podudzia z kurczaka - 1043 przepisów (strona:5/70)

Zupa spalająca tłuszcz z brokułami 3229

łodyg selera 4 marchewki 1 puszka pomidorów sok z połówki cytryny 1 por natka pietruszki, kolendra 1-2 łyżeczek kminku, tymianku, rozmarynu 2 ząbki czosnku 1/4-1/2 łyżeczki cayenne podudzia kurczaka Najpierw ugotowłam rosół z podudzi kurczaka, dodałam sól do smaku I zioła. Wyciągnełam kurczaka. Skroiłam kapustę, paprykę, marchew I seler. Popłukałam brokuły, pokroiłam por. Wszystkie warzywa dodałam do rosołu

Smaki Edyty
Chrupiący pikantny kurczak (z rosołu) 176

drugie danie chrupiący pikantny kurczak , czyli szybki i smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu. Taki obiad nie tylko wspaniale syci, ale też rozgrzewa. Ja wykorzystałam podudzia z kurczaka, ale Wy możecie w ten sam sposób przygotować np. nóżki. Tu pozostawiam Wam dowolność. Składniki: podudzia z kurczaka z rosołu (5-6 sztuk)* 1/2 szklanki mleka 3 łyżeczki przyprawy grill ognisty(...)Galeo 6  łyżek (z górką) mąki kukurydzianej 1 jajko M olej do smażenia *w ten sam sposób można przygotować np. nóżki z kurczaka Przygotowanie: Podudzia z kurczaka wyciągamy z rosołu, przekładamy do miski. W drugiej misce dokładnie mieszamy mleko, mąkę kukurydzianą, przyprawę i jajko. Tak przygotowaną masą zalewamy nasze podudzia, mieszamy ręką aby masa ładnie je oblepiła. Odstawiamy

Słodkie okruszki
pyszna zupa gulaszowa z kurczaka... 57

Składniki: podudzia kurczaka 10 sztuk, woda 3 litry, ziele angielskie 4 sztuki, liście laurowe 3 sztuki, olej rzepakowy 1/2 szklanki, cebula 2 sztuki większe, cukier 1 łyżeczka, papryka żółta 5 sztuk, papryka czerwona 1 sztuka duża, cukinia 1 sztuka duża, marchew 4 sztuki średnie, papryka ostra 2 łyżeczki, pieprz ziołowy 1 łyżka, sól czosnkowa 2 łyżki, natka pietruszki 1 pęczek(...)mąka pszenna 5 łyżek, woda 1,5 szklanki Podudzia kurczaka ugotować do miękkości z liściem laurowym, zielem angielskim, ostudzone podudzia obrać z kości, usunąć skórkę i pokroić. W garnku na oleju podsmażyć cebulę z cukrem, dodać pokrojone mięsko, wsypać paprykę słodką, ostrą, pieprz ziołowy, sól czosnkową, podsmażać z 4 minut. Dodać starte marchewki, pokrojone papryki, cukinię i podsmażać z minut

W Mojej Kuchni Lubię
Sałatka z gotowanego kurczaka 10707

Zapraszam na pyszną sałatkę z gotowanych podudzi kurczaka. Zdrowa, pyszna I dietetyczna. Gdy zostaje nam kurczak, gdy gotowaliśmy rosół- warto się pokusić na taka sałatkę. Rewelacyjna jako kolacja, śniadanie czy też przystawka. Polecam. Zaczynamy: Składniki: 6 ugotowanych podudzi kurczaka 1 zielona papryka 10 pomidorków koktailowych mała puszka kukurydzy 4-5 liści z kapusty pekińskiej 2-3 łyżki joguru naturalnego Wykonanie

Smaki Edyty
Podudzia kurczaka z bulgurem zapiekane w aromatycznej glazurze i "Jezioro szczęścia" 140

oczywiście zależy od użytych przypraw, których u mnie jest sporo, bo wydaje mi się to konieczne w przypadku kurczaka. Składniki (3-6 porcji): 200 ml kaszy bulgur cebula 6 podudzi kurczaka 2-3 łyżki oleju płaska łyżeczka kozieradki płaska łyżeczka ostrej papryki w proszku płaska łyżeczka słodkiej papryki w proszku płaska łyżeczka suszonego rozmarynu sól pieprz mielony 3 ząbki czosnku(...)łyżka miodu 180 ml keczupu (wzięłam domowej roboty) 180 ml ciemnego piwa Podudzia kurczaka polać oliwą, a następnie posypać przyprawami i natrzeć czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Wstawić do lodówki na ok. godzinę. Bulgur wypłukać w kilku wodach, przecierając ziarna między palcami. Do bulguru wlać 400 ml wody, doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć moc palnika i gotować do wchłonięcia wody przez kaszę

Weekendy w domu i ogrodzie
Pieczone udka z warzywami 205

Pieczone udka z warzywami to można powiedzieć jednogarnkowe danie obiadowe. Całość przygotujemy w jednej formie do pieczenia – szybko, prosto i przede wszystkim smacznie :) Danie to

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sałatka Cezar z grzankami i grilowanym kurczakiem 65

recipeCategory":["Sa\u0142atka"],"recipeCuisine":["W\u0142oska"],"recipeYield":["4","4 porcje"],"nutrition":{"@type":"NutritionInformation","calories":"145 cal"},"recipeIngredient":["2 g\u0142\u00f3wki sa\u0142aty rzymskiej","200 g mi\u0119sa z podudzia kurczaka lub fileta z piersi kurczaka","50 ml oleju rzepakowego","s\u00f3l, czarny pieprz, suszone zio\u0142a","2 kromki jasnego pieczywa lub kawa\u0142ek bagietki","1 \u0142y\u017cka masa(...)sałatka cezar z sałatą rzymską, chrupiącymi grzankami i grillowanym kurczakiem. Przepis na tradycyjną sałatkę z przepysznym sosem na bazie żółtka. Składniki: 2 główki sałaty rzymskiej 200 g mięsa z podudzia kurczaka lub fileta z piersi kurczaka 50 ml oleju rzepakowego sól, czarny pieprz, suszone zioła 2 kromki jasnego pieczywa lub kawałek bagietki 1 łyżka masa 50 g tartego parmezanu

ProstePesto.pl
PODUDZIA Z KURCZAKA W CIEŚCIE CURRY 149

Przepis na podudzia z kurczaka wcale nie musi być nudny...Oto mój pomysł na podudzia w cieście curry. Chrupiące ciasto curry a w środku soczyste mięso. Pychota! Prosty obiad można zamienić w coś pysznego i niebanalnego. Z pewnością danie to zachwyci Twoich domowników i gości 😊 Składniki: 5-6 podudzi z kurczaka 1 jajko 3/4 szklanki wody mineralnej gazowanej 1 szklanka(...)Wykonanie: Ciasto curry : Do miski wbijamy jajko, dodajemy wodę gazowaną, mąkę oraz przyprawy: curry, sól i pieprz. Mieszamy dokładnie trzepaczką lub mikserem, aby powstało gładkie ciasto bez grudek. Podudzia z kurczaka myjemy, osuszamy, oczyszczamy, ja ściągam również skórę.  Na patelni rozgrzewamy olej. Podudzia obtaczamy w cieście i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złocisty kolor. Podsmażone podudzia

Kuchnia MagdaLeny
Dietetyczny pasztet drobiowo-warzywny 494

innych tłuszczów będących nośnikami smaku. Zaprzeczeniem tej teorii jest kuchnia tajska, jedna z najlepszych na świecie, smaczna, aromatyczna i dietetyczna.     Odchudzony pasztet drobiowo-warzywny przygotowałam z podudzi kurczaka wolno gotowanych z włoszczyzną i dodatkiem przypraw do zupy pho. Gorąco polecam. Czas przygotowania: 2,5 godz. Składniki: 1 kg podudzi kurczaka, 200 g wątróbki  drobiowej

SzczyptaSmaQ
Kurczak w chrupiącej panierce 111

porcje): Marynowany kurczak. 6 podudzi z kurczaka jogurt naturalny 500 g 3 ząbki czosnku łyżeczka ostrej papryki łyżka ziół prowansalskich sól pieprz płaska łyżka mąki płatki kukurydziane 200 g Podudzia kurczaka umyć, osolić i doprawić pieprzem. Zrobić nakłucia w mięsie wykałaczką. Zalać marynatą złożoną z jogurtu, ziół, przypraw i posiekanego czosnku. Trzymać w niej mięso przez 3 godziny. Ściągnąć nadmiar

Karola gotuje
Kociołek z kiszonką 65

m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','https://www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-92313943-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); -główka kapusty białej -500 g kapusty kiszonej -6 szt. podudzi z kurczaka -500 g mięsa z udźca indyka -500 g kiełbasy np. podlaskiej lub zwyczajnej -300 g tłustego boczku wędzonego -2 duże marchewki -1 duża pietruszka -5 ziemniaków(...)dokładnie wymieszać, ugnieść i odstawić, aby zmiękła.  W tym czasie obrać warzywa.  Ziemniaki pokroić w grubszą kostkę, marchewkę i pietruszkę w talarki, cebulę w krążki.  Z podudzi kurczaka zdjąć skórę, mięso z indyka pokroić na kawałki. Oba mięsa obsypać ulubioną przyprawą i dokładnie wymieszać. Kiełbasę pokroić w krążki, boczek w plastry.  Zwiotczałą od soli kapustę

Kulinarne przemyslenia
Czosnkowo-miodowe podudzia kurczaka 154

człowiek się nieco wymroził, więc nabrał ochoty na dobrze doprawione i aromatyczne mięcho. Smaki typowo polskie (miód, czosnek) połączyłam z moją ulubioną kozieradką. Składniki (na 2 porcje): 4 pałki (podudzia) kurczaka łyżka miodu skrystalizowanego (1,5 płynnego) 3 ząbki czosnku pół łyżeczki kozieradki szczypta mielonej kolendry pół łyżeczki chili w proszku pół łyżeczki słodkiej papryki w proszku sól Pałki pogotować(...)startym czosnku i miodzie (miód skrystalizowany rozpuścić w trzech łyżkach ciepłej wody). Przykryć pokrywką i odstawić na ok. pół godziny. W tym czasie możecie przygotować surówkę. Na patelnię przełożyć podudzia kurczaka. Miskę, w której je marynowaliśmy, opłukać wodą (ok. pół szklanki) i wlać na patelnię. Włączyć palnik pod patelnią i dusić kurczaka pod przykryciem ok. 10 minut. Zdjąć pokrywkę, zwiększyć

Weekendy w domu i ogrodzie
pyszna sałatka ryżowa z warzywami,kurczakiem... 95

Składniki: olej rzepakowy 1/2 szklanki, podudzia kurczaka filety 8 sztuk, przyprawa do kurczaka 1 opakowanie, kostka rosołowa 1 sztuka, papryka ostra 1 łyżeczka, cebula 1 sztuka większa, marchew 3 sztuki, kapusta biała 1 ćwiartka, papryka czerwona 2 sztuki, cukinia 1 sztuka, ryż paraboliczny z ryżem dzikim 2 szklanki Podudzia kurczaka filety natrzeć przyprawą do kurczaka, na gorącym oleju usmażyć

W Mojej Kuchni Lubię