polewa czekoladowa - 8716 przepisów (strona:353/582)

Sernik z mlekiem skondensowanym 99

Cóż mogę napisać, to jeden z najdelikatniejszych serników jakie ostatnio jadłam. Jest wspaniały i zebrał mnóstwo pochwał, dlatego bardzo go Wam polecam Sernik: 1 kg twarogu

Smaki Na Talerzu
Piernik z jabłkami i orzechami 172

Ekspresowy przepis na świąteczny piernik z dodatkiem tartych jabłek oraz posiekanych orzechów włoskich. Jest pyszny i bardzo prosty w przygotowaniu! Ma wspaniały korzenny smak oraz zapach

Kuchnia MagdaLeny
Piernik z jabłkami i orzechami 174

Ekspresowy przepis na świąteczny piernik z dodatkiem tartych jabłek oraz posiekanych orzechów włoskich. Jest pyszny i bardzo prosty w przygotowaniu! Ma wspaniały korzenny smak oraz zapach

Kuchnia MagdaLeny
CIASTO BURACZANE 201

Typowo jesienne ciasto, z niecodziennym dodatkiem - burakiem. Wilgotne długo zachowuje świeżości, i przede wszystkim bardzo smaczne. Składniki: (forma 24 x 24 cm) 5 jajek 1,5

RAROSSA
Wypasione ciacha z odzysku 234

ilość składników wystarcza na 10 sporych ciastek Do przygotowania bajaderek potrzebne będzie: 100 g biszkoptów lub herbatników lub domowego biszkoptu kawałek (u mnie było to pół keksówki) domowego ciasta czekoladowego lub innego, np. babka drożdżowa piaskowa, zebra, ciasto ucierane, murzynek, na dobrą sprawę cokolwiek byle bez kremu, owoców, galaretki czy innych dodatków, może być za to z bakaliami(...)ciasto było już z bakaliami) 1 aromat rumowy lub trochę rumu 3/4 słoika dżemu (ja użyłam wiśniowego) ewentualnie trochę cukru pudru (jeśli użyte ciasta były mało słodkie) Do polewy: 200 g dowolnej czekolady (u mnie 100 g gorzkiej i 100 g mlecznej) 50 ml słodkiej śmietanki 30-36% Dodatkowo: wiórki kokosowe, drobno siekane orzechy lub migdały do posypania/obtoczenia ciastek Czekoladę

Ratunku obiad
Kolorowa Kraina 103

brzoskwiń ·        10 dag borówek ·        2 łyżki cukru pudru Dodatkowo: ·        Sos czekoladowy ·        Serek homogenizowany zwykły Sposób przygotowania: 1.    Wszystkie składniki na naleśniki łączymy ze sobą, najpierw wsypujemy do miski sypkie składniki a później płynne. Dokładnie mieszamy(...)środek każdego naleśnika. 6.    Zawijamy w kwadraty. 7.    Układamy w naczyniu. 8.    Wierzch smarujemy serkiem homogenizowanym i układamy owoce. 9.    Polewamy sosem czekoladowym. 10.                     Danie gotowe

Kulinarna Chwila
Słodkie pizzerinki z masłem orzechowym, malinami, borówkami i bezami 156

125g kwaśnej śmietany 18% 1 żółtko 25g świeżych drożdży 2 łyżki cukru pudru  Dodatki: 200g masła orzechowego  200g malin 100g borówek kilka sztuk małych bezików sos czekoladowy czekoladowa posypka mięta do dekoracji  1. Drożdże, cukier puder i śmietanę dokładnie mieszamy do rozpuszczenia drożdży. Łączymy z margaryną (w temperaturze pokojowej), mąką i żółtkiem, zagniatamy energicznie ciasto do połączenia(...)blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 210 stopni przez 10-15 minut. Studzimy.  3. Wcześniej przygotowane spody smarujemy masłem orzechowym, wykładamy maliny, borówki, pokruszone bezy. Polewamy sosem czekoladowym, posypujemy czekoladową posypką, dekorujemy liśćmi mięty

Szefowa kuchni
Chudoczwartkowe donaty z polewą czekoladową 129

Ilość: 18 sztuk Czas przygotowania: 50 minut + 25 minut pieczenie Składniki: – 1,5 szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej – 1 szklanka mąki ryżowej – 50 g

Podwójnaporcja
Ricottowy czekoladowiec z sosem z mango, pomarańczy i mięty 142

     Aksamitne, serowe ciasto z chrupiącymi orzechami z dodatkiem orzeźwiającego sosu na bazie mango i pomarańczy to to, co tygryski lubią najbardziej :) Ciasto: 200

sama złodycz
Delicja 231

To ciasto gościło na moim świątecznym stole.  Jest to smak mojego dzieciństwa.  Jako mała dziewczynka bardzo lubiłam to ciasto.  Jest ono proste w

Krakowskie smaki Ani
Chatka Baby Jagi / Domek 104

DOBRZE WYMIESZAĆ. NA BLACIE UŁOŻYĆ FOLIE SPOŻYWCZĄ LUB ALUMINIOWA I UŁOŻYĆ NA NIEJ HERBATNIKI 6 X 3 SZTUKI. HERBATNIKI ŁĄCZĘ ZE SOBA KRÓTSZA STRONA. NA HERBATNIKI WYŁOŻYĆ MASĘ CZEKOLADOWĄ I RÓWNO ROZSMAROWAĆ NA CIASTKACH. MOŻNA ZACHOWAĆ TROCHĘ MASY SEROWEJ KAKAOWEJ DO WYCIŚNIĘCIA NA ŚRODEK CIASTA. NA PIERWSZEJ WARSTWIE MASY SEROWEJ WYŁOŻYĆ NASTĘPNĄ WARSTWĘ HERBATNIKÓW A NA NIEJ ROZSMAROWAĆ BIAŁĄ MASĘ(...)POWSTAŁA NAM PIRAMIDA. BOKI DOBRZE, ALE DELIKATNIE DOCISNĄĆ. NASTĘPNIE CAŁOŚĆ OWINĄĆ FOLIA I WŁOŻYĆ DO LODÓWKI NA KILKA GODZIN LUB NA NOC. GOTOWY DOMEK POLAĆ WASZA ULUBIONĄ POLEWA. NA MOIM KANALE JEST PRZEPIS NA ŚWIETNĄ POLEWĘ, LINK DO FILMU TUTAJ: SMACZNEGO

Pani M - kuchnia smakowita
Deser z czekoladą i bitą śmietaną 178

czekoladowy z owocami . Taki mus czekoladowy z bitą śmietaną można też zrobić z innymi drobnymi owocami: poziomkami, malinami, jagodami, truskawkami, czy z borówką amerykańską. Przepis na najprostszy deser czekoladowy. Składniki na 3 porcje: 3 łyżki czerwonych porzeczek + trochę do dekoracji 200 ml śmietanki kremowej 30%, prosto z lodówki 1 łyżka cukru pudru 50 g gorzkiej czekolady świeża mięta Przygotowanie : Umyte(...)odstawiamy rondelek z ognia i dodajemy połamane kostki czekolady. Mieszamy aż cała czekolada się rozpuści. Mieszamy energicznie trzepaczką, aż powstanie gładka puszysta masa. Po ostudzeniu warstwę ubitej śmietany polewamy musem czekoladowym, dekorujemy porzeczkami i wstawiamy do lodówki aby mus trochę zastygł. Dekorujemy deser listkami świeżej mięty. Smacznego! The post Deser z czekoladą i bitą śmietaną appeared first on Damsko-męskie

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Szybkie ciasto czekoladowe z ananasem 240

można sprawdzić patyczkiem. Po wyłączeniu piekarnika ciasto zostawiamy na 5 minut przy uchylonych drzwiczkach - zapobiega, to nadmiernemu pękaniu ciasta. Wystudzone i wyciągnięte z keksówki ciasto polewamy odstawioną wcześniej masą czekoladową (3/4 szklanki). Gdy polewa zacznie zastygać (powinna być jeszcze delikatnie lepka, aby swobodnie "przyczepić" dekorację) ciasto dowolnie zdobimy przy użyciu zbożowych kuleczek w różowej posypce. Podajemy. Smacznego By Magdalena

Słodkie okruszki
Czekoladowo-ananasowe ciasto ekspresowe. Ciasto idealne na świąteczny i sylwestrowy stół. 142

można sprawdzić patyczkiem. Po wyłączeniu piekarnika ciasto zostawiamy na 5 minut przy uchylonych drzwiczkach - zapobiega, to nadmiernemu pękaniu ciasta. Wystudzone i wyciągnięte z keksówki ciasto polewamy odstawioną wcześniej masą czekoladową (3/4 szklanki). Gdy polewa zacznie zastygać (powinna być jeszcze delikatnie lepka, aby swobodnie "przyczepić" dekorację) ciasto dowolnie zdobimy przy użyciu zbożowych kuleczek w różowej posypce. Podajemy. Smacznego

Słodkie okruszki