polewa czekoladowa - 8716 przepisów (strona:346/582)

Czekoladowa rolada 98

Delikatny, mięciutki, rozpływający się w ustach biszkopt czekoladowy z prawdziwej czekolady, upieczony z dodatkiem mocnej kawy , zrolowany z ubitą śmietaną aromatyzowaną likierem amaretto i ekstraktem z wanilii, polany czekoladowym ganaszem i podany w towarzystwie domowej frużeliny wiśniowej… Czekoladowa rolada pełna czekoladowego smaku, który równoważy dodatek wiśni. Oczywiście możecie pominąć ganasz i frużelinę. Przyznam szczerze, że to moja pierwsza rolada(...)wciąż jest gęsta) . Następnie wlać tyle mleka, aby uzyskać polewę lekko lejącą się, którą z łatwością rozsmarujemy po czekoladowej roladzie. Ciasto wyciągnąć z lodówki. Ściągnąć papier i polać ganaszem czekoladowym. Można od razu serwować, ale kroić się będzie lepiej, gdy polewa zastygnie ( ja do czasu przyjazdu gości schowałam roladę z ostudzoną polewą do lodówki, aby śmietana się nie rozpłynęła

Moja Delicja
Ciasto szachownica 171

siebie w domu :) Pozmieniałam co nieco, głównie z polewą i biszkoptem, ale myślę, że wizualnie wygląda niemal identycznie ;) Biszkoptowe kratki, maślano - budyniowy, kakaowy krem i mocno kakaowa polewa, udekorowane czekoladowymi kamyczkami... Uwielbiam przepisy z duszą, ten ma swoje lata, ale niezmiennie smakuje wszystkim. Takie ciasta najlepiej sprawdzają się na świątecznym stole - pięknie się prezentują i dobrze smakują(...)masło podgrzać w rondelku, dodać cukier i kakao, podgrzewać do czasu aż składniki dobrze się połączą, a cukier się rozpuści. Zdjąć z ognia, przestudzić. Jeszcze ciepłą polewą polać ciasto, udekorować czekoladowymi kamyczkami Delecta Decorada. Smacznego :) Przepis dodaję do akcji

Domowa cukiernia Ewy
Piernikowe Ferrero 115

Łączymy ostudzony krem czekoladowy z ubitą śmietaną (robimy to partiami), a następnie z ostudzoną żelatyną (najlepiej jedną część masy wymieszać w oddzielnym naczyniu z żelatyną ,a potem dodać do reszty kremu)    Złożenie: Ciasto piernikowe smarujemy cienką warstwą musu. Mus posypujemy posiekanymi pralinkami ferrero wymieszanymi z posiekanym wafelkiem. Nakładamy resztę musu czekoladowo-piernikowego. Wierzch polewamy ostudzoną czekoladą rozpuszczoną(...)śmietanie (jeśli do masy czekoladowej dodamy glukozę polewa będzie bardziej błyszcząca). Całość wstawiamy do lodówki na kilka godzin. (najlepiej

Bon appetit mon amie
Ciasto na Dzien Czekolady 239

sobie odmówić wilgotnego ciasta czekoladowego z migdałami, z polewą z białej czekolady i jeszcze czereśniami gotowanymi w alkoholu?  Sami zobaczcie. Życzę Wam udanego Dnia Czekolady :-)   Ciasto czekoladowe z polewą z białej czekolady i czereśniami składniki: 300 g gorzkiej czekolady 125 g mąki 250 g masła 150 g cukru 30 g płatków migdałowych 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia

Przysmaki Karolki
Cupcake z malinami i białą czekoladą 163

się je szybko i łatwo, a efekt powala. Są to moje ulubione babeczki. Słodki smak smak ciasta z pomarańczową nutą przełamuje kwaskowata malina. Wszystko dopełnia kremowa polewa z białej czekolady. Dekoracja z czekoladowych jajeczek to miły bonus. POLECAM " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />   Mufiiny z malinami i białą czekoladą Kuchnia Amerykańska Porcje 12 babeczek(...)upieczeniu ostudzić. Polewa Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej (lub w mikrofali). Do czekolady dodać 2 łyżki mascarpone i dokładnie wymieszać na jednolita masę. Ostudzone babeczki udekorować polewą i czekoladowymi jajeczkami. Inne informacje     Nowy post Cupcake z malinami i białą czekoladą pojawił się w Wypieki i Rumience

Wypieki i Rumieńce
Aksamitny sernik z czekoladą i kilka wskazówek jak upiec idealny sernik 1061

twarogu śmietankowego 150ml śmietanki 30% 3 duże jajka 1 szklanka cukru minus 2 łyżki 1 op. budyniu waniliowego lub śmietankowego sok i skórka z limonki lub cytryny garść czekoladowych kropelek polewa śmietanowa: 150ml kwaśnej śmietany 18% 2 łyżki cukru wiórki czekoladowe do posypania Ciastka pokruszyć w malakserze, dodać miękkie masło i kakao, zmiksować do uzyskania kruszonki. Formę (u mnie(...)cukier, budyń, sok i skórkę limonki zmiksować razem na gładką masę, wsypać czekoladowe kropelki i wymieszać. Masę serową przelać na schłodzony spód ciasteczkowy. Tortownicę wstawić do piekarnika, piec 10 minut, następnie zmniejszyć temperaturę do 130st i piec jeszcze ok 45 minut, aż środek będzie ścięty. Przygotować polewę: śmietanę wymieszać z cukrem, wylać na sernik, piec 10 minut. Po upieczeniu piekarnik

Obiad gotowy
Bomba Truskawka-Czekolada, delikatny mus w kawowej polewie 115

łyżki żelatyny na 3/4 łyżki wody 150-200 g truskawek Mus czekoladowy: 200 ml śmietany kremówki 30% pół łyżeczki cukru pudru 1,5 łyżki żelatyny na 1,5 łyżki wody 50 g czekolady gorzkiej, użyłam czekolady z 78% zawartości kakao Nadzienie: około 2-3 truskawki Polewa: 50 g czekolady gorzkiej, użyłam czekolady z 55% zawartości kakao(...)małym talerzyku do góry dnem i uderzać o denko. Mus powinien wyjść bez problemu w nienaruszonej formie. 5. Wstawić na 10-15 min do zamrażalnika. 6 Polać polewą, 7. Dekorować wiórkami czekoladowymi jeszcze na mokrej polewie 8. Przed podaniem schłodzić przez minimum 15 minut w lodówce. Podawać schłodzone Smacznego :) Zobacz także

KreatywnePiny
Sernik Jagodowy Ogród 101

cukier puder (5 łyżek) ekstrakt waniliowy (1 łyżeczka) wiórki kokosowe (1/2 szklanki) jagody mrożone (pół szklanki) żelatyna sypka (4 łyżeczki) + gorąca woda (pół szklanki) Polewa: różowe łezki czekoladowe o smaku truskawkowym (100 g)  masło (20 g) mleko (2 łyżki) Zamiast różowej polewy możecie zrobić biały ganache (100 g białej czekolady i 100 g masła) Jak zrobić biały ganache(...)jagody. Mieszamy delikatnie szpatułką i przekładamy na schłodzoną białą masę. Wstawiamy do lodowki na minimum 4 godzinki lub na całą noc, aż sernik mocno stężeje. 3.) Polewa i Dekoracja. Różowe łezki czekoladowe łączymy z mlekiem i masłem w kąpieli wodnej. Pozostawiamy do wystudzenia, a następnie dekorujemy brzeg i boki sernika  ( patrz film ). Na górę ciasta wykładamy jagody. Dekorujemy

Rita creative
Proste Czekoladowe Ciasto 404

mlecznej 100 g gorzkiej czekolady 6 jajek 125 g cukru cukier waniliowy 60 g mąki (ok. 3 kopiate łyżki) 2 łyżki kakao (opcjonalnie) Polewa: 100 g czekolady gorzkiej (ewentualnie mlecznej) 50 g masła Proste Czekoladowe Ciasto - Sposób przygotowania: W kąpieli wodnej rozpuszczamy połamaną czekoladę wraz z z masłem.  Studzimy do momentu w którym czekolada całkowicie ostygnie, jednak nadal(...)przygotowaną masę.  Pieczemy w temperaturze 160-165 stopni przez ok. 40- 45 minut. Gdy ciasto ostygnie - przygotowujemy polewę: W kąpieli wodnej umieszczamy połamaną czekoladę wraz z masłem. Gdy wszystkie składniki rozpuszczą się delikatnie mieszamy i po otrzymaniu gładkiej konsystencji  polewamy czekoladą górę ciasta. Moje posty

Słodka Strona
Ciasto drożdżowe z malinami i białą czkoladą 241

kawałki czekoladę. Podgrzewamy, tak by czekolada się rozpuściła. Maliny mieszamy z 4 łyżkami cukru oraz szczyptą mielonego imbiru. Wyrośnięte ciasto przekładamy na stolnicę, delikatnie wałkujemy na owalny placek. Polewamy połową sosu czekoladowego i posypujemy malinami. Ciasto zwijamy w roladę i układamy na blachę, wyłożoną  papierem do pieczenia. Wierzch smarujemy białkiem z jajka. Nożyczkami robimy nacięcia. Pieczemy przez(...)piekarniku rozgrzanym do 180°C.  Po upieczeniu wierzch polewamy pozostałym sosem czekoladowym. Źródło: Doradca Smaku

Słodkości na talerzu
krem paryski vel ganache 129

zalewamy nią połamaną na kawałeczki czekoladę. Dodajemy sól i mieszamy na gładki lśniący krem. Odstawiamy do wystudzenia, aż lekko stężeje. Gotowym jeszcze płynnym kremem możemy polewać ciasta, torty. Aby uzyskać krem czekoladowy do przełożenia ciasta lub tortu schłodzony krem ubijamy na puszystą masę. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Domowy Smak Jedzenia
Murzynek 167

pyszne że przygotowuje je często bez dodatku sera i w ten sposób otrzymuje przepysznego murzynka. Dodatkowo polewa z tego przepisy jest bardzo uniwersalna i znajduje zastosowanie wielu innych wypiekach np. Fale Dunaju  lub w przepysznym czekoladowym cieście z  kulkami kokosowymi

RAROSSA
¡Feliz cumpleaños! 104

tradycyjną tortillę (tortilla de blanquet), krewetki na plastrach cytryny (gamba rayada) oraz grillowane warzywa (verduras a la barbacoa). O słodką stronę fiesty zadbało z kolei cudownie wilgotne ciasto czekoladowe skąpane w polewie (również) intensywnie czekoladowej. Nic więcej człowiekowi do szczęścia nie jest potrzebne! To były naprawdę udane urodziny, które na długo pozostaną w mojej pamięci, i to nie tylko dzięki

Gotuj po hiszpańsku

Proponowane wyszukiwania