polewa czekoladowa - 8716 przepisów (strona:335/582)

Staropolski piernik dojrzewający 174

słoiki. Przełożone ciasto należy obciążyć i odstawić na 3-4 dni. Następnie piernika podzielić na 3-4 porcje (u mnie 4), każdą oblać polewą kakaową lub czekoladową, ewentualnie udekorować. Moja polewa: 1 tabliczka (100g) gorzkiej czekolady 40 g masła Masło rozpuścić w rondelku, zdjąć z ognia i wrzucić czekoladę, chwilkę poczekać, po czym wymieszać całość do rozpuszczenia się czekolady

Kuchnia domowa Ani
PIANKOWY SERNIK Z MLEKIEM W PROSZKU 113

górę przy wlewaniu na nie ciasta (masa serowa jest rzadka) polecam zanurzyć każdy w odrobinie mleka.  Sernik nie jest mocno słodki, więc super sprawdzi się tu polewa np. czekoladowa, która jednocześnie pięknie ozdobi nam ciacho 😍 Ja nie przepadam za lukrami i polewami, dlatego większość moich ciast jest posypana jedynie odrobiną cukru pudru, ale przyznam szczerze, że bardziej

Walijskie Pichcenie
Wilgotne ciasto czekoladowo-owocowe (szybkie) 235

czekoladowa masa. Garnuszek zestawiamy z ognia, odlewamy 1/2 szklanki masy na polewę. Resztę zostawiamy do przestudzenia. Do jednej miski wbijamy białka, do drugiej żółtka. Białka ubijamy na sztywno z małą szczyptą soli. Do żółtek dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia, krótko mieszamy składniki łyżką. Następnie wlewamy naszą przestudzoną czekoladową masę i dodajemy 4 łyżki „Naturalnie owocowe” Owoce leśne(...)piekarnika. Ciasto mocno rośnie. Czas pieczenia zależy od piekarnika – około 45 minut, należy stosować zasadę tzw. suchego patyczka. Gdy ciasto przestygnie wyjmujemy je z formy i polewamy stopniowo 1/2 szklanki odłożonej czekoladowej masy (przed oblaniem masę należy pomieszać, najlepiej polewać powoli łyżeczką). Ciasto przechowujemy pod przykryciem. Smacznego

Słodkie okruszki
O tym, jak zmieniłam Niemca na Francuza i torcik dla wędkarza 230

mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia mus czekoladowy: 250 ml śmietany kremówki (38%) 80 g czekolady (60%) 2 listki żelatyny mus truskawkowy: 300 g truskawek 50 ml wody 1/2 łyżeczki mielonej wanilii 50 g cukru 300 ml śmietany kremówki (38%) 3 listki żelatyny niebieska polewa lustrzana: 65 ml wody 100 g cukru 100 g glukozy w płynie(...)sitko. Do gorącego musu dodać odciśniętą żelatynę, wymieszać. Przestudzić. Kremówkę ubić na pół sztywno. Partiami dodawać do musu truskawkowego, delikatnie mieszając łyżką.  Mus truskawkowy wyłożyć na czekoladowy, wyrównać powierzchnię. Zamrozić. Polewa lustrzana: Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie. Wodę, cukier, glukozę i mleko skondensowane zagotować. Zdjąć z palnika, dodać odciśniętą żelatynę, wymieszać. Zalać posiekaną czekoladę, wymieszać

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Kostka bounty 306

minuty mieszając do całkowitego połączenia składników, wsypujemy wiórki i mieszamy przez 10 sekund. Jedną część ciasta wkładamy do blaszki, wylewamy masę kokosową i przykrywamy drugim blatem. Polewa: odlaną czekoladową część przelewamy do miseczki, wkruszamy czekoladę i roztapiamy całość w kąpieli wodnej. Gotową polewa dekorujemy ciasto. Ciasto wstawiamy do lodówki na około 3 -4 godziny

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Keto brownie podwójnie dyniowe (Paleo, LowCarb) 207

przy okazji babki jogurtowej ze śliwkami wspominałam, że dobrze, że nie pokusiłam się o ciasto dyniowe , bo moja mama zrobiła…? To właśnie było TO ciasto. Jest piernikowe, czekoladowe i dyniowe zarazem, a polewa stanowi tutaj idealne uzupełnienie, zarówno pod względem smaku, jak i konsystencji. Ciasto było tak pyszne, że nie miałam czasu zrobić porządnych zdjęć. Tylko szybkie(...)przejdźmy do rzeczy. Inspiracją do tego ciasta był przepis znaleziony tutaj . Oczywiście został sketonizowany przez moją mamę, więc ostatecznie z oryginałem miał niewiele wspólnego… Generalnie jest to czekoladowy piernik dyniowy z polewą dyniowo – jogurtową. Stąd nazwa – dynię znajdziecie bowiem nie tylko w cieście, ale i w samej polewie. Jeśli kochacie dynię tak, jak ja, to musicie koniecznie wypróbować to keto

Modern Cave Girl
Czekoladowa kawa deserowa 216

nasza czekolada ładnie się rozpuście dodajemy kawę zbożową i szczyptę cynamonu, mieszamy. Naszą czekoladową kawę deserową przelewamy do pucharka. Podajemy (lekko przestudzoną) z porcją bitej śmietany, którą dodatkowo polewam pysznym czekoladowym syropem. Do takiej kawy podaję pyszne i bardzo chrupiące Noccioli wafelki z kremem z orzechów laskowych . W smaku imitują znane wafelki Knoppers. Polecam! S macznego Polecam zakupy w sklepie

Słodkie okruszki
Wielkanocne ciasto z białą czekoladą i m&m's 262

Wielkanoc już za nami, jednak dopiero teraz mam chwilę, by usiąść i spisać przepis, którym chciałam się z Wami podzielić. Długo się zastanawiałam, jakie ciasto upiec

Ratunku obiad
Szybkie ciasto czekoladowe 156

Szybkie ciasto czekoladowe oblane polewą i posypane migdałami to bardzo pyszny smakołyk dla wszystkich wielbicieli słodkości. Jest puszyste, mięciutkie i lekko wilgotne – rozpływa się w ustach. Żeby je przygotować, nie potrzeba wiele czasu, pracy ani umiejętności. Powinno się udać każdemu. Jeśli przeszukujecie pysznego i szybkiego do zrobienia ciasta czekoladowego, to z pewnością będziecie zadowoleni z tego przepisu. Jeśli macie ochotę(...)przekładamy do rondelka i podgrzewamy od czasu do czasu mieszając, aż zacznie wrzeć. Polewę pozostawiamy na jakieś 5 minut, aby lekko przestygła i wylewamy na ciasto. Rozsmarowujemy równomiernie po całej powierzchni. Wierzch ciasta posypujemy migdałami.   [caption id="attachment_8795" align="aligncenter" width="1024"] Szybkie ciasto czekoladowe[/caption] Zobacz inne przepisy na szybkie ciasta: Szybkie Ciasto Z Owocami Na Maślance

e-PrzepisyKulinarne
Wilgotna Babka z Mlekiem Skondensowanym 281

przygotować polewę. Kremówkę podgrzewamy (nie doprowadzamy do wrzenia). Następnie wlewamy alkohol, wrzucamy połamaną czekoladę, ściągamy z ognia i mieszamy do momentu rozpuszczenia czekolady oraz otrzymania gładkiej kuwertury. Po chwili polewamy czekoladą wierzch babki i od razu posypujemy siekanymi orzechami włoskimi. Dobrej jakości, belgijską czekoladę a także karmelową czekoladę możemy zakupić w sklepie Słodki Świat , gdzie znajdziemy wiele ciekawych, czekoladowych dekoracji

Słodka Strona
Tarta czekoladowa z chałwą i jeżynami 219

rozpuszczenia, zdejmujemy z ognia.(masa czekoladowa z chałwą nr 2)    Jak masa (nr 2) wystygnie wylewamy na upieczone ciasto, następnie układamy świeże jeżyny i polewamy masą czekoladową nr 1.                      Całość wstawiamy do lodówki na około 4-5 godzin masa w tym czasie się zetnie, będzie

SMYKWKUCHNI
PieRniKoWo- CzeKoLaDowA BabKa ŚwIĄteCznA 295

kubek mąki tortowej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 0,5 kubka cukru trzcinowego 1 laska wanilii 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżki powideł śliwkowych 1/2 łyżeczki sody, przesianej Polewa: 1 tabliczka  mlecznej czekolady 3 łyżki śmietanki 30% UHT 1 łyżka miękkiego masła Dekoracja z masy dragant 1 płaska łyżeczka żelatyny (rozpuszczona w 40 ml wody(...)ucieramy z cukrem na puszystą masę. Dolewamy ostudzoną masę czekoladową i stopniowo przesiewamy mąkę wymieszaną z proszkiem, wanilią i sodą oraz mąkę ziemniaczaną Masę delikatnie mieszamy dodając po łyżeczce powidła. Przelewamy do formy. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy do efektu suchego patyczka, czyli ok 35-40minut W międzyczasie przygotowujemy polewę, roztapiając połamaną  czekoladę z masłem i śmietaną

Luźna Kuchnia
Babka czekoladowa 189

Zachwycająca i niezwykle pyszna BABKA CZEKOLADOWA to smakowity sposób na... Artykuł Babka czekoladowa pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Wyjątkowa polewa do piernika 354

baaardzo ciekawą polewę, dzięki której Wasz piernik (i nie tylko)  nabierze zupełnie nowego charakteru! Polewa jest czekoladowa z lekkim złamaniem tej słodyczy poprzez powidła śliwkowe, które nadają delikatnej kwaskowatości i posmaku śliwek i ten właśnie dodatek sprawia, że polewa ma naprawdę wyjątkowy smak. Nie rozlewa się, jest gęsta i bardzo dobrze zastyga. Jeżeli nie jesteście przekonani

Kraina Miodem Płynąca
Tort czekoladowy 190

Najpierw przygotowujemy czekoladowy ganache. Śmietanę kremówkę zagotowujemy i zalewamy nią pokrojoną na małe kawałki czekoladę, odstawiamy na kilka minut pod przykryciem, potem mieszamy aż do uzyskania gładkiej jednolitej polewy. Kiedy czekoladowa śmietanka przestygnie wkładamy ją pod przykryciem do lodówki- najlepiej na całą noc. Bardzo ważne,aby przed rozpoczęciem ubijania śmietana była dobrze schłodzona. Ubijamy czekoladową śmietankę mikserem, kiedy masa jest

Smakowity Blog Kulinarny