Słodko-ostry kurczak po żydowsku

Słodko-ostry kurczak po żydowsku

Słodko-ostry kurczak po żydowsku

Słodko-ostry kurczak po żydowsku – bardzo aromatyczna potrawa, która może być ozdobą niedzielnego stołu. Albo noworocznego, na żydowski Nowy Rok. Czas: 1 godzina 15 minut (w tym 30 minut na marynowanie i 30 na pieczenie) Poziom trudności: łatwy Liczba porcji: 2 bardzo solidne Kuchnia, która kocha słodkie smaki W tym roku obchody Rosh Hashanah, czyli żydowskiego Nowego Roku zaczną się 9 września, a zakończą 11 września. Żydowski Nowy Rok jest świętem ruchomym, którego data zależy od terminu Paschy. W Po... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kurczak, dania z kurczakiem, udka , obiad, ciasto, podudzia z kurczaka, udka z kurczaka, kurczak z warzywami, kurczak pieczony, potrawy z kurczaka, pieczone udka, ciasto francuskie, ciasto francuskie

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.