polewa czekoladowa - 8716 przepisów (strona:333/582)

Aksamitny sernik z czekoladą i kilka wskazówek jak upiec idealny sernik 1123

twarogu śmietankowego 150ml śmietanki 30% 3 duże jajka 1 szklanka cukru minus 2 łyżki 1 op. budyniu waniliowego lub śmietankowego sok i skórka z limonki lub cytryny garść czekoladowych kropelek polewa śmietanowa: 150ml kwaśnej śmietany 18% 2 łyżki cukru wiórki czekoladowe do posypania Ciastka pokruszyć w malakserze, dodać miękkie masło i kakao, zmiksować do uzyskania kruszonki. Formę (u mnie(...)cukier, budyń, sok i skórkę limonki zmiksować razem na gładką masę, wsypać czekoladowe kropelki i wymieszać. Masę serową przelać na schłodzony spód ciasteczkowy. Tortownicę wstawić do piekarnika, piec 10 minut, następnie zmniejszyć temperaturę do 130st i piec jeszcze ok 45 minut, aż środek będzie ścięty. Przygotować polewę: śmietanę wymieszać z cukrem, wylać na sernik, piec 10 minut. Po upieczeniu piekarnik

Obiad gotowy
Bomba Truskawka-Czekolada, delikatny mus w kawowej polewie 161

łyżki żelatyny na 3/4 łyżki wody 150-200 g truskawek Mus czekoladowy: 200 ml śmietany kremówki 30% pół łyżeczki cukru pudru 1,5 łyżki żelatyny na 1,5 łyżki wody 50 g czekolady gorzkiej, użyłam czekolady z 78% zawartości kakao Nadzienie: około 2-3 truskawki Polewa: 50 g czekolady gorzkiej, użyłam czekolady z 55% zawartości kakao(...)małym talerzyku do góry dnem i uderzać o denko. Mus powinien wyjść bez problemu w nienaruszonej formie. 5. Wstawić na 10-15 min do zamrażalnika. 6 Polać polewą, 7. Dekorować wiórkami czekoladowymi jeszcze na mokrej polewie 8. Przed podaniem schłodzić przez minimum 15 minut w lodówce. Podawać schłodzone Smacznego :) Zobacz także

KreatywnePiny
Sernik Jagodowy Ogród 151

cukier puder (5 łyżek) ekstrakt waniliowy (1 łyżeczka) wiórki kokosowe (1/2 szklanki) jagody mrożone (pół szklanki) żelatyna sypka (4 łyżeczki) + gorąca woda (pół szklanki) Polewa: różowe łezki czekoladowe o smaku truskawkowym (100 g)  masło (20 g) mleko (2 łyżki) Zamiast różowej polewy możecie zrobić biały ganache (100 g białej czekolady i 100 g masła) Jak zrobić biały ganache(...)jagody. Mieszamy delikatnie szpatułką i przekładamy na schłodzoną białą masę. Wstawiamy do lodowki na minimum 4 godzinki lub na całą noc, aż sernik mocno stężeje. 3.) Polewa i Dekoracja. Różowe łezki czekoladowe łączymy z mlekiem i masłem w kąpieli wodnej. Pozostawiamy do wystudzenia, a następnie dekorujemy brzeg i boki sernika  ( patrz film ). Na górę ciasta wykładamy jagody. Dekorujemy

Rita creative
Proste Czekoladowe Ciasto 451

mlecznej 100 g gorzkiej czekolady 6 jajek 125 g cukru cukier waniliowy 60 g mąki (ok. 3 kopiate łyżki) 2 łyżki kakao (opcjonalnie) Polewa: 100 g czekolady gorzkiej (ewentualnie mlecznej) 50 g masła Proste Czekoladowe Ciasto - Sposób przygotowania: W kąpieli wodnej rozpuszczamy połamaną czekoladę wraz z z masłem.  Studzimy do momentu w którym czekolada całkowicie ostygnie, jednak nadal(...)przygotowaną masę.  Pieczemy w temperaturze 160-165 stopni przez ok. 40- 45 minut. Gdy ciasto ostygnie - przygotowujemy polewę: W kąpieli wodnej umieszczamy połamaną czekoladę wraz z masłem. Gdy wszystkie składniki rozpuszczą się delikatnie mieszamy i po otrzymaniu gładkiej konsystencji  polewamy czekoladą górę ciasta. Moje posty

Słodka Strona
krem paryski vel ganache 170

zalewamy nią połamaną na kawałeczki czekoladę. Dodajemy sól i mieszamy na gładki lśniący krem. Odstawiamy do wystudzenia, aż lekko stężeje. Gotowym jeszcze płynnym kremem możemy polewać ciasta, torty. Aby uzyskać krem czekoladowy do przełożenia ciasta lub tortu schłodzony krem ubijamy na puszystą masę. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Domowy Smak Jedzenia
Murzynek 221

pyszne że przygotowuje je często bez dodatku sera i w ten sposób otrzymuje przepysznego murzynka. Dodatkowo polewa z tego przepisy jest bardzo uniwersalna i znajduje zastosowanie wielu innych wypiekach np. Fale Dunaju  lub w przepysznym czekoladowym cieście z  kulkami kokosowymi

RAROSSA
¡Feliz cumpleaños! 153

tradycyjną tortillę (tortilla de blanquet), krewetki na plastrach cytryny (gamba rayada) oraz grillowane warzywa (verduras a la barbacoa). O słodką stronę fiesty zadbało z kolei cudownie wilgotne ciasto czekoladowe skąpane w polewie (również) intensywnie czekoladowej. Nic więcej człowiekowi do szczęścia nie jest potrzebne! To były naprawdę udane urodziny, które na długo pozostaną w mojej pamięci, i to nie tylko dzięki

Gotuj po hiszpańsku
Czekoladowy tort z chrupiąca warstwą 293

Pulchny biszkopt, puszysta masa i co najlepsze – chrupiąca, czekoladowa warstwa! Ten tort to prawdziwy przysmak dla smakoszów czekolady Biszkopt czekoladowy: 4 jajka, rozmiar 120 g

AleTorcik
Kawa i co dalej ? podsumowanie akcji 238

cake-ciasto-kawowe Kuchenne Czary Mary Rolada kawowa z kremem orzechowym Kuchnia domowa Ani Blok kawowy Kuchnia Doroty Biszkopt kawowy Tort tiramisu Kulinarne Wariacje Ciasto czekoladowe z kawową polewą Muffinki czekoladowo-kawowe z posypką orzechową Makaron-kawowy z bitą śmietaną Kulinarne zapiski Olki Masełko kawowo-miodowe Lejdi of the house Proste pyszne genialne lody kawowe Brownie kawowe Delikatnie kawowe ciasto

Moje domowe kucharzenie
Tarta Czekoladowa z Malinami 286

śmietany kremówki 30% fix do ubijania śmietany  3 łyżki cukru pudru 150 g malin polewa: 100 ml śmietany kremówki 100 g czekolady gorzkiej (lub pół na pół z czekoladą mleczną) łyżeczka wódki, rumu lub innego alkoholu (opcjonalnie) ok. 150 g malin Tarta Czekoladowa z Malinami - Sposób przygotowania: Masło kroimy na małe kawałki, dodajemy do reszty składników na ciasto(...)jednej z nich dodajemy 150 g malin i jeszcze przez moment miksujemy. Krem z malinami wykładamy na ostudzoną tartę, a na nią śmietanę. Brzegi ciasta dekorujemy malinami. Polewa: Kremówkę z dodatkiem alkoholu podgrzewamy (nie wolno doprowadzić do wrzenia). Wrzucamy połamaną czekoladę i gdy tylko zacznie się topić ściągamy z ognia i dokładnie mieszamy do połączenia składników. Studzimy do momentu

Słodka Strona
Cytrusowa Babka z nadzieniem różanym 246

zanadto pośrodku. Jeśli chodzi o smak to postanowiłam zestawić cytrusy (limonkę i cytrynę) z prażonym kokosem oraz wanilią. Babkę dodatkowo wzbogaca nadzienie na bazie marmolady różanej oraz lśniąca polewa czekoladowo-kajmakowa. Aby ciasto nie wyschło podczas długiego pieczenia zbyt bardzo, to podczas jego ucierania dodałam glukozę co równocześnie wpłynęło na strukturę i barwę wierzchu ciasta. Składniki(...)cytryny  1,5 łyżeczki proszku do pieczenia skórka otarta z 1 limonki  5 ml ekstraktu waniliowego 3 łyżki marmolady różanej  Na polewę:  4-5 łyżek kajmaku o smaku czekoladowym  posypka czekoladowa Decorada od Delcty :  Karmel Wykonanie :  Uwaga jeśli chcemy uniknąć zakalca to wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. 1. Masło ucieramy

vaniliowoczekoladowa
Ciasteczka kawowe jajeczka 190

miękkiego masła 180 g cukru pudru (1,5 szklanki) 50 g szklanki cukru 1 jajko 3/4 łyżeczki ekstraktu waniliowego 2 łyżki zmielonej kawy Dekoracja:  biały lukier sos czekoladowo-kawowy: Zmieszać ze sobą dokładnie następujące składniki: - 3 kosteczki deserowej czekolady- rozpuszczonej w kąpieli wodnej - łyżka wódki - pól łyżeczki kawy Aplikować za pomocą pędzelka z płaskim włosiem na polukrowane ciasteczka Potrzebne(...)wyłożonej papierem do pieczenia. Piec:  6-9 minut w temperaturze 190 stopni Dekorować ciasteczka po ich ostudzeniu. Nakładać ciepły lukier na ciasteczka następnie, gdy wyschnie dekorować za pomocą polewy czekoladowo-kawowej i za pomocą pędzelka- pryskać polewę pędzelkiem- bądź ostrożny/a by nie ubrudzić ścian :P Smacznego

KreatywnePiny
OBŁĘDNY SERNIK CZEKOLADOWY Z POLEWĄ MALINOWĄ 320

całość :)  Polecam Wam użyć mieszanki czekolad: mlecznej i gorzkiej, dzięki czemu sernik nie będzie zbyt wytrawny, smak zaś pozostanie idealnie wyważony. Ten czekoladowy sernik upiekłam w dużej, 25 cm tortownicy, a ponieważ już małym kawałeczkiem można się nasycić na dłuuuuugo, jest bardzo podzielny i starcza dla dużej liczy osób(...)jajka 2 żółtka 3,5 łyżki mąki ziemniaczanej 3 płaskie łyżki ciemnego kakao 100 ml śmietany kremówki 36% 2 tabliczki czekolady: 1 mleczna i 1 gorzka S KŁADNIKI NA POLEWĘ MALINOWĄ: 1 słoik konfitury malinowej lub dżemu malinowego (około 300 g) 1-2 łyżeczki wody WYKONANIE: SPÓD: Dno tortownicy o średnicy 25 cm wyłóż papierem do pieczenia. Niczym nie smaruj

Słodko-Słony Świat Ilony