podudzia z kurczaka - 1043 przepisów (strona:8/70)

Zupa krem cukiniowo-dyniowa z kaszą pęczak 24

zupy krem! Doskonale się spisują w okresie jesienno-zimowym, ponieważ super sycą i rozgrzewają. Cukinia i dynia to duet idealny, a kasza pęczak do istne niebo! Składniki: 200g podudzia z kurczaka 50g suchej kaszy pęczak 400g cukinii 400g dyni 20g suszonej włoszczyzny przyprawy: pieprz, jarzynka bez soli, 2 liście laurowe, 3 ziela angielskie, zioła prowansalskie  1,5l wody Sposób(...)przygotowania: Podudzia z kurczaka zalać zimną wodą. Gotować ok. 10-15 minut. Następnie dodać kaszę pęczak, obraną ze skórki cukinię i dynię. Gotować ok. 10 minut. Dodać przyprawy i suszoną włoszczyznę. Gotować kolejne 5-10 minut na bardzo małym ogniu. Ugotowaną i ostudzoną zupę (wyjąć podudzia z kurczaka, liście laurowe i ziele angielskie) zblendować na gładki i gęsty krem. Smacznego

Truskawkowa Fiesta
Pieczone podudzia z kurczaka z brzoskwiniami i ziemniakami 45

Bardzo rzadko jadam mięso, ale czasami mi się zdarza – wtedy chętnie łączę je z kwaśno – słodkimi owocami, które podkręcają smak np. takiego naturalnie mdłego kurczaka. Pieczone podudzia z kurczaka z brzoskwiniami i ziemniakami są bardzo proste w przygotowaniu i mocno letnie! A po Read More Artykuł Pieczone podudzia z kurczaka z brzoskwiniami i ziemniakami pochodzi z serwisu

Flymetothespoon
Zupa curry z kurczakiem i makaronem ryżowym 50

dymką. Najlepsze w tej zupie jest to, że wszystkie te smaki wchłonie makaron ryżowy, gotowany bezpośrednio w zupie. Pysznie, zdrowo i rozgrzewająco. Składniki (na 3-4 porcje): 3 podudzia z kurczaka 2 ząbki czosnku kawałek imbiru wielkości kciuka 3 łyżki sosu sojowego 1 cebulka dymka ze szczypiorem 3 łyżki czerwonego(...)curry 100g makaronu ryżowego, średnie wstążki 2 garści groszku cukrowego pół szklanki mrożonego groszku puszka mleczka kokosowego połowa limonki do skropienia odrobina świeżego chili dla ostrości – opcjonalnie   Podudzia kurczaka myjemy, wkładamy do garnka i zalewamy litrem zimnej wody. Do kurczaka dodajemy 2 obrane i zmiażdżone ząbki czosnku, obrany i pokrojony w plasterki imbir oraz opaloną nad palnikiem cebulkę

Smaczna Strona
Kurczak pieczony z wiosennymi warzywami 195

Uwielbiam dania proste - z jednego garnka czy jednej blachy :) Dzisiaj jedna z takich propozycji - podudzia kurczaka pieczone z młodymi ziemniaczkami, pomidorkami cherry i zielonymi szparagami :) SKŁADNIKI (na 4 porcje) 8 pałek z kurczaka 500 g malutkich młodych ziemniaczków 1 pęczek zielonych szparagów 500 g pomidorków cherry 3 łyżki oliwy z oliwek pierz, sól, słodka papryka, czosnek granulowany tymianek PRZYGOTOWANIE Oliwę

Moje Kuchenne Rewelacje
Tajskie zielone curry z kurczakiem 28

mecooksblog  oraz Facebook:  MeCooks Zielone curry Składniki na tajskie zielone curry. 1 łyżka zielonej pasty curry 250 ml mleczka kokosowego 2 łyżki oleju słonecznikowego 45 dkg podudzi z kurczaka bez kości 1/2 łyżeczka soli 3 liście curry sok z 1/2 limonki 10 dkg zielonej papryki 15 dkg mieszanki zielonej fasoli i groszku cukrowego 100 ml wody Do podania(...)papryka chili, opcjonalnie kolendra. Jak zrobić tajskie zielone curry. Na patelnię wlać olej, dodać pastę curry i smażyć przez 30 sekund na średnim ogniu. Kolejno, dodać pokrojone w kostkę podudzia kurczaka i kontynuować smażenie przez 5 minut . Następnie dodać mleko kokosowe , pokrojoną paprykę, groszek, liście curry oraz wodę. Zagotować, po czym gotować na małym ogniu przez 10-12 minut

MeCooks
Kurczak pieczony w ziołach i rosole. Pomysł na szybki obiad. 199

Values are based on a 2,000 calorie diet. Your Daily Values may be higher or lower depending on your calorie needs. Does this look wrong? Składniki 4 podudzia z kurczaka (z rosołu) / opcjonalnie inne części kurczaka przyprawa do kurczaka Skworcu duża szczypta bazylii olej około 1/3 chochelki rosołu* * ilość rosołu jest zależna od wielkości naczynia żaroodpornego, rosół powinien pokryć(...)naczynia, w którym umieścimy kawałki kurczaka, na wysokość około 3mm Przygotowanie Podudzia z kurczaka, na których wcześniej gotowaliśmy rosół, wkładamy do żaroodpornego naczynia. Polewamy je olejem (delikatnie) i obsypujemy z każdej strony przyprawą do kurczaka. Na koniec wierzch posypujemy dużą szczyptą bazylii, a całość podlewamy rosołem (rosół powinien pokryć dno naczynia na około 3 mm wysokości). Tak przygotowanego kurczaka wkładamy

Słodkie okruszki
Tajski ramen z kurczakiem i warzywami 267

papierowymi ręcznikami, solimy i pieprzymy i z obu stron. W dużym garnku o grubym dnie rozgrzewamy na średnio wysokim ogniu dwie łyżki oleju kokosowego i na gorący tłuszcz wkładamy podudzia kurczaka, skórką do dołu. Smażymy do zrumienienia około 8-10 minut, odwracamy i rumienimy mięso z drugiej strony. Zalewamy zrumienione mięso 1,2l świeżo zagotowanej wody, dodajemy sos sojowy(...)nawet wtedy, jeśli zupa wyda Wam się za mało ostra. Dla mnie najsmaczniejsza jest pierwszego dnia – przyjemnie odczuwalnie ostra i pikantna, rozgrzewa. WYWAR DROBIOWY 800-900g podudzi z kurczaka, z kośćmi i skórą 2 łyżki oleju kokosowego 2-3 liście limonki kaffir 3-4 łyżki ciemnego sosu sojowego 1200ml świeżo zagotowanej wody sól pieprz POZOSTAŁE SKŁADNIKI 2 łyżki oleju

Karo in the Kitchen
Podudzia z kurczaka w sosie wlasnym 125

jeden z naszych ulubionych obiadów   A ten sos obłęd mówię wam !!! S próbujcie koniecznie mega proste w miarę szybkie bardzo smaczne. dowolna ilość podudzi z kurczaka przyprawa do kurczaka lub sól, pieprz,papryka czerwona słodka,czosnek w granulkach,pieprz olej majeranek mąka do zagęszczenia  sosu woda Olej łączymy z przyprawami i nacieramy mięso,wstawiamy do lodówki

Andzia Pichci
Podudzia z kurczaka po marokansku 59

Podudzia z kurczaka po marokańsku. Łatwe w przygotowaniu i bardzo smaczne, dzięki dodatkowi aromatycznych przypraw. Z dodatkiem oliwek, fasoli i ciecierzycy. Smak wzbogacony o kiszoną cytrynę i pastę tagine. Pasty nie musicie koniecznie dodawać. Całość fajnie się sprawdza z ryżem. Ilość porcji / Servings – 4 Czas przygotowania / Prep. time: 15 mins Czas gotowania / Cook time: 45 mins Czas całkowity / Total(...)time: 1 hr Drukuj / Print Składniki / Ingredients: 1 kg podudzi (pałek kurczaka) 2 łyżki oliwy 1 cebula 2 ząbki czosnku 1/2 małego pęczka natki pietruszki 70 g zielonych oliwek (drylowanych, ze słoiczka) 70 g czarnych oliwek 100 g czarnej fasoli z puszki 100 g ciecierzycy z puszki 2 kiszone cytryny 3 łyżki pasty tagine opcjonalnie – świeża kolendra (ok. pół

Spice things up
Podudzia z kurczaka po marokansku 52

Podudzia z kurczaka po marokańsku. Łatwe w przygotowaniu i bardzo smaczne, dzięki dodatkowi aromatycznych przypraw. Z dodatkiem oliwek, fasoli i ciecierzycy. Smak wzbogacony o kiszoną cytrynę i pastę tagine. Pasty nie musicie koniecznie dodawać. Całość fajnie się sprawdza z ryżem. Ilość porcji / Servings – 4 Czas przygotowania / Prep. time: 15 mins Czas gotowania / Cook time: 45 mins Czas całkowity / Total(...)time: 1 hr Drukuj / Print Składniki / Ingredients: 1 kg podudzi (pałek kurczaka) 2 łyżki oliwy 1 cebula 2 ząbki czosnku 1/2 małego pęczka natki pietruszki 70 g zielonych oliwek (drylowanych, ze słoiczka) 70 g czarnych oliwek 100 g czarnej fasoli z puszki 100 g ciecierzycy z puszki 2 kiszone cytryny 3 łyżki pasty tagine opcjonalnie – świeża kolendra (ok. pół

Spice things up
potrawka z kurczaka z warzywami... 102

Składniki: podudzia z kurczaka filety 6 sztuk, olej rzepakowy 6 łyżek, mąka kukurydziana 3 łyżki, marchew 3 sztuki, papryka czerwona 2 sztuki, cebula 1 sztuka, pieczarki(...)sztuk, ząbki czosnku 2 sztuki, woda 4 kubki, kucharek 1,5 łyżki, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, przyprawa do zup i potraw w płynie - do smaku, koperek 1/2 pęczka podudzia kurczaka filety pokroić na kawałki, obsypać mąką kukurydzianą i na gorącym oleju zrumienić marchew, papryki, cebulę, czosnek w rozdrabniaczu utrzeć na tarczy do warzyw pieczarki w rozdrabniaczu utrzeć na tarczy

W Mojej Kuchni Lubię
Kaszotto z fasolką szparagową, papryką i bobem 159

wyszło pyszne i syte danie obiadowe.  A co najważniejsze do jego wykonania potrzebujemy tylko jednego garnka lub głębszej patelni. Składniki: 1 torebka kaszy owsianej pęczak 1 cebula ½ kg podudzi kurczaka bez skóry i kości garść świeżej fasolki szparagowej 1 młoda cukinia ½ czerwonej papryki 30 dag świeżego bobu 100 ml wytrawnego białego wina 350 ml bulionu warzywnego lub rosołu(...)smaku Natka pietruszki do posypania Sposób przygotowania: Bób ugotować  w osolonym wrzątku z dodatkiem łyżeczki cukru do miękkości, przelać  zimną wodą, obrać  z łupin. Podudzia z kurczaka umyć , pokroić  w kostkę , tak samo cebulę, na głębszej patelni rozgrzać  masło z olejem, dodać  cebulę, przesmażyć  chwilę , następnie dodać  pokrojone mięso, posolić

Wanilia i Kardamon
Podudzia z kurczaka w sosie miodowo-musztardowym z goździkami i kminkiem 126

żadnej surówki / sałatki. Ale ja zawsze jakieś warzywo dodaję. Polecam mizerię, buraczki, colesław. Ale wierzę, że sprytnie i smacznie dobierzecie sobie do nich ulubione dodatki;D Składniki: 6 podudzi z kurczaka 6 łyżek oleju 0,5 szklanki wody łyżka musztardy łyżka miodu 6 goździków płaska łyżeczka estragonu pół łyżeczki całego kminku łyżeczka papryki słodkiej łyżeczka suszonego czosnku (lub 1 duży

Zasmakuj Kuchni
Barszcz ukraiński 173

łyżek suchej fasoli Piękny Jaś 2 listki laurowe 1 ząbek czosnku 3 średnie buraczki 3 podudzia z kurczaka włoszczyzna (1 marchewka, 1/2 pietruszki, kawałek pora i białej kapusty) 1/2 cebuli 2 ziemniaki 3 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 łyżki przecieru pomidorowego 2 łyżki soku z cytryny 1/2 szklanki śmietany 18% 1 łyżka mąki sól, pieprz Mimo, że jest to jedna(...)aluminiową, ułożyć na blasze do pieczenia i piec do miękkości w piekarniku nagrzanym do 200°C, przez około 1-1,5 godziny. Obrać i zetrzeć na dużych oczkach tarki. Podudzia kurczaka umyć, włożyć do dużego garnka i zapełnić go wodą do 3/4 objętości. Posolić i gotować przez 2 godziny na małym ogniu. Dodać obraną i pokrojoną w plasterki marchewkę, obraną

Świat Domowej Kuchni
Soczysty kurczak z warzywami z piekarnika 79

zrobić, żeby było i smacznie i ładnie i żeby było coś nowego. Dlatego stworzyłam dzisiejsze danie. Robi się szybko i równie szybko znika z talerza.... Składniki: dowolne części kurczaka: nóżki, podudzia, ćwiartki papryka czerwona papryka żółta kilka pieczarek mała cukinia cebula Składniki przyprawy: 2 ząbki czosnku ¼ łyżeczki(...)kurkumy po ½ łyżeczki papryki słodkiej i ostrej łyżeczka sosu sojowego ciemnego ½ łyżeczki soli pieprz świeżo zmielony Ponadto: 3 łyżki oleju do smażenia Wykonanie: Do mojego dania użyłam udka i podudzia kurczaka. Wszystkie składniki  przyprawy wymieszałam i  obtoczyłam w niej przygotowane części kurczaka. Odstawiłam na około 30 minut, żeby mięso nabrało smaku przyprawy. Warzywa oczyściłam i pokroiłam. Pieczarki

Kuchnia u Krysi

Proponowane wyszukiwania