Przepis na : obiad
Przez ostatnie dni człowiek się nieco wymroził, więc nabrał ochoty na dobrze doprawione i aromatyczne mięcho. Smaki typowo polskie (miód, czosnek) połączyłam z moją ulubioną kozieradką. Składniki (na 2 porcje): 4 pałki (podudzia) kurczaka łyżka miodu skrystalizowanego (1,5 płynnego) 3 ząbki czosnku pół łyżeczki kozieradki szczypta mielonej kolendry pół łyżeczki chili w proszku pół łyżeczki słodkiej papryki w proszku sól Pałki pogotować w wodzie ok. 15minut od zagotowania na małym ogniu. Wodę można potem zuży... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...gotuję, bo lubię. Uprawiam własne warzywa i owoce, dlatego mam z czego przygotowywać potrawy na stół ;)