Placuszki drożdżowe wykonane na wzór racuchów tylko w wersji wytrawnej... z szynką, żółtym serem i szczypiorkiem. Są pyszne i smakują jak pizza 🍕 A co najważniejsze, aby
Kuchnia MagdaLenyprzygotowywałam ją z parówką, która zalegała mi w lodówce, a innym razem z szynką, ale możliwości jest o wiele więcej. Składniki na zapiekaną tortillę nafaszerowaną jajecznicą (1 porcja): 1 placek tortilli 2 jajka parówka lub 2 plasterki szynki sól 2 plastry sera żółtego masło Podsmażyć szynkę na maśle, wbić jajka i posolić. Gotową jajecznicę przełożyć na tortillę
Karola gotujetartą bądź poszatkowaną cebulą. Dodajemy jajko oraz sól, pieprz i paprykę, całość dobrze wyrabiamy. Mięso dzielimy na 4 kawałki tej samej wielkości, formujemy kule i rozpłaszczamy je na placki o grubości ok 2 cm. Smażymy na dobrze rozgrzanej patelni po 2-3 min na strone Składanie burgera: przekrojone bułki podpiekamy kilka min na grillu, patelni lub w piekarniku dolna
Studencka Michanasz sos do smarowania wnętrza tortilli), Na całości tortilli smarujemy cienką warstwą naszego sosu, Na jedną połowę wykładamy w dowolnej proporcji wg uznania warzywa, kurczaka, ser. Zamykamy/przykrywamy drugą połową placka i wkładamy do opiekacza bądź kładziemy na suchą patelnię. Gdy tortilla stanie się chrupiąca a ser się roztopi nasze danie jest gotowe. Podajemy z ketchupem lub innym ulubionym sosem
Studencka Michawymieszaj, aby nie było grudek. Na samym końcu delikatnie wmieszaj maliny. Rozgrzej dobrze olej, powinno być go co najmniej 1 cm. Im lepiej rozgrzanym tym mniej go będą wchaniać placki. Ciasto nakładaj łyżką. Placuszki rosną, więc czubata łyżka stołowa będzie idealną miarą. Na środku umieśc kostkę czekolady i delikatnie przykryj ciastem- dołuż ciut na górę. Smaż na małym ogniu
greenscarfWsypać borówki amerykańskie i delikatnie wymieszać. Na patelni rozgrzać olej. Nakładać po jednej łyżce ciasta i smażyć na średnim ogniu, aż będą zrumienione. Następnie ustawić mały ogień i odwrócić placki na drugą stronę. Smażyć do zrumienienia. Po usmażeniu posypać cukrem pudrem. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Pancakes z truskawkami → Racuchy z jabłkami → Racuchy dyniowe
Oryginalny smakLato. Obfitości ciąg dalszy, mimo niepokojącej suszy. Co tym razem pakuję do koszyka podczas wizyty na targu? Żółtą i zieloną cukinię – będą placki z nieoczywistą przyprawą! Wiśnie zamknę
Na moim stoleJeśli zamiast słodkiego ciasta kruchego , chcemy zrobić ciasto kruche wytrawne , to pomijamy dodawanie cukru, a ilość soli zwiększamy do 3/4 łyżeczki. Inspiracja: Tarty i Placki, Bardi Carla Składniki na formę o średnicy 28-30cm lub dwie po 20cm The post Przepis na kruche ciasto appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojeśniadanie, z jajecznicą na masełku. Składniki Jajka 2 sztuki Masło 1 łyżeczka (ok. 6g) Cebula dymka 1 mała sztuka ze szczypiorkiem Boczek parzony 2 plasterki (ok. 40g) Torilla 1 placek o średnicy 20cm Sól do smaku The post Śniadaniowa tortilla z jajecznicą appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeBostock to nic innego jak nadawanie drugiego życia słodkim czerstwym drożdżówkom, chałkom czy plackom drożdżowym. Jeśli zostanie babka drożdżowa która nadal jest pyszna a już lekko sucha nadajcie jej drugie życie i zróbcie Bostock. Jeśli kupicie/upieczecie wielką chałkę której nie sposób zjeść na raz nadajcie jej drugie życie i zróbcie Bostock. Jeśli kupicie za dużo drożdżówek i nie zjecie
Moje Małe Czarowaniekabaczka i pozostałe składniki, dokładnie wymieszać. Na patelni rozgrzać tłuszcz, łyżką wykładać porcję ciasta, smażyć placuszki z obu stron na złoty kolor. Wyjmować na talerz, wyłożony ręcznikiem papierowym, aby placki ociekły z nadmiaru tłuszczu. Podawać z jogurtem naturalnym. Smacznego ? (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src
Kuchnia Danusidodajemy do tego passatę i doprawiamy solą, oregano oraz czerwoną papryką oraz pieprzem. Wszystko dokładnie mieszamy na patelni. Całość dusimy jeszcze pod przykryciem 4-5 minut. Na przygotowane wcześniej placki naleśników nakładamy na środek farsz (ok. 2 łyżki). Następnie zawijamy z każdej strony tworząc tzw. kopertę. Następnie gotowe naleśniki obtaczamy w jajku i bułce tartej i podsmażamy na rozgrzanej
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneProste ciasto, które powinno wyjść każdemu:) Szybko się je robi, a efekt jest bardzo zadowalający:) Smakuje latem! Jest wyjątkowo puszyste i wilgotne. Jeśli macie jagody, koniecznie
Smaki Na Talerzumleka lub mąki. Odstawić na 30 min.Patelnię dobrze rozgrzać,wlewać niewielką ilość ciasta, dokładnie rozprowadzać po dnie patelni. Naleśniki smażyć z obydwu stron, odwracając delikatnie łopatką.Na każdego placka nałożyć mus, rozprowadź go cienko po całej powierzchni i zwiń naleśnik w rulonik lub w trójkąt.Zawinięte naleśniki można podsmażyć, następnie polać polewą, czekoladą
Moje domowe kucharzeniePlacuszki z serka wiejskiego – pyszne, delikatne, wręcz rozpływające się w ustach :) Pokochają je zarówno dzieci, jak i dorośli :) Idealnie smakują z dżemem wiśniowym i cukrem
Kulinarne Przeboje