmietany  3 łyżki cukru pudru 150 g malin polewa: 100 ml śmietany kremówki 100 g czekolady gorzkiej (lub pół na pół z czekoladą mleczną) łyżeczka wódki, rumu lub innego alkoholu (opcjonalnie) ok. 150 g malin Tarta Czekoladowa z Malinami - Sposób przygotowania: Masło kroimy na małe kawałki, dodajemy do reszty składników na ciasto(...)jednej z nich dodajemy 150 g malin i jeszcze przez moment miksujemy. Krem z malinami wykładamy na ostudzoną tartę, a na nią śmietanę. Brzegi ciasta dekorujemy malinami. Polewa: Kremówkę z dodatkiem alkoholu podgrzewamy (nie wolno doprowadzić do wrzenia). Wrzucamy połamaną czekoladę i gdy tylko zacznie się topić ściągamy z ognia i dokładnie mieszamy do połączenia składników. Studzimy do momentu

Słodka Strona
Cytrusowa Babka z nadzieniem różanym 197

zanadto pośrodku. Jeśli chodzi o smak to postanowiłam zestawić cytrusy (limonkę i cytrynę) z prażonym kokosem oraz wanilią. Babkę dodatkowo wzbogaca nadzienie na bazie marmolady różanej oraz lśniąca polewa czekoladowo-kajmakowa. Aby ciasto nie wyschło podczas długiego pieczenia zbyt bardzo, to podczas jego ucierania dodałam glukozę co równocześnie wpłynęło na strukturę i barwę wierzchu ciasta. Składniki(...)cytryny  1,5 łyżeczki proszku do pieczenia skórka otarta z 1 limonki  5 ml ekstraktu waniliowego 3 łyżki marmolady różanej  Na polewę:  4-5 łyżek kajmaku o smaku czekoladowym  posypka czekoladowa Decorada od Delcty :  Karmel Wykonanie :  Uwaga jeśli chcemy uniknąć zakalca to wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. 1. Masło ucieramy

vaniliowoczekoladowa
Ciasteczka kawowe jajeczka 149

miękkiego masła 180 g cukru pudru (1,5 szklanki) 50 g szklanki cukru 1 jajko 3/4 łyżeczki ekstraktu waniliowego 2 łyżki zmielonej kawy Dekoracja:  biały lukier sos czekoladowo-kawowy: Zmieszać ze sobą dokładnie następujące składniki: - 3 kosteczki deserowej czekolady- rozpuszczonej w kąpieli wodnej - łyżka wódki - pól łyżeczki kawy Aplikować za pomocą pędzelka z płaskim włosiem na polukrowane ciasteczka Potrzebne(...)wyłożonej papierem do pieczenia. Piec:  6-9 minut w temperaturze 190 stopni Dekorować ciasteczka po ich ostudzeniu. Nakładać ciepły lukier na ciasteczka następnie, gdy wyschnie dekorować za pomocą polewy czekoladowo-kawowej i za pomocą pędzelka- pryskać polewę pędzelkiem- bądź ostrożny/a by nie ubrudzić ścian :P Smacznego

KreatywnePiny
OBŁĘDNY SERNIK CZEKOLADOWY Z POLEWĄ MALINOWĄ 273

całość :)  Polecam Wam użyć mieszanki czekolad: mlecznej i gorzkiej, dzięki czemu sernik nie będzie zbyt wytrawny, smak zaś pozostanie idealnie wyważony. Ten czekoladowy sernik upiekłam w dużej, 25 cm tortownicy, a ponieważ już małym kawałeczkiem można się nasycić na dłuuuuugo, jest bardzo podzielny i starcza dla dużej liczy osób(...)jajka 2 żółtka 3,5 łyżki mąki ziemniaczanej 3 płaskie łyżki ciemnego kakao 100 ml śmietany kremówki 36% 2 tabliczki czekolady: 1 mleczna i 1 gorzka S KŁADNIKI NA POLEWĘ MALINOWĄ: 1 słoik konfitury malinowej lub dżemu malinowego (około 300 g) 1-2 łyżeczki wody WYKONANIE: SPÓD: Dno tortownicy o średnicy 25 cm wyłóż papierem do pieczenia. Niczym nie smaruj

Słodko-Słony Świat Ilony
Muffinki potrójnie czekoladowe 163

Dziś mam coś specjalnie dla czekoladoholików ;) Przepyszne , mięciutkie , puszyste muffinki czekoladowe z polewą z białej czekolady. Mimo tej słodyczy absolutnie nie są zapychające. Wręcz przeciwnie – z przyjemnością można sięgnąć po dokładkę! Polecam! SKŁADNIKI: ( 12 szt ) * mąka pszenna – 1,5 szkl * jajko – 3 szt * proszek do pieczenia – 2 łyżeczki * cukier – 0,5 szkl * olej – 0,5 szkl * mleko(...)powinno miec konsystencję śmietany / budyniu. Wkładamy do foremek na muffinki ( ja używamy silikonowych ) do 3/4 wysokości. Pieczemy ok. 20-25 / 180C. Po lekkim ostudzeniu obficie polewamy roztopioną w kąpieli wodnej białą czekoladą i posypujemy czekoladowymi groszkami. Zajadamy! Smacznego

Ostra na Słodko
Prosty murzynek (ciasto) 230

resztę masy zostawiamy – będzie stanowić polewę). Dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia, miksujemy. Na koniec dodajemy ubite białka i krótko miksujemy na małych obrotach miksera. Ciasto przekładamy do formy. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 35-40 minut do tzw. suchego patyczka. Gdy ciasto przestygnie wyciągamy z formy, polewamy resztą czekoladowej masy (wcześniej trzeba ją dokładnie rozmieszać

Słodkie okruszki
Czekoladowy tort z jeżynami 161

poncz (można zastąpić dowolnym sokiem lub herbatą w wariancie dla dzieci), 30 g gorzkiej czekolady do rozpuszczenia (+ewentualnie olej kokosowy, żeby polewa miała właściwą konsystencję) dżem do przełożenia ciasta, świeże owoce – jeżyny, borówki Jak zrobić tort czekoladowy z jeżynami? Biszkopt przygotowujemy według przepisu . Można upiec go poprzedniego dnia, żeby miał dużo czasu na ostygnięcie. Poprzedniego dnia przygotowujemy także(...)owoce nieco kremu, na który przyklei się kolejny spód. Powtarzamy z pozostałymi spodami. Gotowy tort pokrywamy warstwą kremu. Czekoladę na polewę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodajemy odrobinę oleju kokosowego dla odpowiedniej konsystencji – im więcej tym rzadsza będzie polewa i cieńsze strużki na cieście. Kiedy czekolada nie jest już gorąca, ale wciąż jeszcze jest płynna przekładamy ją do woreczka

Ciastkozercy
Czekoladowa babka wielkanocna 139

Czekoladowa babka wielkanocna na dwóch tabliczkach czekolady gorzkiej, oblana polewą z czekolady mlecznej. W smaku lekko malinowa, dzięki użyciu czekolad gorzkich z kawałkami malin (polecam! do kupienia w markecie „w kropki” w niskiej cenie). Babka w konsystencji lekko piaskowa, idealna do kawki :) http://www.mojadelicja.pl/wp-content/uploads/2017/04/ps-czekoladowe-ciasto-wielkanocne-easter-bundt-cake-1170x874.jpg The post Czekoladowa babka wielkanocna appeared first on Moja Delicja - Przepisy kulinarne

Moja Delicja
Wafelki z Mleczną Masą i Czekoladowo-Nugatowym Kremem z Kawałkami Orzechów Laskowych (a'la Knoppers) 201

laskowych - opis, którego nie trzeba komentować i zbytnio zachwalać. Domowy batonik przeznaczony dla fanów czekolady, orzechów laskowych, Nutelli i przede wszystkim wafelków Knoppers. Polecam! Wafelki z Mleczną Masą i Czekoladowo-Nugatowym Kremem z Kawałkami Orzechów Laskowych (a'la Knoppers) - Składniki: Masa mleczna: 125 ml mleka 1/2 szklanki cukru 2,5 szklanki  mleka w proszku 100 g masła cukier waniliowy(...)łyżka kakao 50 g zmielonych orzechów 50 g drobno posiekanych orzechów laskowych Polewa: 100 g czekolady mlecznej (lub 50 g gorzkiej i 50 g mlecznej) 55 g masła ponadto: 3 duże wafle                Wafelki z Mleczną Masą i Czekoladowo-Nugatowym Kremem z Kawałkami Orzechów Laskowych (a'la Knoppers) - Sposób przygotowania: Masa

Słodka Strona
Wilgotne ciasto czekoladowe z kremem 270

przykrywamy i odstawiamy w temperaturze pokojowej.  Gdy ciasto wystygnie, a krem stężeje, przekrawamy ciasto na 2 blaty. Pierwszą część blatu smarujemy stężałym kremem czekoladowym (z lodówki). Przykrywamy drugą połową ciasta.  Całe ciasto polewamy kremem ganach, który jest w temp. pokojowej (jeżeli lekko stężał, to można go podegrzać w kąpieli wodnej, albo w mikrofalówce, aby i znów był płynny

Kuchnia Łukasza
Czekolada z piankami 67

czekolady min 70% – szczypta chilli – pianki marshmallow – syrop czekoladowy (u mnie bez konserwanów zakupiony w sklepie eko) Przygotowanie: Gorzką czekoladę rozpuszczamy w mleku i zagotowujemy. Gorącą czekoladę przelewamy do wysokiego naczynia aby zmiksować dla uzyskania czekoladowej pianki na wierzchu. Przelewamy do szklanek posypujemy piankami. całość polewamy syropem czekoladowym i posypujemy szczyptą chilli. Jeśli nie macie syropu czekoladowego

I LOVE LIFE
Sernik z nutellą 125

Sernik z nutellą to połączenie, które na pewno zostanie na długo w pamięci każdemu łasuchowi czekoladowych ciast. Kruchy, czekoladowy spód, kremowa i delikatna masa serowa. Całość zwieńczona jest polewą z gorzkiej czekolady i śmietany kremówki. Sernik z nutellą -- AleTorcik! - przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty

AleTorcik

Proponowane wyszukiwania