podudzia z kurczaka - 1043 przepisów (strona:19/70)

Kasza gryczana z tofu 75

tofu . Jeśli macie ochotę podać tę kaszę z tofu jako dodatek, poniżej kilka propozycji na dania mięsne, z którymi to danie smacznie się komponuje. Pikantne udka z kurczaka Pieczone podudzia z kurczaka w boczku Piersi z kaczki Kofty Tradycyjny schabowy Znajdziesz mnie na Instagram:  mecooksblog  oraz Facebook:  MeCooks Kasza z wędzonym tofu Składniki na kaszę gryczaną

MeCooks
Pałki kurczaka pieczone w ziołach 103

Pieczone pałki kurczaka w ziołach. Prosty przepis ze zdjęciami krok po kroku na pyszny obiad. Czas przygotowania:  2 godziny Ilość porcji: 2-3 osób Trudność

karolgotuje
Zupa szczawiowa 78

każdy sobie poradzi. Czas przygotowania : 2 godziny Ilość porcji:  4- 6 osób Trudność przygotowania:  łatwe Cena:  przystępna SKŁADNIKI : 3.5 litra wody 400 g żeberek surowych 4 podudzia kurczaka 2 duże pęczki szczawiu (lub 2 słoiki) 700 g ziemniaków 3 marchewki 2 pietruszki 1 por 1 mały seler 1 mała cebula 6 jajek 1,5 łyżki soli

karolgotuje
Pasta z kurczaka i pomidorów 60

Kolejna pyszna pasta na kanapki, tym razem pasta z kurczaka i pomidorami. Ja uwielbiam pasty na kanapki! Robi się je bardzo szybko i prosto:) Czas wykonania

KuchniaWeDwoje.pl
KALAFIOROWA NA KURCZAKU. Z MINI GNOCCHI 113

częściach kurczaka, co pododuje, że wywar ma lekko mięsny posmak, ale nie jest tłusty. Tym razem podałam ją z małymi gnocchi, które wpadły mi w oko w jednym z tutejszych marketów. Ale oczywiście z makaronem lub ziemniakami (jak kto woli) też będzie bardzo smaczna 😍     Składniki na duży gar zupy: 3 udka z kurczaka  3 podudzia z kurczaka

Walijskie Pichcenie
Zupa jarzynowa z ryżem 88

Delikatna, szybka, sycąca. I gotowa w pół godziny.  Składniki: Podudzie kurczaka  Marchew 2szt Por  Kilka różyczek brokuła  Ryż  Śmietana 30% ok 100g Łyżka mąki  Sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, natka pietruszki, lubczyk  Przygotowanie  Na kurczaku, marchewce (kostka), porze (półplastry), zielu, liściu, lubczyku ugotować wywar. Dodać brokuła, ryż. Po około 10minutach zabielić

Kulinarne blogowanie
Poradnik ProstePesto. Wino vs. potrawy 77

stopni. Czerwone wina swój kolor zawdzięczają ciemnym winogronom, z których są wytwarzane i podobnie jak delikatne wina białe, bywają podawane w formie aperitifu. Czerwone wino możemy serwować do: Pieczone podudzia kurczaka miodowo – musztardowe Kotlet schabowy z kością z ziemniakami i kapustą Wątróbka drobiowa z cebulką i jabłkiem Bigos staropolski ze świeżej i kiszonej kapusty Lasagne bolognese z pomidorami i beszamelem

ProstePesto.pl
Poradnik ProstePesto. Dlaczego warto jeść miód? 92

porzucić wszelkie wątpliwości. Miód to samo zdrowie, w naturalnej postaci, serwowane nam przez naszych pszczelich przyjaciół. Szukasz przepisów z wykorzystaniem miodu? Nie szukaj więcej, mamy kilka dla ciebie: Pieczone podudzia kurczaka miodowo – musztardowe Amerykańskie żeberka w miodowo pomidorowym sosie Sałatka z melonem i szynką parmeńską prosciutto Wytrawna sałatka z arbuzem i serem feta Syrop z mniszka lekarskiego o leczniczych właściwościach

ProstePesto.pl
Poniedziałek: Kurczak alla cacciatora 130

podobny sposób jak kurczaka cacciatore robi się kurczaka po toskańsku. Wypróbujcie podobne dania na duszonego kurczaka: Kurczak Napoleona oraz Kurczak w winie Elizabeth Taylor Składniki: 2 udka z kurczak 2 podudzia z kurczaka 1 szklanka wytrawnego wina (białe lub czerwone) 1 dość duża cebula 2 ząbki czosnku Opakowanie passaty pomidorowej (500 ml) Łyżeczka koncentratu pomidorowego Gałązka świeżego rozmarynu lub łyżka

Niedzielny kucharz
Podudzia z kurczaka po marokańsku 108

Inspiracją był przepis z Kwestii Smaku Składniki: 500 g podudzi kurczaka olej cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka kurkumy 1 łyżeczka czerwonej, słodkiej papryki 1/2 łyżeczki kuminu 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 70 g zielonych i drylowanych oliwek sok z 1/4 cytryny Przygotowanie: w wysokim naczyniu rozgrzać olej i obsmażyć na nim kurczaka z obu stron dodać posiekaną w piórka cebulę

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Bruschetta z pieczarkami i serem ricotta 175

zastąpić możemy bagietką i użyć więcej kromek niż cztery. Jeśli kromki bagietki są małe to kanapeczek uzyskamy więcej. Lubisz grzyby? Jeśli tak to koniecznie wypróbuj nasz przepis na Pieczone podudzia kurczaka . The post Bruschetta z pieczarkami i serem ricotta appeared first on MeCooks

mecooks
Kurczak w śmietanie 156

papryki, jest pysznie Taki obiad podaję z ziemniakami, najczęściej puree lub pieczonymi cząstkami, świeżym koprem lub natką oraz sałatą masłową z winegretem. Kurczak w śmietanie Składniki: ok. 10 podudzi, ud z kurczaka 400 ml słodkiej śmietany 30% (zamiennie 36%, serek mascarpone, śmietana 18%) 3 nieduże cebule 3 łyżki oleju 2 łyżki masła 3 łyżki mąki pszennej przyprawy: sól, pieprz, papryka

Zasmakuj Kuchni
Słodko-ostry kurczak po żydowsku 193

wolicie klasykę – polecamy absolutny hit na naszym blogu – kurczaka nadziewanego wątróbką . Przepis na słodko-ostrego kurczaka po żydowsku pochodzi od Melissy Clark . Składniki: 4 udka z kurczaka 4 podudzia z kurczaka 3 szklanki posiekanej w kostkę marchewki Duża czerwona cebula posiekana w krążki Niepełna szklanka posiekanych daktyli Zielenina: siekana pietruszka i szczypiorek Marynata Sok z cytryny

Niedzielny kucharz
Dania z piekarnika 147

panierce z dipem jogurtowym Pieczone pierogi z pieczarkami, czarnymi oliwkami i suszonymi pomidorami Pieczone pierożki pełnoziarniste z brokułami Pieczone pierożki z ciasta na focaccie z kuskusem i kurczakiem Pieczone podudzia z kurczaka z cukinią i czosnkiem Pieczone portobello z mozzarellą i gremolatą Pieczona ricotta z gremolatą Pieczone warzywa z czarnuszką i czosnkiem Pieczone warzywa śródziemnomorskie Pieczone ziemniaki Pieczony bakłażan faszerowany

Moja smaczna kuchnia