roku mam pod dostatkiem. Dzięki dodatkowi tartej dyni ciasto drożdżowe nabiera pięknego, żółtego koloru. Na blogu jest też przepis na ciasto dyniowe z orzechami lub też ciasto marchewkowe z polewą czekoladową , w tym przypadku marchewkę można zastąpić tartą dynią. Polecam też zupę krem z dyni z serem Składniki na ciasto: 25 g świeżych drożdży 3/4 szklanki mleka 1 szklanka puree
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięprzestudzonej żelatyny stopniowo dodajemy bitą śmietanę połączoną z masą serową. Ciasta makowe kroimy na 2 placki i przekładamy kremem "biała dama". Wierzch ciasta możemy posypać cukrem pudrem lub posmarować polewą czekoladową. Smacznego
Salonik smakówostatnich dniach wypróbowałyśmy nowy przepis znaleziony w Internecie na pyszny kawowy torcik z bananami. Fajny ciemny biszkopt nasączony kawą, pyszny, delikatny krem z bananami, a całość wykończona czekoladową polewą. Smakowitości! Składniki: Biszkopt: 2/3 szklanki mąki 2/3 szklanki cukru 4 jajka 50g startej gorzkiej czekolady 2 łyżki wody 2 łyżki oleju 1 ½ łyżki kakao 1 łyżeczka cynamonu ½ łyżeczki proszku(...)śmietany kremówki 30% 250 g mascarpone 5 łyżek cukru pudru 4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 2 łyżeczki żelatyny 120 ml wrzątku Dodatkowo: 3 banany Poncz: 150 ml mocnej kawy Polewa: 100g gorzkiej czekolady (1 tabliczka) 10 łyżek mleka 1 łyżka masła Przygotowanie ciasta zaczynamy od biszkoptu. Jajka ubijamy wraz z cukrem na jasną puszystą masę. Następnie ciągle ubijając dodajemy wodę
Kolizje SmakówLamington to ciastko kojarzące mi się z dzieciństwem. Kostka biszkoptowa zanurzona w czekoladowej polewie obtoczona w wiórkach kokosowych. Zdziwiła mnie bardzo informacja, że jest to deser pochodzący z Australii. Ciasteczka są mięciutkie i bardzo wciągające. Możecie je dodatkowo przełożyć kremem lub marmoladą. Polecam. Lamington, czyli kostka kokosowa Składniki: Ciasto: 3 jajka 100 g cukru 100 ml oleju(...)mleka 70 g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia Polewa: 150 g masła 1 szklanka kwaśnej śmietany 18% 60 g cukru 4-5 łyżek kakao Dodatkowo: około 300 g wiórków kokosowych ½ opakowania marmolady (opcjonalnie) Przygotowanie: Mąkę z proszkiem przesiewamy. Jajka ubijamy z cukrem na białą, puszystą masę. Stopniowo po łyżce dodajemy na przemian olej, mleko oraz
Mania Gotowaniamasło, rodzynki i oejek. Mąkę ziemniaczaną wymieszać z mlekiem i wlać do gotującej się masy. Dokładnie wymieszać. Gorącą masą przełożyć placki, lekko obciążyć i pozostawić do wystygnięcia. Udekorować (koniecznie) polewą czekoladową. Pozostawić na kilka godzin aby ciasto skruszało. Smacznego
Praktyczna plkońcu pomagam sobie widelcem. Chodzi o to, aby wyszły równe warstwy, a nie fale i inne wzory. Upiec ( u mnie siedziało 75 minut w temp.180 stopni), wystudzone oblać polewą czekoladową
Praktyczna plpokrojone brzoskwinie i zalać tężejącą galaretką, zakryć wyciętymi kółeczkami, zalać pozostałą galaretką. Na to położyć krem, na kremie rozprowadzić dżem, przykryć drugą warstwą ciasta piernikowego. Posmarować cienko kremem, oblać polewą czekoladową
Praktyczna pldrugiej dodać mak, do trzeciej kakao. Łyżką układać na przemian kupki kolorowego ciasta. Upiec w temperaturze 180 stopni, ok. 50 minut. Gorące posypać cukrem pudrem lub ostudzić i oblać polewą czekoladową
Praktyczna plkońcu dodać pianę z białek i bakalie. Delikatnie wymieszać.Piec w blaszce (35x24) wyłożonej papierem do pieczenia, w temperaturze 180 stopni ok.40 minut. Upieczone ciasto wystudzić i oblać polewą czekoladową lub posmarować powidłem i obłożyć waflem. Jeżeli użyjemy andruta należy pozostawić ciasto na jakiś czas uciśnięte deseczką
Praktyczna plgotującego wlać mleko z mąką. Gotować, cały czas mieszając, aż powstanie gęsty budyń. Utrzeć masło, dodawać połyżce wystudzony budyń. Gotowym kremem nadziewać ptysie. Posypać cukrem pudrem lub udekorować polewą czekoladową
Praktyczna plbudyń. Gdy zgęstnieje zdjąć z ognia i od razu dodawać porcjami masło. Mieszać do momentu uzyskania jednolitej masy. Ciepły krem wylać na przestudzone ciasto miodowe, przykryć ciastem biszkoptowym. Oblać polewą czekoladową. Pozostawić na kilka godzin (najlepiej do następnego dnia) w lodówce
Praktyczna plsery bia ł e ka ż dy po oko ł o 150g. Cukier waniliowy 50g. 1 ł yzka ś mietany lub jogurtu Pó ł kostki czekolady lub polewa czekoladowa. Wszystkie sk ł adniki na ciasto nale ś nikowe wyrobi ć i usma ż y ć . Banany pokroi
NaKońcuJęzykamiksujemy na wysokich obrotach wraz z ostudzonym budyniem... W babeczkach nożykiem wycinamy trójkąty tak by można było przełożyć masę...Następnie dekorujemy według uznania ja polałam babeczki różowym lukrem oraz czekoladowa polewą... var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-44911160-1']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js';
NaKońcuJęzykaczęści i d każdej dodać galaretkę. Na jasny blat biszkoptowy posmarować różową masę, przykryć biszkoptem makowym, masą zielona i resztą jasnego ciasta. Wierz dodatkowo można udekorować jak chcemy , np, polewą czekoladową. SMACZNEGO
W kuchennym oknie Ewymasy Do masy wlać olejek waniliowy.( Ja do swojej dodałam łyżkę syropu miętowego, dla uzyskania koloru). Gotowa masa Tak przygotowaną masę wylewamy na jabłka.Na wierzch ciasta polewa czekoladowa . Dowolna. Gotowe SMACZNEGO Zarabiaj w prosty sposób
W kuchennym oknie Ewy