podudzia z kurczaka - 1043 przepisów (strona:13/70)

Wywar z kurczaka 169

odrobiną soli, zdrowy, prosty, robi się sam. Dobry wywar jest podstawą zup, dań, sosów, tych zimnych i ciepłych, dodawany do pasztetów wzbogaca smak, dodaje soczystości. Składniki: 6 pałek z kurczaka, podudzi, ud 3 marchewki 2 pietruszki 1 seler 1 duża cebula z łupinką kawałek pora 3 ziarenka ziela angielskiego 2 liście laurowe pęczek świeżej natki lub lubczyku, jeśli nie masz

Zasmakuj Kuchni
Pałki z kurczaka pieczone z warzywami 173

jutrzejszy obiad proponuję pyszne podudzia z kurczaka pieczone z warzywami. Potrawa nie wymaga dużego nakładu pracy. Mięso i warzywa po zamarynowaniu wystarczy włożyć do piekarnika i upiec. SKŁADNIKI: 8 podudzi z kurczaka, 500g ziemniaków, 2 marchewki, 1 cebula, 200g pieczarek, 2 łyżeczki wędzonej papryki mielonej, 1 łyżeczka tymianku, 1,5 łyżeczki pieprzu, ½ łyżeczki soli, 5 łyżek oleju, PRZYGOTOWANIE: 1. Ziemniaki

Tradycyjna kuchnia Kasi
Kapusta z kurczakiem wędzonym 138

proste i rozgrzewające. Zapraszam też do przepisów na dania z szybkowaru . PRZEPIS KAPUSTA Z KURCZAKIEM WĘDZONYM Składniki kapusta z kurczakiem wędzonym: 1/2 główki kapusty 1 duże, całe udo z podudziem kurczaka wędzone 1/2 papryki czerwonej 1 marchewka 1 pęczek koperku 4 ząbki czosnku sól morska pieprz zioła prowansalskie Jak zrobić kapustę z kurczakiem wędzonym: Zaczynamy od przygotowania garnka szybkowaru

Dorota Smakuje
Zupa pieczarkowa ze śmietaną i koperkiem 349

Lubicie takie zupy? Gęste, pełne warzyw, mięsa z kurczaka, na prawdziwym bulionie. Pycha! 40 dag pieczarek 1 cebula 1 marchew 1 pietruszka 1 mały por 1/4 selera 2 podudzia z kurczaka sól, pieprz 3 duże ziemniaki 100 ml śmietana 36 % 1 łyżka oliwy Przygotowujemy bulion warzywny z warzyw, ugotowany na podudziach z kurczaka. Rozgrzewamy na głębokiej patelni oliwę,wsypujemy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
CURRY Z RYŻEM, KURCZAKIEM I WARZYWAMI – TEST GARNKA HAPPYCALL VACUUM 155

które, żeby wydobyć swój aromat muszą dłużej się gotować. Nic, kompletnie nic nie przywiera!   Przygotowałam w nim m.in. aromatyczne „curry” z ryżem, warzywami i podudziami z kurczaka, Kalafiora curry duszonego w mleku kokosowym i soczyste nóżki z kurczaka z cebulką. PODSUMOWANIE: Wszystkie te dania przygotowały się o kilkanaście minut szybciej niż tradycyjnie, do tego kompletnie(...)polecam! LINK DO GARNKA: https://www.mocsokow.pl/garnki/315-garnek-happycall-ih-vacum-braz.html „CURRY Z RYŻEM, WARZYWAMI I KURCZAKIEM” SKŁADNIKI: * ryż – 150 g *cebula – 2 szt * czosnek – 2 ząbki * podudzia z kurczaka – 3 szt * duża czerwona papryka – 1 szt * duża żółta papryka – 1 szt * kukurydza – ok. 100 g * mleko kokosowe – 200 ml * czerwona pasta curry

Ostra na Słodko
SKRZYDEŁKA W MIODZIE 271

Skrzydełka    pokroiłam na trzy części z czego wykorzystałam dwie większe. W garnku podgotowałam części kurczaka, dodając sól,liście laurowe i ziele angielskie. Podsmażyłam skrzydełka i podudzia kurczaka na patelni na złoty kolor. W misce przygotowywałam sos: Dodałam miód  ketchup musztardę dijon sos sojowy oliwę z chili Przyprawiłam solą, pieprzem i czosnkiem do smaku

potrawyregionalne
Koreańskie podudzia z kurczaka w sosie sojowym 89

Follow my blog with Bloglovin Follow my blog with Bloglovin Chcemy Wam zaprezentować nasze pierwsze danie z naszej koreańskiej serii - podudzia z kurczaka w sosie sojowym. Są cudownie słodkie i słone! Musisz tego spróbować! The post Koreańskie podudzia z kurczaka w sosie sojowym appeared first on CRAVEmonkey

CRAVEmonkey
Kurczak pieczony w kaszy 73

dodajesz kaszę, prażysz chwilę, podlewasz bulionem lub wodą, a na wierzch kładziesz kurczaka. Wcześniej musisz tylko posypać mięso przyprawami. I tyle. Wstawiasz do piekarnika i czekasz aż danie będzie gotowe. Łatwo nie będzie, bo kurczak pieczony w kaszy niesamowicie pachnie drażniąc bezlitośnie kubki smakowe. Tu ważna uwaga: kurczak pieczony w kaszy jest pyszny i zdrowy, ale jeśli nie lubisz kaszy(...)ziołach. Krok 3 Wyłóż kurczaka na kaszę. Podlej kaszę 1,5 szklanką bulionu lub wody. Dodaj łyżeczkę soli. Przykryj i wstaw do piekarnika. Piecz przez 30 minut. Następnie odkryj, podnieś temperaturę do 200 stopni i zapiekaj jeszcze przez 20 minut. Wyjmij z piekarnika. Przełóż kurczaka na talerze, przemieszaj kaszę, dodaj do upieczonych podudzi. Podawaj z surówką. Artykuł Kurczak pieczony

Niedzielny kucharz
Kurczak pieczony w warzywach 320

wszystkie nasze kubki smakowe :) Kurczak jest prosty w wykonaniu, może nie zajmuje przygotowanie obiadu 30 min , ale jest wart by poświecić mu uwagę. Polecam i zaczynamy: Składniki: 6-8 podudzi kurczaka około 1 kg ziemniaków 2-3 marchewki 1 duża cebula 3/4 szkl oliwy z oliwek sól, pieprz, 2 łyżeczki rozmarynu 2-3 ząbki czosnku 2 łyżeczki suszonego czosnku natka(...)pieprz, suszony czosnek, przeciskamy czosnek przez praskę.  Mieszamy. Myjemy podudzia, osuszamy ręcznikami papierowymi. Wkładamy do oliwki z przyprawami, odstawiamy na 1-2 godziny. Obieramy ziemniaki, kroimy na połówki lub ćwiartki, marchew na talarki, a cebulę w piórka. Na blaszkę wykładamy ziemniaki, marchew i cebulę. Na warzywa kładziemy kurczaka, polewamy oliwką. Wkładamy do nagrzanego piekarnika

Smaki Edyty
Pałki w keczupowej marynacie 192

dzisiejszy obiad polecam pyszne pieczone pałki z kurczaka. Najczęściej podaję je z frytkami i surówką. Warto je przygotować, ponieważ są przepyszne.  SKŁADNIKI: 1/2 kg podudzi z kurczaka, 3 łyżki oleju, 1/2 szklanki ketchupu pikantnego PARCZEW , 1/2 łyżki papryki słodkiej mielonej, 1 łyżeczka rozmarynu, 2 łyżeczki pieprzu, 1/2 łyżeczki soli, 1,5 łyżki masła. PRZYGOTOWANIE: 1. Olej mieszam z keczupem(...)przyprawami. Do marynaty wkładam podudzia z kurczaka. Mięso nacieram marynatą i odstawiam na godzinę w chłodne miejsce. 2. Mięso razem z keczupową marynatą przekładam do naczynia żaroodpornego. Na wierzchu mięsa rozkładam kawałki masła. Naczynie przykrywam. Pałki piekę 1 godzinę i 30 minut w temperaturze 180 stopni. Podczas pieczenia mięso kilkakrotnie polewam wytworzonym w czasie pieczenia sosem. Do przygotowania potrawy wykorzystałam

Tradycyjna kuchnia Kasi
Pałki z kurczaka zapiekane z marchewką i porem 273

kurczaka zapiekane z marchewką i porem. Są szybkie i łatwe do przygotowania. Idealne na obiad dla całej rodziny. Najczęściej podaję je z frytkami lub pieczonymi ziemniaczkami. SKŁADNIKI: 6 podudzi z kurczaka, 2 marchewki, 1/2 pora, 4 łyżki oleju, 1/2 łyżki papryki ostrej mielonej, 3 łyżki masła, sól, pieprz. PRZYGOTOWANIE: 1. Olej mieszam z papryką mieloną oraz odrobiną soli i pieprzu(...)Marynatą nacieram podudzia z kurczaka. Mięso układam w naczyniu żaroodpornym, przykrywam i piekę 50 minut w temperaturze 180 stopni. 2. Marchewkę ścieram na tarce o dużych oczkach. Pora kroję w plasterki. Na patelni rozpuszczam masło. Dodaję marchewkę oraz pora. Podlewam odrobiną wody i smażę około 10 minut. Doprawiam do smaku solą oraz pieprzem. 3. Podsmażoną marchewkę z porem dodaję

Tradycyjna kuchnia Kasi
Duszone filety z podudzia z kurczaka 69

wszystkich mięsożerców: koniecznie musicie sobie takie mięsko zrobić. Będzie szybko i samo się robi!  Rozgrzewam na patelni łyżkę masła klarowanego ghee z czosnkiem niedźwiedzim, układam filety z podudzia kurczaka ,solę, posypuję ziołami bez chemii przeznaczonymi do kurczaka dodaję sporo bazylii i rukoli i duszę. Za chwilę wrzucam krojone pomidory malinowe. Fajne mięsko na ciepło i na zimno. Gdybym była(...)Istotna w tym wszystkim jest dobrej jakości oliwa z oliwek ewentualnie masło klarowane ghee u mnie z czosnkiem niedźwiedzim. Nie używałabym piersi z kurczaka ponieważ dla mnie o wiele smaczniejsze i delikatniejsze są filety z podudzia. Kiedy mięso się wychłodzi można przekroić ciabattę na pół i włożyć mięsko do środka i tak uzbrojeni w dobre jedzenie możemy pójść na plażę

Z Kuchni Do Kuchni
Podudzia z kurczaka faszerowane w sosie orientalnym 191

Żeby przygotować faszerowane podudziakurczaka w sosie orientalnym kupiłam już wyluzowane z kości. Nie wiem czy umiałabym zrobić to sama, bo nigdy nie próbowałam 😉 ale i naturę mam leniwą, więc jak mogę pracę przyspieszyć to korzystam 😉 i z natury leniwca… Artykuł Podudziakurczaka

Kolorowy Przepisownik
Risotto grzybowe z kurczakiem / Mushroom risotto with chicken 246

smażenia 100 ml białego wina (opcjonalnie) 1000 ml bulionu warzywnego 100 g parmezanu, startego na tarce 100 g masła, pokrojonego w kostkę szczyptę soli i pieprzu Składniki na kurczaka: 4 podudzia z kurczaka 1 łyżka mąki 2 łyżki oleju roślinnego 1 łyżka octu z białego wina 2 czerwone cebule, pokrojone w kostkę 250 ml materiału bulionu warzywnego lub drobiowego(...)minut, do zeszklenia. Wlej bulion i ocet i gotuj przez 2-3 minuty. Na koniec włóż ponownie do patelni grzyby i podudzia, przykryj patelnię i duś na małym ogniu. Po 10 minutach dodaj groszek i gotuj obracając kurczaka od czasu do czasu przez następne. Podawaj kurczaka podanego na risotto. Smacznego! English version Mushroom risotto with chicken (4 servings) Ingredients

karmelowy